Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@21:47:10 GMT

توقف خرید محصولات کشاورزی از یانکی ها

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۰۱۱۹

توقف خرید محصولات کشاورزی از یانکی ها

مقامات دولتی چین از شرکتهای بزرگ کشاورزی این کشور مانند کافکو و سینوگرین خواستند خرید برخی محصولات کشاورزی آمریکا از جمله دانه های سویا را متوقف کنند.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از بلومبرگ، مقامات دولتی چین از شرکتهای بزرگ کشاورزی این کشور خواستند خرید برخی محصولات کشاورزی آمریکا از جمله دانه های سویا را متوقف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پکن در حال بررسی افزایش درگیری ها با آمریکا بر سر هنگ کنگ است.

به شرکت های تجاری دولتی چین مانند کافکو و سینوگرین دستور داده شده خریدهای خود را متوقف کنند. خریداران چینی همچنین تعداد نامشخصی از سفارش های گوشت خوک آمریکا را لغو کردند. به گفته منابع آگاه، از شرکت های خصوصی درخواستی برای توقف واردات نشده است.

توقف واردات از آمریکا آخرین نشانه به خطر افتادن قرارداد تجاری بین دو اقتصاد بزرگ دنیا است که به سختی به دست آمده بود. در حالیکه نخست وزیر چین ماه گذشته قول داده بود به قرارداد تجاری که در ژانویه بسته شده متعهد بماند ولی از آن زمان، تنشهای بین دو کشور بخاطر اختلاف بر سر اقدام پکن در مورد هنگ کنگ رو به افزایش بوده است.

 

شرکتهای کافکو و سینوگرین وارد کنندگان اصلی محصولات کشاورزی برای چین هستند. این دو شرکت در حال قیمت گذاری 20 تا 30 محموله دانه های سویای آمریکا در روز جمعه بودند که فعالیت خود را پس از هشدار ترامپ به جریمه برخی مقامات چینی متوقف کردند. چین قبل از اتخاذ اقدام بعدی منتظر حرکت بعدی ترامپ است.

 

در حالی که ترامپ بارها تهدید به لغو مرحله اول قرارداد تجاری با چین کرده بود ولی مشاوران اقتصادی ارشد او پیشنهاد ادامه این قرارداد را داده بودند.

 

چین طبق مرحله اول قرارداد تجاری که در ژانویه امضا شد، توافق کرده بود 36.5 میلیارد دلار محصولات کشاورزی آمریکا را در سال 2020 خریداری کند. ولی همه‌گیری ویروس کرونا باعث شد چین تنها بتواند 3.35 میلیارد دلار از محصولات کشاورزی آمریکا را در سه ماه اول سال جاری میلادی خریداری کند که پایین ترین حد از سال 2007 بود.

 

با بازگشایی تدریجی اقتصاد چین از تعطیلی های ویروس کرونا، این کشور سرعت واردات خود از آمریکا را افزایش داده است که شامل بیش از یک میلیون تن دانه سویا طی تنها دو هفته در ماه مه میشود.

 

ولی تنش ها بین آمریکا و چین رو به افزایش گذاشت و ترامپ این کشور آسیایی را به خاطر گمراه کردن جهان در مورد گستره و خطر شیوع ویروس کرونا سرزنش کرد. این اختلافات به بازارهای کالا هم راه یافت و چین به جای دانه‌های سویای آمریکا، این محصول را از برزیل وارد کرد

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پول نیوز دانه سویا کروناویروس واردات نخست وزیر چین محصولات کشاورزی آمریکا قرارداد تجاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور

محمد حسین کاویانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار گمرک در ۱۲ ماهه سال گذشته ۱۰۷ هزارتن پنبه وارد کشور شد.

به گفته او، با توجه به آنکه ۱۰ تا ۱۵ هزارتن محصول از سال قبل در انبارها باقی مانده است، انتظار می رود که تا شهریور ،قبل از ورود محصول جدید به بازار توسط صنعت نساجی خریداری شود.

کاویانی ادامه داد: قیمت کنونی خرید تضمینی هرکیلو پنبه ۳۵ هزارتومان است، درحالیکه بارها اعلام کرده ایم که قیمت خرید پنبه باید ۳ تا ۳‌.۵ برابرنرخ خرید تضمینی گندم باشد تا برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد، در غیراین صورت به سبب هزینه های بالای کاشت، داشت و برداشت کشاورزان به سمت زراعت دیگر محصولات نظیر چغندر و شالی می روند.

مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به راهکار خودکفایی پنبه افزود: با توجه به آنکه پنبه یکی از محصولات استراتژیک محسوب می شود، از این رو وظیفه دولت است که حمایت های لازم را از زراعت این پنبه انجام دهد به طوریکه همانند کشورهای تولیدکننده پنبه یارانه تخصیص دهد.

به گفته او، براساس برنامه ریزی وزارت جهاد امسال سطح زیرکشت پنبه باید به ۱۱۷ هزارهکتار برسد، درحالیکه برآورد می شود که حداکثر به ۸۵ هزارهکتار برسد.

کاویانی با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی است، گفت: بنابر آمار تولید پنبه جوابگوی ۵۰ درصد نیاز صنعت نساجی است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • فعال شدن مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت
  • مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور