Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت امور خارجه کوبا طی بیانیه‌ای اقدام دولت آمریکا در گنجاندن نام کوبا در فهرست کشورهایی که با آمریکا در مبارزه با تروریسم همکاری نمی‌کنند را دستکاری سیاسی و فرصت‌طلبی در موضوع تروریسم خواند و این اقدام را محکوم کرد. ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۷ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه کوبا امروز دوشنبه اول ژوئن (12 خردادماه) با صدور بیانیه‌ای اقدام وزارت امور آمریکا در گنجاندن نام جمهوری کوبا در فهرست کشورهایی که با آمریکا در مبارزه با تروریسم همکاری نمی‌کنند را محکوم کرد و این فهرست را «در خدمت اهداف اجباری و نادرست ایالات متحده» خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه وزارت امور خارجه کوبا آمده است:

وزارت امور خارجه کوبا اضافه کردن تهمت آمیز کشور جمهوری کوبا را به لیست وزارت امور خارجه آمریکا  که اشاره به کشورهایی دارد که  با ایالات متحده علیه تروریسم به طور کامل همکاری نمی کنند را به شدت محکوم می کند. این لیست که در تاریخ 13 مه سال 2020 منتشر شد توسط رئیس جمهور، میگل دیاز – کانل برمودز، نیز به شدت رد شد.

این یک لیست یکجانبه و خودسرانه است ، بدون هیچ پایه و اساس، اقتدار  و پشتیبانی بین المللی ، و همانطور که مشخص است این لیست فقط در خدمت اهداف اجباری و نادرست ایالات متحده است تا به کشورهایی که از تصمیمات حاکمیتی آن ها پیروی نمی کنند افترا زده و آن ها را مجبور کنند.

استدلال اولیه مورد استفاده دولت ایالات متحده، حضور اعضای صلح ارتش آزادی ملی (ELN) کلمبیا در قلمرو ملی کوبا بود.

همانطور که برای همه مشهور است ،حضور هیئت صلح ارتش آزادی بخش ملی کلمبیا (ELN)  در قلمرو ما به دلیل تغییرات ناگهانی از طرف اکوادور در مقر و به درخواست دولت کلمبیا و (ELN) انجام گرفت و روند صلح در ماه مه سال 2018 به هاوانا نقل مکان کرد.

این گفتگوی صلح از تاریخ 7 فوریه 2017 در کیتو آغاز شد ، و دیگر کشورها چون کوبا، برزیل، شیلی ، اکوادور، ونزوئلا و نروژ به درخواست طرفین به عنوان ضامن روند صلح مشارکت کردند.

از زمان روی کار آمدن آقای ایبان دوکه مارکز به عنوان رئیس جمهور کلمبیا در 7 آکوست 2018 ، نمایندگان آن دولت ، از 8 آگوست همان سال ، تا ژانویه سال 2019، تبادلات مختلفی با کوبا و  هیئت صلح  ELN داشتند که این امربا هدف  ادامه گفتگوهایی که در زمان تصدی رئیس جمهوری سانتوس آغاز شده بود پیگیری می شد ، روندی که در آن کشور ما با  رعایت دقیق اصول  و منطبق با نقش خود به عنوان ضامن عمل کرد.

بعد از حمله به مدرسه کادتس پلیس بوگوتا در تاریخ 17 ژانویه 2019 ، رئیس جمهور کشور کوبا و وزیر امورخارجه  بلافاصله پیام تسلیت خود را برای دولت و مردم کلمبیا ارسال کردند ، به ویژه به خویشاوندان قربانیان این حمله ، و باری دیگربر موضع کشورمان در رد و محکوم کردن  اقدامات تروریستی به همه روش ها و شکل های آن ، تاکید کردند.

دولت کلمبیا بعد از آن به اقدامات سیاسی و حقوقی بر علیه هیئت صلح روی آورد و گفتگوی صلح را شکست. علاوه بر این، تصمیم به نادیده گرفتن پروتکل قطع روابط گرفت  و تعهدات به دست آمده با شش کشور امضا کننده دیگر با آن کشور را صریحا زیر پا گذاشت.

پروتکل قطع یا گسیختگی روابط در تاریخ 5 آوریل 2016 در چارچوب مذاکرات صلح توسط دولت کلمبیا و کشورهای ضامن امضا شد . که درآن بازگشت ایمن هیئت  چریکی به کلمبیا در صورت قطع روابط بیان شده بود.

دولت کوبا امروز بیان می کند و همچنین بیان کرده است که باید  مطابق با اسناد توافق شده رفتار شود و این امر اجرای پروتکل مربوطه است . این موضع ، مورد حمایت گسترده جامعه جهانی و بخش های متعهد به جستجوی راه حل بر پایه مذاکره برای درگیری مسلحانه کلمبیا است. این یک اقدام جهانی و شناخته شده و پایبند به حقوق بین المللی و تعهدات کشور ضامن و ستاد گفتگو ها است . به دلیل  عدم اجرای این پروتکل ،  اعضای هیئت صلح ELN هنوز در کشور مانده اند.

دولت کلمبیا به یک سری از اقدامات خصمانه بر علیه کوبا با وجود سهم غیر قابل انکارما برای صلح در کلمبیا دست زده است ، از جمله اظهارات عمومی ، تهدید و دستکاری با انگیزه های سیاسی . از دیگر اقدامات می توان به تغییر موضع تاریخی کلمبیا در حمایت از قطعنامه ای که هر ساله در مجمع عمومی سازمان ملل  متحد با هدف پایان دادن به محاصره اقتصادی ، تجاری و مالی ایالات متحده بر علیه کوبا که موجب خسارت و آسیب های بسیاری برای مردم کوبا می شود اشاره کرد. این تغییر اقدامی متفاوت از مواضع دائمی و تغییر ناپذیر دولت های مختلف کلمبیا از سال 1992 بود.

همان روز ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که کوبا در لیست کشورهایی قرار دارد که ظاهرا با تلاش های ایالات متحده بر علیه تروریسم به طور کامل همکاری نمی کنند ، مقام عالی کمیسیونی صلح دولت کلمبیا ، آقای میگل سبایوس  آربالو ،نیز علنا اعلام کرد که تصمیم وزارت خارجه آمریکا برای قرار دادن نام این جزیره در این لیست اقدامی "حمایتی" برای دولت کلمبیا است و تاکیدی بر " درخواست مصرانه" کلمبیا برای تحویل اعضای  صلح ELN است.

این گفته های آقای سبایوس در کلمبیا توسط بخش های وسیعی که متعد به صلح هستند مورد انتقاد قرار گرفت و چند ساستمدار کلمبیایی خواستار توضیحاتی از دولت درباره عدم شناخت پروتکل قطع روابط بودند.

وزارت امورخارجه اظهارات مقام عالی  کلمبیایی را به شدت محکوم کرد.

آنچه از اظهارات مقام عالی کمیسیونی صلح  ناشی می شود نشان می دهد که رفتار دولت کلمبیا استدلال هایی  را برای اهداف تهاجمی آمریکا علیه ما ارائه داده و آن را تسهیل کرده است و اقدامی " حمایتی " از رفتارهای نا درست آمریکا بر علیه یک ملت در آمریکای لاتین و کارائیب را ارائه داده است.

حضور نمایندگان  ELN، در قلمرو ما، آن چه بهانه آمریکا از آن سرچشمه می گیرد ، چیزی بیش از رفتار بی معنی ، ناسپاسانه ، بی پروا و ناسازگارانه دولت کلمبیا نیست ، البته اگر سخنان آقای سبایوس مستحق اعتبار و ارزش باشد.

در هر صورت ، حتی با کمک ادعایی دولت کلمبیا ، اتهامات ایالات متحده کاملا بی اساس است . شواهد مشخصی وجود دارد که برخی از آن ها اخیرا در مورد همکاری های دوجانبه ما با ایالات متحده در مبارزه با تروریسم و تلاش مشترک برای اجرا و پیروی از قانون و اقدامات مورد توجه ویژه انجام شده است ، مطلبی که اقدام وزارت امور خارجه آمریکا را تبدیل به تحریف حقیقت می کند.

لازم به یادآوری است که کوبا خود کشوری است قربانی اقدامات تروریستی بیشمار، که از قلمرو ایالات متحده آمریکا توسط گروه ها و یا افرادی که توسط دولت آمریکا حمایت می شوند شکل می گیرد. این حقیقتی است که عموم از آن آگاه هستند.در گذشته این کشور قربانی تروریسم ایالتی بوده که مستقیما توسط خود ایالات متحده بوده انجام شده است و گاه در تبانی با جرایم سازمان یافته ، که موجب فوت 3478 کوبایی و 2099 فرد که از نوعی ناتوانی رنج برده یا میبرند.

در تاریخ 30 آوریل ، سفارت ما در ایالات متحده هدف حمله تروریستی قرار گرفت . از آن زمان دولت آمریکا در سکوت  معنی داری به سر می برد. بدون آنکه آن را محکوم کند یا این واقعیت را رد کند . و همچنان از اقدام علیه افراد و گروه های تروریستی مستقر در آمریکا که موجب خشونت علیه کوبا و نهاد های آن می شود خودداری می کند.

در نتیجه آن ، پس از این حمله تروریستی علیه ماموریت دیپلماتیکی ما در واشنگتن ، تهدیدهایی علیه دیپلمات ها و سفاتخانه های کوبایی در خود ایالات متحده و همچنین در مکزیک ، کاستاریکا ، آنتیگوآ و باربودا ، کانادا ، قبرس ، اتریش و آنگولا اتفاق افتاده است که همه آن ها به دولت های مربوطه گزارش شده است.

این رفتار همدستانه دولت ایالات متحده خطرمربوط بودن به  تروریسم را در پی دارد ، با تشدید سیاست پرخاشگری و تحریک خشونت علیه کوبا ، حتی در کشورهایی که پرسنل بهداشت کوبا در چارچوب همکاری های دوجانبه فعالیت می کنند.

تعهد ملت ما در جهت مقابله جدی و محکوم کردن تروریسم در قانون اساسی آمده است. در برابر هر یک از اشکال و مظاهر آن ، به ویژه تروریسم دولتی، و قوانین به خوبی این امر را پشتیبانی می کنند . دلایل زیادی وجود دارد که ما را به شک می اندازد که آیا ایالات متحده می تواند چنین موضع قوی در برابر تروریسم بگیرد.

کوبا همچنین حمایت تغییر ناپذیر خود را درباره صلح در کشورکلمبیا را  حفظ کرده است و تلاش های خود را به عنوان ضامن برای اجرای توافقنامه صلح بین دولت کلمبیا و نیروهای مسلح انقلابی کوبا – ارتش ملت ( FARC-EP) را پیگیری می کند ، این امر علیرغم این واقعیت که دولت کلمبیا توافق نامه مذکور را پشتیانی نکرده و اجرای دقیق آن را تضمین نکرده است، شکل می گیرد.

همنطور که از طریق مجاری دیپلماتیک مطرح شده است ، وزارت امورخارجه از دولت کلمبیا می خواهد که موضع خود را درباره شرایط ضمانت کنندگان در روند صلح کلمبیا را بیان کند ، به ویژه در مورد کشور کوبا.

به همین ترتیب ، خواستار شناخت موضع دولت کلمبیا در مورد اجرا و پیروی از توافقنامه صلح بین دولت کلمبیا وFARC-EP هستیم.

وزارت امور خارجه کوبا از دولت کلمبیا می خواهد تا موضع رسمی خود را درباره دلایلی که سبب علاقه آن ها برای اضافه شدن کوبا در لیست تهیه شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا می شود را بیان کنند و نقش و جایگاه مقامات این کشور در مبادلات قبلی با ایالات متحده را در این مورد ذکر کنند.

 به  عنوان کشوری که قربانی تروریسم است ، کوبا هرگونه دستکاری سیاسی و فرصت طلبی درباره چنین موضوع حساسی را محکوم می کند.

انتهای پیام/.

R1535/P/S89,90,1413,8,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط آمریکا اخبار "آمریکا"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آمریکا اخبار آمریکا آمریکا اخبار آمریکا وزارت امور خارجه کوبا همکاری نمی کنند دولت کلمبیا خارجه آمریکا ایالات متحده علیه کوبا هیئت صلح بر علیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۸۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش الجزیره، تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آن‌ها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

 تارنمای «هیل» به تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست متداول ایالات متحده در قبال اسرائیل، از بایدن خواسته‌اند که از تمایل اسرائیل به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشار (علیه این رژیم) برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند، جایی که بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در طول حدود هفت ماه جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره آمریکا به تازگی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور درباره تداوم حمایت تسلیحاتی واشنگتن از تل‌آویو در آستانه عملیات نظامی رژیم اشغالگر در رفح هشدار داده‌اند.

بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا، تاکنون بیش از یک هزار دانشجو دستگیر شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • چرا آمریکا ارسال بمب به اسرائیل را تعلیق کرد؟
  • راهنمای جامع برندگان لاتاری گرین کارت
  • آمریکا با کدام تسلیحات لیزری به جنگ پهپادها می‌رود؟
  • رسوایی ایمنی در هواپیماسازی بوئینگ آمریکا
  • هشدار رویترز به سازمان ملل درباره یک رای گیری ؛ ممکن است آمریکا بودجه سازمان را قطع کند...
  • رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود