Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@22:46:03 GMT

چرا نباید سهام عدالت خود را بفروشید؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۰۰۰۴

چرا نباید سهام عدالت خود را بفروشید؟

دو نکته درباره فروش سهام عدالت به بانک‌ها وجود دارد؛ اول اینکه قرارداد بین سهامداران و بانک‌ها بسیار یک طرفه است، بطوریکه فرد باید مدیریت تمام سهام خود را در اختیار بانک قرار دهد در عین حال زمان فروش هم در اختیار بانک است، که در این مسیر احتمال سوء استفاده از سهام مردم بسیار زیاد است.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، با توجه به داغ شدن موضوع آزاد سازی سهام عدالت و دغدغه های مردمی در مورد نگهداشتن یا آزاد سازی سهام و روشن شدن و جلوگیری از ارزان فروشی سهام، در گفتگویی با محمد نجارصادقی «کارشناس اقتصادی» ابعاد مختلف این موضوع را بررسی کردیم؛ متن کامل این گفتگو در ادامه آمده است:

محمد نجار با اشاره به اهداف اولیه شکل گیری و توزیع سهام عدالت گفت: دو هدف ایجاد و آزادسازی سهام عدالت؛ «گسترش عدالت اجتماعی» و «توانمندسازی خانواده های کم درآمد» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع هم در ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت و هم در سند ایجاد آن مطرح شده است.یعنی تمام اقدامات صورت گرفته در این زمینه صرفا باید در راستای اهداف یاد شده باشد ولی استفاده از آن در راستای تامین کسری بودجه دولت یا اهدافی شبیه به این حرکت، در خارج از ریل گذاری اصلی صورت گرفته است.

وی افزود: با شیوع کرونا و به دنبال آن تعطیلی‌های پی‌درپی مراکز اقتصادی و کاهش درآمدهای مردم، دولت مجبور به آزادسازی سهام عدالت شد؛ اتفاقی که باید خیلی زودتر از اینها می‌افتاد و دولت به دلیل کاهلی آن را انجام نداده بود.در هر صورت سهام عدالت آزاد شد و دولت سه روش برای استفاده از عواید آن مشخص کرد‎:اول اینکه مدیریت غیرمستقیم انتخاب شود و شرکت‌های سرمایه گذاری استانی مدیریت سهام مردم را در اختیار بگیرند و میزانی سود با مدیریت و سبدگردانی آنها به حساب‌های مردم واریز شود.دوم آزادسازی و فروش آن در کارگزاری‌ها و نهایتا در روش سوم آزادسازی و فروش آن به بانک‌ها است.

نجار در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه اکثریت سهام داران یعنی 6 دهک اول کشور از اقشار آسیب پذیر هستند و با ادبیات بازار سرمایه آشنا نیستند لاجرم برای بهره‌مندی از سهام عدالت خود، سراغ بانک‌ها می‌روند.دو نکته درباره فروش سهام عدالت به بانک‌ها وجود دارد؛ اول اینکه قرارداد بین سهامداران و بانک‌ها بسیار یک طرفه است، بطوریکه فرد باید مدیریت تمام سهام خود را در اختیار بانک قرار دهد در عین حال زمان فروش هم در اختیار بانک است، که در این مسیر احتمال سوء استفاده از سهام مردم بسیار زیاد است.دومین موضوع اینکه بازار سرمایه هم اکنون در حال اصلاح است و اصرار به مردم برای فروش سهام عدالت نوعی خرید ارزان دارایی‌های آنها است.

این کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر به دلیل افزایش فروش در بازار سرمایه، خود به خود از ارزش واقعی سهام‌ها کم می‌شود؛ بنابراین هم اکنون زمان مناسبی برای فروش سهام‌ عدالت نیست. سهامداران اگر مدتی صبر داشته باشند، قطع به یقین در آینده نزدیک عایدی بیشتری نصیب آن‌ها می‌شود.از طرف دیگر نگهداشتن سهام توسط مردم مزایای ارزشمندی دارد؛ بازارهای سرمایه روندی مشخص و معین دارند که با یکسری اصول کلی باید منطبق باشد، بازار سرمایه در سال ۹۸ حدود ۲۰۰ درصد سود داده است و اگر بخواهیم این آمار را به سال ۹۹ تعمیم دهیم فردی که با الفبای بازار سرمایه هم آشنا نیست حداقل می توانند ۱۰۰ درصد سود ببرد.

وی در آخر با اشاره به وضعیت کنونی بازار گفت: فارغ از تمام مطالب گفته شده که باید مردم مد نظر داشته باشند، رفتار دولت نشان می‌دهد به طور کلی از اهداف اصلی آزادسازی سهام عدالت فاصله‌ فاحشی گرفته است. چرا باید دولت یک بازه زمانی محدود جهت آزادسازی سهام عدالت مشخص کند؟ همین موضوع باعث شده که مردم برای فروش سهام خود تعجیل کنند و صف‌های فروش سهام عدالت در برابر بانک‌ها تشکیل شود.خرید سهام عدالت مردم در شرایط قرمز بازار و پرداخت مبلغ بسیار اندک به آنها که کفاف چند هفته زندگی را هم نمی‌دهد آن هم با قرارداد استعماری بانک‌ها، به هیچ وجه تحقق عدالت اجتماعی نیست، این سهامداران در چند ماه آینده خواهند دید که سهامشان چه رشد فزاینده‌ای خواهد داشت و روشن می‌شود این شیوه نقد کردن سهام عدالت نه برای مردم بلکه برای پوشاندن کسری بودجه دولت است.چرا باید نتیجه طرح مناسب دولت سابق و حق مسلم مردم، سرازیر جیب دولتی شود که در ابتدای مسیر خود اساسا سهام عدالت را گداپروری خوانده بود؟

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سهام عدالت کسری بودجه بانک آزادسازی سهام عدالت فروش سهام عدالت اختیار بانک بازار سرمایه بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل فصل آتی پرسپوليس مشخص شد

به گزارش "ورزش سه" رضا درویش که اکنون دومین فصل مدیریت خود در پرسپوليس را دنبال می‌کند، با توجه به تغییرات شکل گرفته و بحث مالکیت سرخابی‌ها، در گام اول موفق شد نظر مثبت بانک‌ها (به عنوان مالک جدید و ۸۵ درصدی سهام پرسپوليس) را جلب کرده و جا پای خود را تا پایان فصل در این تیم سفت کند.

اکنون اما گفته می‌شود طی توافق اولیه با بانک شهر به عنوان مالک بخش عمده سهام این باشگاه، رضا درویش برای فصل آتی نیز به عنوان مدیرعامل پرسپوليس کار را دنبال خواهد کرد.

درویش هفته گذشته در جلسه‌ای خصوصی با حضور علی پروین اسطوره این باشگاه و همچنین احمدی (مدیرعامل بانک شهر) توافقات نهایی برای ادامه مدیریت این باشگاه را به دست آورده است.

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • مدیرعامل فصل آتی پرسپوليس مشخص شد
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟