Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-27@00:14:11 GMT

چرا اوپک پلاس به طراحی استراتژی خروج نیاز دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۳۶۴۸

چرا اوپک پلاس به طراحی استراتژی خروج نیاز دارد؟

 

به گزارش ایسنا، اما بخش مهمی از مدیریت موفق بازار شناخت زمان مناسب برای افزایش تولید و ظرفیت به منظور پیشی گرفتن از سرمایه گذاری بیشتر رقیبان و رقیبان احتمالی است.

بزرگترین مشکل اوپک، بیشتر از این که ادامه محدودیت عرضه برای تقویت قیمت‌ها باشد، افزایش تولید در وقت مناسب پس از افت شدید قیمت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی کاهش تولید نفت در سالهای ۲۰۰۹، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹، عربستان سعودی و متحدانش به مدت طولانی تولیدشان را محدود نگه داشتند و اجازه دادند قیمتها بیش از حد بالا بروند. نتیجه تعلل این تولیدکنندگان، افزایش تولید رقیبانشان به خصوص صنعت نفت شیل آمریکا بود که نهایتا سهم بیشتری از بازار نفت را تصرف کرد و باعث افت شدید قیمت و بازگشت اوپک به سر خانه اولش شد.

سیکل تولید مازاد تقاضا، افت قیمت، کاهش تولید اوپک، کاهش سطح ذخایر نفت، افزایش غیرپایدار قیمتها، افزایش تولید شیل و تجدید مازاد عرضه نوسان فوق‌العاده بزرگی را ایجاد کرده است.

اگر عربستان سعودی و متحدانش در اوپک پلاس بخواهند این بار سیکل مذکور را تعدیل کنند، بایستی در برابر افزایش قیمتها و همچنین افت قیمتها سرعت عمل نشان دهند؛ به خصوص عربستان سعودی باید کاهش ذخایر و افزایش قیمتها را باید سیگنالی برای افزایش تولید خود ببیند، پیش از این که تولیدکنندگان شیل برای پر کردن خلا دست به کار شوند.

یافتن قیمت مناسب

عربستان سعودی تلاش کرد قیمت نفت را در نخستین دوران رونق نفت شیل (۲۰۱۴-۲۰۱۲) بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه و در طول دومین دوران رونق نفت شیل (۲۰۱۹-۲۰۱۷) بالای ۷۰ دلار در هر بشکه نگه دارد.

این اهداف قیمت غیررسمی در هر دو بار بسیار بالا بود و به افزایش غیرقابل پایدار تولید نفت شیل منجر شد و همزمان با محدود شدن رشد مصرف نفت جهان، به سقوط قیمتها انجامید. تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا تقریبا همه رشد مصرف جهانی نفت در پنج سال از هشت سال گذشته که میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت ۶۵ دلار بود را تصرف کردند.

عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک پلاس تنها موفق شدند بخشی از سهم بازار از دست رفته خود را در مدت سه سال از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ که میانگین قیمت نفت برنت ۵۶ دلار یا کمتر بودند، بازیافته یا حفظ کنند.

اما در ابتدای سال ۲۰۲۰ که قیمتها در محدوده ۵۰ تا ۶۰ دلار بود، روسیه که از تداوم از دست رفتن سهم بازارش و تصرف آن توسط رقیبان آمریکایی سرخورده شده بود، اوپک پلاس را برای افزایش تولید تحت فشار قرار داد.

به نظر می‌رسد روسیه به این نتیجه رسیده بود که نفت ۵۰ دلاری یا اندکی بالاتر پایدار است اما عربستان سعودی خواهان تداوم محدودیت عرضه برای دستیابی به نفت ۷۰ دلاری یا بیشتر بود زیرا به درآمدهای نفتی بیشتری نیاز داشت.

برقراری توازن در بازار

اگر عربستان سعودی و روسیه خواهان اجتناب از اختلاف نظر اخیرشان و ازسرگیری جنگ قیمت نفت هستند، باید درباره زمان و چگونگی خروج از توافق فعلی کاهش تولید فکر کنند.

اوپک پلاس اوایل آوریل یک برنامه کاهش تولید را تا پایان سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که تحت آن تولید به تدریج افزایش پیدا می‌کند اما در این طرح به قیمتها توجهی نشده است.

نفت برنت که ماه گذشته در مقطعی به ۲۰ دلار در هر بشکه نزول کرده بود، اکنون به بیش از ۳۵ دلار صعود کرده است. اگر بازار نفت در چند ماه آینده دچار کمبود عرضه شود، روند رشد قیمتها احتمالا تداوم پیدا خواهد کرد.

عربستان سعودی، روسیه و تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا باید تولید و قیمتهایی را شناسایی کنند که مصرف بهبود یافته را به شکل پایداری میان آنها تقسیم کند.

هماهنگی میان عربستان سعودی و روسیه باعث خواهد شد در واکنش به قیمتها، تولیدشان را تنظیم کنند و سیگنال مهمی برای برنامه ریزی سرمایه گذاری شرکتهای شیل و سایر تولیدکنندگان نفت فراهم خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، تاریخ نشان داده که اوپک هرگز در عملکرد به موقع و مدیریت افزایش تولید، خوب نبوده است و افزایش تولید در موقعیت نامناسب به فروپاشی رونق بازار منجر شده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک قيمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۳۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد