Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:46:45 GMT

آگاهی بخشی عمومی نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد دارد

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۷۹۸۳

آگاهی بخشی عمومی نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد دارد

ایسنا/کردستان رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی عمومی و همه جانبه به مردم با توجه به گستردگی دام اعتیاد در جامعه نقش مهم و مؤثری در پیشگیری از گرفتار شدن در دام این بلای خانمان سوز دارد.

فاروق وفایی امروز(12 خرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به آموزش‌های عمومی در سطح جامعه برای پیشگیری اولیه از اعتیاد به مواد مخدر، اظهار کرد: در سنندج پیشگیری سطح سه در قالب تیم سیار جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی شده است که از این طریق سرنگ، پد الکلی و دیگر اقلام پیشگیری از بیماری‌های واگیردار در اختیار فرد معتاد قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در غربالگری‌های اولیه که برای هر فردی در استان انجام می‌شود از جمله پرسش‌های ما اعتیاد به مواد مخدر است، افزود: بررسی وابستگی به موادمخدر در سیستم بهداشتی و درمانی طی چهار جلسه به فرد معتاد آموزش داده می‌شود.

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ذکر کرد: طبق آخرین پیمایش ملی سلامت روان حدود پنج درصد افراد بزرگسال از سنین ۱۵ تا ۶۴ سال در استان مصرف کننده موادمخدر هستند که از این تعداد ۹۰.۷ درصد مرد و ۹.۳ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

وفایی با بیان اینکه ۵۲.۶  درصد معتادان استان شاغل هستند، عنوان کرد: از این تعداد ۳۶.۵ درصد شغل دولتی، ۳۳.۷ درصد مشاغل خصوصی و ۱۸.۳ درصد خویش‌فرما هستند.

وی به وضعیت تحصیلی مصرف‌کنندگان موادمخدر استان گریزی زد و گفت: در مجموع ۶۴ درصد معتادین مدرک زیر دیپلم، ۱۵ درصد کاردانی و ۲۱ درصد مدرک لیسانس و بالاتر دارند.

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: حدود ۶۳ درصد معتادان کردستانی متأهل و ۳۲ درصد آنان مجرد هستند.

وفایی با اشاره به اینکه موادمخدر جزء چهار بحران اصلی دنیاست، آگاهی بخشی را امری بسیار مهم در کاهش آمار معتادان نام برد.

وی با اذعان به انواع مواد مخدر تصریح کرد: در کردستان ۹.۸ درصد معتادین به هروئین، ۶.۴ درصد به حشیش، ۳.۱ درصد به  قرص ایکس، ۲۲.۶ دهم درصد به الکل، ۵۵.۲ درصد به تریاک، ۲۶.۲ درصد به شیشه و مواد صنعتی اعتیاد دارند.

رئیس اداره سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد:  بیشترین تعداد مصرف‌کنندگان موادمخدر استان به ترتیب در سنندج، قروه و کامیاران زندگی می‌کنند.

وفایی با بیان اینکه ۱۱ هزار نفر معتاد در استان از سیستم بهداشتی و درمانی روزانه متادون دریافت می‌کنند، افزود: ۷۶ مرکز متادون تراپی در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۳ مرکز در سنندج، ۷ مرکز در زندان‌های استان و بقیه در دیگر شهرستان‌ها مستقر هستند.

گفتنی است؛ طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اعتیاد عامل ۶۵ درصد همسر آزاری، ۵۵ درصد طلاق، ۳۰ درصد کودک آزاری، ۲۵ درصد قتل‌های عمد و ۲۳ درصد نزاع و خشونت خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتیاد سيگار استانی اجتماعی مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۷۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی، در همایش پویش ملی سلامت دهان و دندان، گفت: بسیاری از بیماری‌ها از جمله فراموشی و سرطان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وی افزود: باید به سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های غیر واگیر در زمینه بیماری‌های دهان و دندان توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: نباید فقط به شناسایی بیماری‌های غیر واگیر و درمان آن اکتفا کرد بلکه باید از ابتلای دیگر هم‌وطنان به این بیماری‌ها از جمله بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری کرد.

فرشیدی افزود: باید همانند غربالگری فشار خون و دیابت که پارسال در کشور انجام شد بیماری‌های دهان و دندان نیز در شبکه نظام سلامت غربالگری شود تا توجه مردم به این بیماری و روش‌های پیشگیری از آن جلب شود.

وی گفت: هزینه درمان بیماری‌های دهان و دندان بالاست زیرا در طول سال‌ها این بیماری‌ها ایجاد شده و درمان نشده باقی مانده است، از این رو باید به خود مراقبتی و توجه به سلامت دهان و دندان در برنامه سلامت خانواده توجه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در تأمین تجهیزات و پشتیبانی از ارتقای سلامت خانواده و افزایش سلامت دهان و دندان با هدف پیشگیری از ابتلاء به این نوع بیماری‌ها آماده همکاری است.

فرشیدی افزود: استفاده از هوش مصنوعی به ویژه برای تشخیص عکس‌های پزشکی در ارتقای سلامت دهان و دندان کشور مفید خواهد بود.

کد خبر 6100313 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • درمان اعتیاد باید اجتماع محور باشد
  • اختصاصی|جزئیات جدید از قتل مریوان/قاتل بیماری روانی داشت
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • دستگیری قاتل در عملیات ضربتی پلیس مریوان
  • ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی رایگان به بانوان آسیب پذیر در زاهدان
  • رسانه‌ها و معلمان در پیشگیری از خودکشی نقش مهمی دارند
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • غافلگیری سارقان کلینیک ترک اعتیاد