Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@06:29:11 GMT

به یاد جلال اصفهان

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۹۰۳۹

به یاد جلال اصفهان

«۱۲ خرداد» ماه ۱۳۹۲ بود که خبر درگذشت او در شهر پیچید. «سیّد جلال الدین طاهری» آن روز دعوت حق را لبیک گفت و یکی از مؤثّرترین شخصیت‌های چند دهه‌ی اخیر «اصفهان» و «ایران» با کوله باری از ناگفته‌ها و خاطرات، رخ در نقاب خاک کشید.

به گزارش ایمنا، حالا «پیرمرد» بخشی از تاریخ این شهر و این سرزمین شده است؛ تاریخی پرفراز و نشیب و پندآموز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بخشی از این تاریخ که بیشتر مربوط به وقایع پیش از انقلاب اسلامی و دوران شکل‌گیری پدیده‌ای به نام «طاهری» در شهر «اصفهان» باشد به واسطه نوشته‌ها یا خاطرات مبارزان و انقلابیّون و نیروهای مؤثّر و فعّال در روند شکل‌گیری و به ثمر نشستن انقلاب، به کرّات تبیین و تحلیل شده باشد [که همان‌ها نیز قطعاً قابل نقد و تفسیر است] اما بخش اعظمی از این تاریخ که مربوط به وقایع پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی بوده که بی شک این «عالم مجاهد» در شکل‌گیری آن‌ها نقش به سزایی داشته، هنوز از دسترس نقد و نظر خارج است. به نظر می‌رسد علت اصلی این قضیه زنده، فعال و حتی صاحب منافع بودن عده‌ای است که نقش عمده‌ای در وقایع تاریخ معاصر «اصفهان» و «ایران» داشته و دارند. البته این قضیه دلایل دیگری نیز دارد که از حوصله این بحث خارج است.

«آیت الله طاهری» در زمان «انقلاب» و «مبارزه» یک «پراگماتیک تمام عیار» و به هنگام «استقرار» و «تثبیت نظام» یک «سیاستمدار قابل احترام» و «پاکدست» بوده است. وی در تمام طول عمر سیاسی خود شخصیتی «مردم مدار» داشته که تجلّی این ویژگی را هنگام استقبال تاریخی مردم اصفهان از وی پس از بازگشت از تبعید در سال ۵۷ و زمان تشییع جنازه باشکوهش در سال ۹۲ به وضوح می‌توان مشاهده کرد. طاهری از سال ۴۲ تا زمان مرگ امام خمینی (ره) با ایشان رابطه «مرید و مرادی» خود را حفظ می‌کند؛ رابطه‌ای بسیار قوی، معنوی و معنادار که باید در هنگام تحلیل و نقد کنش‌های سیاسی آیت الله طاهری، چه در زمان حیات و چه پس از مرگ امام (ره)، مورد توجّه ویژه قرار گیرد.

زندگی آیت الله طاهری» نمونه بارزی از «متغیر بودن» آسمان سیاست ایران است، چه آنکه پیرمرد از «تبعید» و «زندان» در «دوران شاه» تا «قدرت» و «عزت» در زمان امام خمینی (ره) و از تأثیرگذاری در شکل‌گیری وقایع نیمه دهه ۷۰ و به قدرت رسیدن اصلاح طلبان تا «خانه نشینی» و «عزلت گزینی» پس از «استعفای جنجالی سال ۸۱» را تجربه کرد. فراز و فرودهای زندگی سیاسی پیرمرد درسی بزرگ برای تک تک آن‌هایی است که با هر هدفی پای به عرصه‌ی سیاست در این سرزمین گذاشته‌اند تا ببینند که این روزگار بی بنیاد چه بازی‌هایی که با آدمی نمی‌کند.

پس آدمی اگر اهل تدبر و تعقل باشد نه در هنگام قدرت باید آنقدر به آن دل ببندد که جدایی از سینه پرشیر این نامادری برایش دشوار و دردناک گردد و نه در زمانه‌ی عسرت آنقدر «امید» و «توکل» خود را از دست بدهد که افتادن به وادی «انفعال» تقدیر محتومش شود. زندگی آیت الله طاهری» از این منظر درس‌آموز است. البته این مرد نیز همچون هر انسان دیگری «خطاها» و «اشتباهاتی» داشته است که در زمان مناسب باید مورد بررسی دقیق، منصفانه و کارشناسانه قرار گیرد.

از مدّت‌ها قبل قصد داشتم به مناسب سالگرد ارتحال این «مبارز انقلابی» و «سیاست ورز مردم مدار» یادداشتی بنویسم و با نگاهی «تحلیلی-انتقادی» به بخش‌هایی از زندگی این چهره‌ی تأثیرگذار که شاید تاکنون کمتر به آن‌ها اشاره شده است بپردازم اما مجموعه عوامل بیرونی و به خصوص پیشگیری از شیطنت‌های «وسواسان خناس» باعث شد که نوشتن آن یادداشت را به امروز موکول کنم. این را به پاس گرامیداشت یاد و خاطره مردی به رشته تحریر درآوردم که در زمان حیات سیاسی خود «با مردم»، «بین مردم» و «برای مردم» زیست و «تاریخ» و «وجدان عمومی» در مجموع «قضاوت مثبتی» راجع به وی خواهد کرد. روحش شاد و یادش گرامی باد.

** عضو هیئت داوری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

کد خبر 426575

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آیت الله طاهری امام خمینی ره شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آیت الله طاهری شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۹۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

برای افتتاح اجلاس مسئولان آموزش عقیدتی-سیاسی بسیج، به حسینیه عاشقان ثارالله در ستاد مرکزی سپاه رفتم. آقای محسنی، [نماینده ولی‌فقیه در بسیج تهران] گزارش داد که در ۳۶ هزار پایگاه بسیج، برای امور فکری و عقیدتی و سیاسی آموزش داده می‌شود و من در یک سخنرانی مفصل راجع به تقویت عقاید و نیز تربیت سیاسی و مفید و جهاد دائمی صحبت کردم؛ جمعیت زیادی جمع بود و پُر احساسات.

در دفتر با آقای احمد جبرئیل، [دبیر کل جبهه خلق برای آزادی فلسطین]، از رهبران فلسطینی ملاقات داشتم. تحلیلی ارائه داد، از شکست [ایهود] باراک، [نخست‌وزیر سابق اسرائیل]، در پیگیری صلح و توجه زیاد اسرائیلی‌ها به [آریل] شارون که او را آخرین پادشاه یهود می‌دانند و مشت آهنی او و عدم حمایت جدی جهان اسلام و اعراب از فلسطینی‌ها و خطر خسته‌شدن آنها تحت فشارهای زیاد را نجات‌دهنده [قلمداد می‌کنند]. از کنفرانس تهران گله داشت که به شعار اکتفا کرده و تصمیم اجرایی قابل توجهی نگرفته است؛ مثل تشکیل صندوق کمک و پیش‌قدمی ایران در ارائه کمک از طریق آن صندوق که پیشنهاد شد و عملی نشد. من هم گفتم مبارزه محدود به مردم داخل اراضی اشغالی شده و فلسطینی‌های بیرون و آواره با دولت‌های عربی و اسلامی، ‌شرکت ندارند و باید مبارزه را به خارج از فلسطین بکشانید. گله داشت که در پنج سال گذشته به ایران دعوت نشده است. گفتم نیازی به دعوت نیست؛ خودتان بیایید.

عصر آقای دکتر [شهاب] صدر، رئیس سابق [سازمان] نظام پزشکی آمد. از نحوه انتخابات و انحصارطلبی دوم‌ خردادی‌ها گله‌مند است و دربارۀ نامزدی در انتخابات [ریاست‌جمهوری] مشورت کرد. آقای [ابراهیم] اصغرزاده، [عضو شورای اسلامی تهران] آمد. گفت، مایل است نامزد شود و می‌داند که چند میلیون از آرای آقای [سیدمحمد] خاتمی را تصاحب می‌کند؛ با توجه به شعارهای خود که روی دست آقای خاتمی می‌زند. با من مشورت کرد. گفتم، بعید است پیروز شود و دشمن برای خود درست می‌کند؛ احتمال ردشدن در شورای نگهبان هم هست. درعین‌حال برای رونق انتخابات بد نیست. گفت، اختلاف شدیدی بین دوم خردادی‌ها بروز کرده است.

آقای محسن رضایی، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد و برای نامزدشدن [در انتخابات ریاست‌جمهوری] مشورت کرد. گفتم، پیروز نمی‌شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت. گفت، اگر به پنج میلیون رأی برسد، خوب است. از برخورد دوم خردادی‌ها انتقاد داشت. نام‌نویسی انتخابات شروع شد و ۶۷ نفر، من‌جمله [عبدالله] جاسبی و [محسن] سازگارا، امروز ثبت‌نام کرده‌اند. در [ناآرامی‌های دانشجویی در منطقه کابیلای] الجزایر، کشتار زیاد شده؛ از دو طرف.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901821

دیگر خبرها

  • زمان بازسازی افغانستان فرارسیده است
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • زمان پخش سریال «سلمان فارسی» مشخص شد
  • تاریخ پخش «سلمان فارسی» مشخص شد/ وعده جبلی در یک سال سخت
  • تاریخ جدید واریز سود سهام عدالت اعلام شد
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • انتقادات و توصیه‌های علی مطهری به روحانیون
  • معاون سیاسی استانداری اصفهان در مدرسه دوران تحصیل خود حضور یافت
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند