Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس گزارش امروز (دوشنبه) این نشریه، میزان ذخایر ارزی عربستان برای دومین ماه متوالی (مارس و آوریل) کاهش یافته و از ۷۲۶ میلیارد دلار به ۴۴۴ میلیارد دلار رسیده است.

این کاهش پس از آن صورت گرفت که «محمد الجدعان» وزیر دارایی عربستان جمعه گذشته از انتقال ۴۰ میلیارد دلار به صندوق سرمایه‌گذاری عمومی این کشور خبر داد تا برای خرید سهام کمپانی‌های آمریکایی و اروپایی از جمله «فیسبوک، بوئینگ و بانک سیتی‌گروپ» آمریکا و شرکت «بریتیش پترولیوم» هزینه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که به نوشته فایننشال تایمز، عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان به دلیل فروپاشی قیمت نفت و آشفتگی بازار طلای سیاه، با فشار بی‌سابقه مالی در ده سال گذشته روبرو است.

این نشریه انگلیسی به نقل از تحلیل‌گری که به نام وی اشاره نکرده، نوشت:‌ دست‌برد زدن به ذخایر ملی که بازگشت آن چندان مشخص نیست، بازی پرخطری است. کارشناسان اقتصادی هم پیش‌بینی می‌کنند که خاندان سعودی برای ادامه حیات خود نیاز دارد که سطح ذخایر ارزی را بالاتر از ۳۰۰ میلیارد دلار حفظ کند.

وزیر دارایی عربستان گفته که سود ناشی از سرمایه‌گذاری‌های صندوق ملی در صورت نیاز برای حمایت از بودجه دولت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وی افزود که صندوق ثروت ملی عربستان در حال سرمایه‌گذاری روی «طیفی از فرصت‌هایی است که همزمان با شرایط فعلی بازارهای مالی جهان، نمایان شده اند».

با این حال «جان اسفکیاناکیس» تحلیل‌گر سیاسی دانشگاه «کمبریج» انگلیس، با اشاره به بحران بازارهای جهانی نسبت به بازگشت سرمایه عربستان ابراز تردید کرد. وی افزود: کاهش ذخایر ارزی همواره یک موضوع نگران کننده، به ویژه برای کشوری مانند عربستان است که به لحاظ اقتصادی با وضعیت دشواری روبرو است.

برچسب‌ها بوئینگ عربستان سعودی فیس بوک ریاض عربستان‌ سعودی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوئینگ عربستان سعودی فیس بوک ریاض عربستان سعودی بوئینگ عربستان سعودی فیس بوک ریاض عربستان سعودی میلیارد دلار ذخایر ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ سخنگوی دولت در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان گلپایگان گفت: تجارت خارجی ایران در فروردین سال جاری ١٠.۴ میلیارد دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.


علی بهادری جهرمی با بیان اینکه حال منابع ارزی ما خوب است تصریح کرد: ما مشکلات ارزی و دیگر معضلات جاری را می‌دانیم، اما مجبوریم در شرایط تحریم، تعادل ارزی را برقرار کنیم.


سخنگوی دولت با اشاره به اینکه نظارت بر نوسانات نرخ ارز به صورت جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: نگاه دولت هدایت منابع ارزی به سوی موارد مهم و اولویت هاست.


وی درباره نظارت بر نظام بانکی گفت: سال گذشته سه موسسه مالی اعتباری بزرگ را منحل کردیم بدون اینکه هیچ مشکل اقتصادی و اجتماعی رخ دهد.


بهادری جهرمی تصریح کرد: درصدد هستیم که منابع بانکی را به سمت اقدامات مولد مانند تولید و مسکن سوق دهیم و از سوی دیگر در بخش‌های تکلیفی مانند فرزندآوری نیز از آن بهره‌مند شویم.


وی گفت: نرخ سود بانکی نرخ سابق است از طرف دیگر نرخ تورم تولید کننده که در ابتدای دولت ١٠٣ درصد بود الان به ٢٣ درصد رسیده است.


سخنگوی دولت با بیان اینکه در دهه ٩٠ بسیاری فرصت‌ها از دست رفت، گفت: این موضوع تنها به مباحث اقتصادی محدود نبوده است و در دیگر موارد مانند فرهنگی و اجتماعی نیز کاستی داشتیم.


بهادری جهرمی همچنین در مورد توزیع شیر در مدارس اظهار داشت: این موضوع پارسال در قانون بودجه نبود، اما امسال سعی کردیم برای آن ردیف بودجه تعریف کنیم.

دیگر خبرها

  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته