Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@11:53:52 GMT

پایان ابهام‌های حوادث آبان ماه

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۸۲۹۸

پایان ابهام‌های حوادث آبان ماه

حواشی طرح‌های عجیب نونمایندگان مجلس و اظهارات وزیر کشور پیرامون حوادث آبان ماه از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه ۱۲خردادماه_ است.

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا، مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نشستن پوپولیسم روی صندلی سبز» به بررسی حواشی طرح‌های عجیب نو نمایندگان مجلس پرداخت و نوشت: اگر چه جریان فکری نزدیک به محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم، نتوانستند سهم قابل توجهی در مجلس اصولگرایی یازدهم داشته باشند، اما آنها طیفی نیستند که در مجلس اصولگرای یازدهم به حاشیه رانده شوند. احتمالاً از این به بعد با رفتارهای عوام‌فریبانه خود حواشی زیادی را در مجلس ایجاد خواهند کرد. حواشی که دردسرهایی را برای قالیباف در جایگاه رئیس مجلس به وجود خواهد آورد. شاید اولین رفتار پوپولیستی را بتوان در پیشنهاد حسین جلالی، نماینده رفسنجان مشاهده کرد.

حسین جلالی پیشنهاد داده که نمایندگان مجلس هر روز دو صفحه قرآن بخوانند تا از این طریق نمایندگان مجلس ختم روزانه قرآن داشته باشند. پیشنهادی که نه تنها در فضای مجازی مورد حمله قرار گرفت؛ بلکه بسیاری از چهره‌های سیاسی نیز به آن واکنش نشان دادند. هرچند چنین رفتارهای پوپولیستی از این جریان فکری چندان دور از انتظار نبود همان‌طور که محمود احمدی‌نژاد همچنان بعد از گذشت ۷ سال از ریاست‌جمهوری‌اش در اتومبیلی جلوی منزل خود در حال پاراف‌کردن نامه‌های مردم است.

روز گذشته اولین جلسه رسمی مجلس یازدهم به صورت رسمی با ریاست قالیباف برگزار شد، اما بی‌نظمی نمایندگان بیش از هر چیزی به چشم می‌آمد و بالاخره صدای هیئت‌رئیسه را درآورد و چند باری درباره برقراری نظم به نمایندگان تذکر داده شد. این بی‌نظمی در نهایت باعث شد که صحن مجلس در یک امر بی‌سابقه توسط سه رئیس مدیریت شود و سه نفر در اولین جلسه رسمی مجلس بر صندلی ریاست نشستند. یعنی ابتدا محمدباقر قالیباف زنگ آغاز جلسه را به صدا درآورد اما دو ساعت بعد امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی نایب رئیس اول مجلس اداره جلسه را به عهده گرفت. با این حال او هم تا پایان جلسه ماندگار نشد و بعد از گذشت ساعتی ریاست را به علی نیکزاد سپرد. اما حواشی اولین جلسه رسمی یازدهمی‌ها به اینجا ختم نشد و پیشنهاد یکی از نمایندگان چنان با واکنش‌های در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد که صدای برخی از اصولگرایان را نیز درآورد.‌

روزنامه آرمان ملی، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پایان ابهام‌های حوادث آبان ماه» به بررسی اظهارات وزیر کشور پیرامون حوادث آبان ماه پرداخت و نوشت: آبان ۹۸ از اذهان حذف شدنی نیست، همان ماهی که در آن اعتراض به افزایش نرخ بنزین منجر به کشته شدن برخی معترضان شد. یکی از سوالاتی که از آن زمان بی‌پاسخ مانده اعلام رسمی تعداد کشته‌شدگان است. عدم اعلام رسمی تعداد کشته‌شدگان سبب شد تا رسانه‌های خارجی به آمار سازی بپردازند، به‌عنوان نمونه خبرگزاری رویترز در ادعایی تعداد کشته‌شدگان را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرده بود که از سوی نهادهای مختلف تکذیب شد. به‌عنوان نمونه انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، در یک نشست خبری گفت که تعداد کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه امسال قطعاً خیلی کمتر از ۱۵۰۰ نفر است و افزود: تعداد کشته‌شدگان استان تهران را در نشست بعدی اعلام می‌کند اما هنوز این آمار اعلام نشده است. اظهارات مقامات درباره تعداد کشته شدگان واضح نبود و بعضاً وظیفه اعلام آمار را به نهاد دیگری واگذار می‌کردند. ۱۲ دی مصطفی کواکبیان نماینده مجلس دهم گفته بود: «قوه قضائیه می‌گوید شورای عالی امنیت ملی باید آمار کشته‌های آبان را بدهد. خب، این آمار را بدهد، در کمیسیون امنیت ملی به ما گفتند ۱۷۰ نفر ولی باید این آمار رسمی اعلام شود». ۲۴ دی ۹۸ سخنگوی قوه قضائیه گفته بود: «در بحث جان‌باختگان نهاد متولی شورای امنیت است و قطعاً شورای امنیت در مقطع مناسب در این ارتباط اطلاع‌رسانی خواهد کرد».محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ۱۶ بهمن ۹۸ در حاشیه جلسه هیأت دولت در پاسخ به سوالی درباره عدم اعلام اسامی کشته‌شدگان آبان گفته بود: «دولت به هیچ‌وجه مسئول انتشار این آمار نیست. در بیشتر کشورهای دنیا آمار را معمولاً پزشک قانونی اعلام می‌کند. آمار برای دولت ارسال شده. الان هم پزشکی قانونی و هم ستاد مشترک در حال بررسی دقیق این مساله هستند چرا که باید به مردم آمار دقیقی اعلام شود که به‌طور مثال این تعداد مردم عادی بودند و این تعداد مرد یا زن بوده‌اند. این آمار انشاالله منتشر خواهد شد». بهمن سال ۹۸ رئیس‌جمهور هم در پاسخ به سوالی درباره تعداد کشته شدگان حوادث بهمن‌ماه گفت: «اینکه چند نفر کشته شدند آمار آن در اختیار پزشکی قانونی کشور است. اگر برای پزشکی قانونی همه ابعاد روشن است که قاعدتاً در این مدت روشن باشد آنها می‌توانند این مساله را اعلام کنند و مشکلی نیست». یک روز بعد از اظهارات رئیس‌جمهور بود که رئیس پزشکی قانونی با بیان اینکه «آمار را به مراجع ذیصلاح اعلام کردیم؛ وظیفه‌ای مبنی بر اعلام عمومی آن نداریم»، گفت: «آمار کشته‌های آبان را از وزیر کشور بپرسید».

روزنامه شرق، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «‌سرنوشت مجلس ۷۱ درصدی» به بررسی تأسیس مجلس پنجم پرداخت و نوشت: تقویم تاریخ در روزهای منتهی به اواسط خردادماه، تقویم مجلس است. مجالسی که تمام می‌شوند و مجالسی که بازگشایی می‌شوند. ۱۲ خردادماه سال ۷۵ هم مصادف بوده با آغاز نخستین روز فعالیت پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی. مجلسی که بیشترین میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی را در طول این ۱۱ دوره با رقم ۷۱ درصد از آنِ خود کرده است در مقابل مجلس یازدهم که کمترین میزان مشارکت را تا این لحظه به نام خود ثبت کرده. رئیس مجلس پنجم علی‌اکبر ناطق‌نوری بود که این روزها حاشیه‌نشین سیاست شده است و نایب‌رئیس اولش، حسن روحانی که این روزها بر صندلی پاستور نشسته و نایب دوم هم محمدعلی موحدی‌کرمانی که جانشین مهدوی‌کنی در سمت ریاست جامعه روحانیت مبارز شده است. محمدباقر نوبخت معاون فعلی حسن روحانی هم سخنگوی مجلس پنجم بود. مجلس پنجم اکثریت اصولگرا و اقلیتی اصلاح‌طلب داشت با این حال علی‌اکبر ناطق‌نوری تنها با اختلاف ۱۱ رأی بیشتر از عبدالله نوری که ریاست اقلیت را داشت، توانست به ریاست مجلس پنجم برسد. ناطق‌نوری آن روزها را این‌گونه روایت می‌کند: «وقتی آقای شیخ عبدالله نوری، قبل از وزیر شدن وارد مجلس پنجم شد، جناح اقلیت همه نیروهایش را برای اینکه ایشان رئیس شود، بسیج کرد. در انتخابات ریاست موقت مجلس، فاصله آرای ایشان و من بسیار کم بود، شاید ۱۰ تا ۱۵ رأی من بیشتر آوردم. در انتخابات دائمی رئیس مجلس هم ایشان کاندیدا شد، کارگزاران و جریان‌های طرفدار ایشان خیلی تلاش کردند تا رأی بیاورد، ولی این بار، فاصله آرای من با ایشان بیشتر شد».

مجلس پنجم شورای اسلامی از خرداد ۱۳۷۵ تا خرداد ۱۳۷۹ مقارن با دو دولت سازندگی و اصلاحات بود. به واسطه حوادث و رویدادهای مهم از جمله تصویب قانون داماتو در کنگره آمریکا بر ضد ایران، دادگاه میکونوس، استیضاح عبدالله نوری و عطاء‌الله مهاجرانی وزیران کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصلاح قانون مطبوعات، حادثه کوی دانشگاه تهران و قتل‌های زنجیره‌ای، دوره‌ای مهم در ادوار مجالس ایران محسوب می‌شود. مجلس پنجم از بابت زوایای تندی که با دولت اصلاحات داشت به نوعی شباهتی با مجلس یازدهم و دولت روحانی دارد؛ به‌ویژه که نمایندگان پیشاپیش دو وزیر روحانی یعنی کشور و نفت را هم تهدید به استیضاح کرده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست خود با تیتر «آرامش فولاد با پایان مداخله» نوشت: حذف مداخله قیمتی در بازار فولاد به کاهش نرخ منجر شده است و رفته رفته آرامش بیشتری در بازار خودنمایی می‌کند. این اتفاق شاهد زنده‌ای است که نشان می‌دهد حذف نرخ‌گذاری دستوری با افزایش شفافیت معاملاتی همراه است و در نهایت به عادلانه‌تر شدن بازار و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها منجر می‌شود. از اواخر فروردین‌ماه تا اواسط هفته گذشته شاهد بودیم که بهای شمش فولادی در بورس کالا رشد حداکثر نزدیک به ۵۰ درصد را تجربه کرد؛ آن‌هم در شرایطی که قیمت‌های جهانی به نسبت کاهشی بوده است. مداخله قیمتی در این بازه زمانی نه تنها به حمایت از مصرف‌کننده نهایی منتهی نشد، بلکه با فشار بر تولیدکنندگان بزرگی که سهام آنها بعضاً در زمره سهام عدالت داد و ستد می‌شود حتی به منافع بخش مهمی از مردم ضربه زد. اما کاهش مداخله دستوری در بازار از یکسو با رشد عرضه مصنوعات فولادی در بورس کالا همراه شد و از سوی دیگر توجیه سفته‌بازی و واسطه‌گری را از رمق انداخت. این تجربه در بازار فولاد شاید تلنگری باشد برای کارشناسان این حوزه که نشان می‌دهد نرخ‌گذاری دستوری با توجیه حمایت از مصرف‌کننده نهایی و تولید داخلی خیال باطلی است که نه تنها نتیجه معکوسی به همراه دارد، بلکه قیمت‌ها را به سمت چهره‌ای متشنج و سردرگم تغییر می‌دهد.

روزنامه کیهان، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حکومت نظامی در ۲۵ شهر آمریکا» به بررسی اعتراضات علیه نژادپرستی در آمریکا پرداخت و نوشت: اعتراضات و درگیری میان معترضان و نیروهای پلیس در شهرهای مختلف آمریکا که از سه شنبه هفته شروع شده تا ساعات اولیه صبح دیروز ادامه داشت و در پی آن به نوشته سی ان ان در دست‌کم ۲۵ شهر در ۱۶ ایالت آمریکا، حکومت نظامی برقرار شده است. همچنین گارد ملی اطراف ده‌ها ایالت فعال شده است. «تیم والتس» فرماندار ایالت مینه‌سوتا روز یک شنبه از وارد عمل شدن ۱۳ هزار نظامی گارد ملی آمریکا برای کنترل اعتراضات خبر داد و گفت که از پنتاگون برای آرام کردن اوضاع این ایالت درخواست کمک کرده است. طبق گزارش یورونیوز، ارتش آمریکا تنها در صورت شورش عمومی می‌تواند با هدف دفاع از غیرنظامیان در داخل خاک آمریکا وارد عمل شود. به نوشته روزنامه دیلی میل، با ادامه اعتراضات ترامپ به ارتش برای استقرار در خیابان‌های آمریکا آماده‌باش داده است. دستور ترامپ برای استقرار نیرو در خیابان‌ها درحالی انجام شده که این اقدام از زمان شورش‌های ۱۹۹۲ لس‌آنجلس بی‌سابقه بوده است. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» شهرداران مناطقی که در آنجا حکومت نظامی اعلام شده با «بسیار غیرعادی و افراطی» توصیف کردن این اقدام، گفتند که به دلیل افزایش خشونت‌ها و وضعیت ناپایدار شهرهایشان، مجبور به اعمال وضعیت منع آمدوشد هستند. نفربرهای زرهی ارتش آمریکا نیز در شهرهای آشوب زده برای کنترل اوضاع مستقر شده‌اند.

کد خبر 426571

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اعتراضات بنزینی روزنامه روزنامه ابتکار روزنامه آرمان ملی روزنامه شرق روزنامه دنیای اقتصاد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تعداد کشته شدگان نمایندگان مجلس حوادث آبان ماه پرداخت و نوشت پزشکی قانونی مجلس پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از بخش تصویری خبرگزاری رویترز، برنی سندرز سناتور آمریکایی در مجلس سنا در مخالفت با لایحه بسته کمک مالی ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، اسرائیل و تایوان، سخنرانی کرد.

برنی سندرز گفت: از آنجایی که همواره گفته ام و کمی پیش‌تر هم بیان کردم، اسرائیل از حق دفاع از خود برخوردار است. اما حق ندارد به جنگ علیه همه غیرنظامیان فلسطینی شامل زنان و کودکان- یعنی کاری که الان در حال انجام آن است- ادامه دهد. جناب رئیس! لطفاً نفس عمیقی بکشید و به این حقایق توجه کنید. هیچ کس نمی‌تواند این حقیقت را انکار کند. جنگ در غزه حدود ۶/۵ ماه است که ادامه دارد و بیش از ۳۴ هزار فلسطینی کشته شده و بیش از ۷۷ هزار فلسطینی هم زخمی شده اند. ۷۰ درصد از کشته‌ها در غزه زنان و کودکان هستند. این به معنای پنج درصد، توجه کنید پنج درصد از مجموع ۲/۲ میلیون جمعیت ساکن نوار غزه است که در مدت ۶/۵ ماه گذشته کشته (شهید) یا مجروح شده اند. این بالاترین شمار کشته‌ها در چنین جنگی در اسرائیل محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: شمار زیادی در غزه کشته یا زخمی شده اند و درصد زیادی از آنها یا بهتر است بگویم ۷۰ درصد از آنها زن و کودک بوده اند. این آمار فراتر از درک و تصور ما است. جناب رئیس! ۱۹ هزار کودک حالا یتیم شده اند. ۱۹ هزار کودک در غزه والدین شان را از دست داده اند. وقتی به کودکان غزه فکر می‌کنیم، تصور چنین وضعیتی برای ما واقعاً سخت است: تصور کنید کودک ۷ ساله در میان منطقه‌ای که همه ساختمان هایش ویران شده و بسیاری از اجساد کشته‌ها روی زمین افتاده است، حضور دارد و آن هم در حالی که نه آب و نه غذای مناسبی در اختیار او است. این کودک مدرسه‌ای برای رفتن ندارد و ممکن است والدینش زنده نباشند. خانواده و اطرافیانش کشته شده اند. این وضعیتی است که کودکان غزه حالا با آن مواجه هستند. من فکر می‌کنم همه آنها که در این وضعیت هستند و از لحاظ روانی درگیر تبعات این جنگ شده اند. در حال حاضر، این کودکان درد و رنجی وحشتناک را تحمل می‌کنند.

وی همچنین گفت: جناب رئیس! کشتار فلسطینیان هنوز متوقف نشده است. تنها در روز‌های آخر هفته اخیر، ۱۳۰ فلسطینی کشته شده و ۲۵۱ فلسطینی هم مجروح شده اند. از میان ۲۹ نفر کشته شده در رفح، ۲۰ نفر کودک و ۶ نفر هم زن بوده اند. یکی از این زنان باردار بوده که کشته شده است. امروز خبری درباره کشف گور دسته جمعی بزرگ از سوی مقامات بهداشت و درمان فلسطین و ناظران سازمان ملل در بیمارستان ناصر منتشر شد. در بیمارستان ناصر و شفا تاکنون بیش از ۳۰۰ جسد فلسطینیان کشته شده در یک گور دسته جمعی کشف شده است. دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد کشته‌ها شامل افراد سالخورده، زنان و افراد زخمی شده‌ای بود که شناسایی برخی از آنها از روی لباسشان بوده و آنطور که سازمان ملل می‌گوید برخی از آنها در حالی که دستانشان بسته شده بوده، کشته شده اند.

وی در ادامه تاکید کرد: جناب رئیس! ما درباره این جنایت وحشتناک چه چیزی برای گفتن داریم؟ حدود ۱.۷ میلیون نفر - درک این موارد بسیار سخت است- اعضای محترم کنگره لطفاً درباره ایالت خود فکر کنید که چنین چیزی اگر در ایالت شما بود، با چه وضعیتی مواجه بودید؟ اینکه با جمعیت ۲.۲ میلیون نفری مواجه باشید که در فضایی حدود ۳.۷ برابری ایالت ماین زندگی می‌کنند. حدود ۱.۷ میلیون نفر یا به عبارتی ۷۵ درصد از جمعیت نوار غزه به طور اجباری از خانه هایشان رانده شده اند. ما درباره تخلیه اجباری یک تعداد محدودی افراد به دلیل اجرای عملیات نظامی صحبت نمی‌کنیم بلکه این دو سوم جمعیت کل یک منطقه همانند نوار غزه است که مجبور به ترک خانه هایشان شده اند. برابر داده‌های به دست آمده از تصاویر ماهواره‌ای، ۶۲ درصد از خانه‌های مسکونی در غزه آسیب دیده یا تخریب شده اند. این آمار شامل ۲۲۱ هزار واحد مسکونی است که به طور کامل ویران شده اند. در ماه‌های قبل، مخصوصاً ماه گذشته که با سیل ویرانگری مواجه بودیم، صد‌ها خانه (به علت سیل) ویران شد و ما آثار ویرانی‌ها را در برخی ایالت‌ها شاهد بودیم. الان داریم درباره ویرانی کامل ۲۲۱ هزار واحد مسکونی صحبت می‌کنیم. اما موضوع فقط ویرانی خانه‌ها نیست. جناب رئیس! صد‌ها زیرساخت شهروندان فلسطینی هم در حملات ویران شده است. در غزه تقریباً هیچ منبع برق، ژنراتور و یا صفحه خورشیدی مناسبی وجود ندارد. اکثر راه‌های ارتباطی به شدت آسیب دیده اند و بیش از نیمی از خطوط انتقال آب آشامیدنی و فاضلاب نیز آسیب دیده است. آب آشامیدنی سالم در غزه بسیار محدود است و فاضلاب در خیابان‌ها جاری شده است. این فاضلاب‌ها موجب شیوع بیماری‌های متعددی می‌شود. اما موضوع فقط وضعیت مسکن و زیرساخت‌ها در غزه نیست. این‌ها کاملاً غیرقابل باور است، اما به نظر من همه این ویرانی‌ها به طور تصادفی ایجاد نشده اند.

وی در ادامه افزود: جناب رئیس! اسرائیل به طور سازماندهی شده نظام سلامت را در غزه از بین می‌برد. اینکه در بمباران‌ها به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها حتی دارو‌ها و تجهیزات هم از بین رفته اند، واقعاً این اتفاق افتاده است. آنچه که ما درباره اش صحبت می‌کنیم این واقعیت است که ۲۶ بیمارستان از مجموع ۳۷ بیمارستان در غزه به طور کامل از ارائه خدمات پزشکی خارج شده اند. آنها بمباران شده یا به هر شیوه ممکن مورد حمله قرار گرفته اند. تنها بخشی از ۱۱ بیمارستان باقی مانده هم قادر به ارائه خدمات پزشکی است. این بیمارستان‌های محدود با صد‌ها زخمی و افراد درگیر آثار روانی ناشی از جنگ مواجه هستند و همچنین با کمبود شدید تجهیزات پزشکی مواجه اند. بیش از ۷۷ هزار نفر در نوار غزه زخمی شده اند و این درحالی است که تقریباً همه بیمارستان‌ها از ارائه خدمات لازم بازمانده اند. من اخیراً با گروهی از پزشکان آمریکایی و انگلیسی که از غزه بازگشته اند دیداری داشتم. آنها با به خطرانداختن جانشان تلاش کردند تا کمی از درد و رنج فلسطینیان بکاهند. صحبت درباره مواردی که آنها در غزه شاهد بوده اند به دلیل اینکه قابل بیان نیست، بسیار سخت است. آنها شاهد کشته شدن صد‌ها بیمار جوان فلسطینی در بمباران‌های اسرائیل بوده اند. آنها عمل‌های جراحی بر روی تعدادی از کودکان فلسطینی یتیم انجام دادند آن هم در بیمارستان کثیفی که از کمترین امکانات برخوردار نبود. آنها روز‌های متمادی از مورفین برخوردار نبودند و حتی روز‌ها از آب تمیز و دستکش بهداشتی هم برخوردار نبودند. آنها می‌دانستند برخی از بیماران حتی اگر زنده بمانند، چند هفته بیشتر زنده نیستند. آنها با عفونت‌های شدید و محیطی عاری از بهداشت مواجه بودند. پزشکان می‌گویند نظامیان اسرائیلی به آنها اجازه انتقال صندلی چرخ دار یا سرنگ به بیمارستان نمی‌دادند و مدعی بودند ممکن است از آنها برای اقدامات نظامی استفاده شود. آنها شاهد بودند نیرو‌های اسرائیلی به طور سازماندهی شده دسترسی فلسطینیان در بیمارستان را به برق، آب و غذا قطع کرده بودند و برخی از کادر پزشکی را به بهانه ارتباط با حماس، می‌ربودند. آنها می‌گویند اسرائیلی‌ها برخی از تجهیزات پزشکی را- شامل دستگاه‌های اسکن ام آر آی، کپسول‌های اکسیژن و دستگاه‌های سی تی اسکن- بدون هیچ دلیلی از بین می‌بردند. این اظهارات پزشکان آمریکایی درباره وضعیت غزه است که خودشان شاهد این موارد ناگوار بوده اند.

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • دانشجویان حامی فلسطین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را هو کردند+ فیلم
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند
  • بازگشت حسن یزدانی در هاله‌ای از ابهام
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو
  • گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم
  • رئیس کشته شد / العین با پیروزی مقابل الهلال فینالیست شد +فیلم
  • ۳ کشته در اثر واژگونی پژو در فارس
  • آخرین آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳