Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر "سید وحید احمدی‌طباطبایی" عصر امروز ۱۱ خردادماه در نشست خبری به مناسبت هفته بدون دخانیات گفت: پیمایشی در سال ۹۶ در کل کشور و به تبع آن در دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد که در این پیمایش و تحقیق که بسیار عظیم و در سطح ملی و با اعتبار بالایی صورت گرفت، نتایج قابل توجهی به دست آمد.

وی به تشریح نتایج این پیمایش در سطح دانشگاه علوم پزشکی کرمان پرداخت و اظهار کرد: در این تحقیق، ۴۰ درصد مردان و ۵ درصد زنان سابقه مصرف سیگار را ذکر کرده بودند و در زمینه مصرف روزانه سیگار که عمدتاً مصرف بیش از ۶ نخ سیگار مد نظر بود، ۱۶ درصد مردان و ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۰۵ درصد زنان بیش از ۶ نخ سیگار را به صورت روزانه استفاده می کردند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: در کل استان به‌طور متوسط ۷ درصد جمعیت استان روزانه بیش از ۶ نخ سیگار مصرف می‌کردند و سابقه مصرف روزانه تنباکو در استان کرمان حدود ۲۱ درصد بوده و حدود ۳۸ درصد جمعیت استان با دود سیگار مواجه بوده‌اند.

وی در خصوص برخی اظهارات مبنی براینکه مصرف دخانیات افراد را از ابتلا به ویروس کرونا مصون می سازد، گفت: این اظهار نظر کاملا اشتباه است و افراد سیگاری بیشتر در معرض خطر بیماری های ریوی و تنفسی از جمله کرونا هستند. این افراد به دلیل اینکه ریه آنها با دود درگیر است خودشان مرتب سرفه می‌زنند و چون این علامت در کرونا نیز وجود دارد لذا این افراد دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند و ریه‌های افراد سیگاری مشکل دارد و اگر به بیماری ریوی دچار شوند شدت بیماری در آنها بسیار زیاد خواهد بود بنابراین مصرف سیگار، تریاک و قلیان عوارض کرونا را بسیار تشدید می‌کند.

احمدی طباطبایی قلیان را عامل بسیاری از بیماری‌ها دانست و بیان کرد: قلیان باعث بیماری‌های همچون هپاتیت، سل، تبحال و ... می‌شود.

وی با اشاره به بازگشایی برخی از صنوف عنوان کرد: طبق مصوبه استانی و ملی مبارزه با کرونا به هیچ عنوان قهوه‌خانه‌ها اجازه بازگشایی را ندارند و از مردم می خواهیم که اگر موردی از بازگشایی قهوه‌خانه ها را مشاهده کردند، گزارش دهند تا بلافاصله پرونده واحدهای متخلف را به دادسرا اراجاع ‌دهیم زیرا این مکان ها در شرایط کنونی باعث تهدید سلامت مردم بوده و در بحث سلامت مردم با هیچ کسی تعارف نداریم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ترک سیگار را شدنی دانست و اظهار کرد: در کرمان مرکز ترک سیگار داریم که در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل است اما در روزهای آینده و با مجوز ستاد استانی مقابله با کرونا دوباره بازگشایی خواهد شد.

احمدی طباطبایی در خصوص تاثیر استفاده از سیگار الکترونیکی جهت ترک سیگار عنوان کرد: استفاده از سیگار الکترونیک به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و سرطان‌زا بوده و باعث بروز بیماری های قلبی خواهد شد و مصرف این نوع سیگارها بسیار خطرناک است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: یکی از سیاست‌های مهم در امر مبارزه با دخانیات محدودیت دسترسی است که در این راستا سازمان صنعت، معدن و تجارت نباید به دکه‌ها اجازه فروش سیگار را بدهد و تعداد کمی مغازه اجازه عرضه سیگار داشته باشند.

وی توانمندسازی مردم و کمک به ترک، افزایش مالیات بر سیگار، منع تبلیغات دخانیات، کاهش دسترسی به دخانیات را از استراتژی‌های مقابله با مصرف دخانیات برشمرد و اظهار کرد: مافیای دخانی زیرک‌ترین روانشناسان و جامعه شناسان را جذب کرده‌اند و بیشتر گروه هدف آنها نوجوانان و جوانان هستند.

48

کد خبر 1394224

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۱۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه گفت: مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه مطالعات متعدد در تمام دنیا نشان داده که مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تشدید کند، افزود: از جمله این خوراکی‌ها، غذاهای سرخ کردنی است، زیرا در دمای بالا روغن ها سبب تولید یک نوع ماده اسیدی می شوند که احتمال ابتلا به سرطان را تشدید می کند.

وی گفت: باقی مانده سموم در میوه‌ها و یا مصرف سبزیجاتی که در محیط‌های آلوده پرورش داده شده‌اند نیز سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.

این متخصص تغذیه مصرف ماهی یا دیگر فرآورده‌های دریایی که در آب های آلوده و یا آب هایی که فاضلاب کارخانجات وارد آن می شود، پرورش یافته‌اند را نیز در افزایش احتمال ابتلا به سرطان موثر دانست.

پاسدار با بیان اینکه توصیه می شود از مصرف خوراکی هایی که ریسک بیماری و عوامل سرطان‌زا را افزایش می دهند پرهیز شود، گفت: در مقابل پیشنهاد می شود از مواد غذایی ضدسرطان همچون سبزیجات سالم و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین«سی» استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!