Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:44:14 GMT

دیمکاران خراسان شمالی چشم به آسمان دارند

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۰۳۳۲

دیمکاران خراسان شمالی چشم به آسمان دارند

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع دیمزارهای این استان ۹۸ هزار هکتار گندم و ۱۹ هزار هکتار جو است.

مهندس محمدنقی کاظمیان افزود: میزان تولید غلات از این سطح، بسته به میزان تامین آخرین آب مورد نیاز کشتزارها، به ویژه در اراضی دیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رشد غلات در استان با توجه به سردی ابتدای بهار امسال عقب افتاد، افزود: البته گرم شدن هوا در ماه جاری تا حدودی این عقب ماندگی رشد را جبران کرد و بر اساس پیش بینی های هواشناسی، افزایش دمای هوا در تیر و مردادماه، رشد غلات را کامل تر خواهد کرد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سردی هوا در فروردین ماه و بخشی از اردیبهشت، رشد کشترازها را متوقف کرده بود، اکنون کشتزارهای منطقه، به ویژه دیمزارها نیاز به آب دارند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به بارندگی مناسب امسال پیش‌بینی می‌شود افزون بر ۲۶۶  هزار تن گندم از کشتزارهای این استان برداشت شود که از این میزان ۱۸۶ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خواهد بود.

کاظمیان افزود: اگر نیاز آبی کشتزارهای دیم در آخرین نوبت آب از ناحیه بارش باران برآورده شود پیش بینی می شود که تولید گندم از این هم بیشتر شده و خرید گندم  به افزون بر  ۲۰۰ هزار تن برسد.

وی سطح زیر کشت گندم استان در سال جاری را ۱۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: از مجموع این سطح ۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار آبی است.

وی اظهار داشت: پارسال ۱۶۸ هزار هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت گندم قرار گرفته بود.

وی علت کاهش سطح زیر کشت غلات در این استان را تاخیر در بارش باران دانست و افزود: حدود ۱۰ هزار هکتار نیز از سطح زیر کشت جو کاهش یافته است.

وی افزود: پارسال ۱۶۱ هزار و ۳۴۷ تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان به صورت تضمینی از  گندمکاران خریداری شده بود.

کاظمیان افزود: با توجه به افزایش قیمت دو برابری خرید تضمینی گندم، افزایش خرید از کشاورزان در سال جاری نیز پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۳۱۰ هزار تن گندم در استان برداشت شده بود اما به علت قیمت پایین خرید تضمینی و همچنین گران بودن نهاده های دامی، برخی از کشاورزان رغبتی برای فروش محصول خود نداشتند و برخی نیز گندم را برای تعلیف دام مورد استفاده قرار دادند.

وی سطح زیر کشت جو در این استان را ۴۲ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود از این سطح ۱۰۸ هزار تن محصول برداشت شود.

وی گفت: کشت جو نیز نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و سرما باعث شد تا کشاورزان با توجه به پایان فصل کشت، بخشی از زمین های خود را به کشت حبوبات اختصاص دهند.

کاظمیان با بیان اینکه در آغاز کشت پاییزه غلات به علت تاخیر بارش ها نگرانی هایی در خصوص احتمال عقب افتادن رشد گندم وجود داشت، افزود: خوشبختانه بارش ها در اسفندماه پارسال و بهار امسال بسیار مناسب بود که این عقب ماندگی ها را جبران کرده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به خنک شدن هوا در بهار، شرایط برای رشد کیفی گندم مهیا شده است که اگر در ماه جاری که آخرین مرحله آبیاری است بارش باران موثری داشته باشیم وضعیت گندمزارها بسیار مناسب خواهد شد.

وی میانگین عملکرد برداشت گندم در هر هکتار از اراضی دیم این استان را هزار و ۱۰۰ تا هزار و ۳۰۰ کیلوگرم و در اراضی آبی سه هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ کیلوگرم عنوان کرد.   

استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از ۸۶۳ هزار نفر ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

برچسب‌ها بجنورد گندم بارش باران اراضی کشاورزی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد گندم بارش باران اراضی کشاورزی خراسان شمالی بجنورد گندم بارش باران اراضی کشاورزی خراسان شمالی کشاورزی خراسان شمالی سطح زیر کشت هزار هکتار بارش باران پیش بینی تن گندم هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی

رحیم زاده با بیان اینکه کشت پاییزه کلزا در آذربایجان شرقی از ۲۰ شهریور آغاز می شود و تا نیمه اول مهر ماه ادامه خواهد داشت گفت: کلزا محصولی راهبردی است که کشت آن به صورت قراردادی در استان انجام می‌شود. 

وی افزود: پیش بینی می‌شود از کشت پاییزه امسال حدود ۵۶۰۰ تن کلزا برداشت شود. 

عباسی رئیس جهادکشاورزی جلفا گفت: یکی از طرح‌های حمایتی دولت در بخش کشاورزی توسعه کشت دانه روغنی کلزاست و کشت این محصول به سبب بهره‌وری بیشتر، رشد در فصل بارش باران، نیاز کمتر به آبیاری و خرید تضمینی آن در چند سال اخیر مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

 وی افزود: کشت بیش از ۸۵ هکتار دانه روغنی کلزا در مزارع شهرستان جلفا که در این فصل به مرحله گلدهی رسیده علاوه بر جلوه طلایی و طبیعت بی‌نظیر منطقه بر حاصلخیزی و بهره‌وری مزارع شهرستان نیز افزوده است. 

عباسی با بیان اینکه دانه روغنی کلزا که هر سال در اواسط شهریور کشت می‌شود و برداشت آن خرداد سال بعد صورت می‌گیرد گفت: در سال زراعی امسال در ۸۵ هکتار از اراضی زراعی شهرستان دانه روغنی کلزا کشت شده و با توجه به مطلوب بودن مزارع کلزا پیش بینی می‌شود امسال شاهد برداشت بیش از ۴ تن محصول در هر هکتار از مزارع شهرستان باشیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مزارع گندم برای بهره‌وری بیشتر نیاز به تناوب کشت دارند از مدت‌ها قبل کشاورزان به دنبال کشت جایگزینی بودند که بتواند از زمین بهره مناسبی بگیرند و از این رو برای تولید پایدار گندم کشت دانه روغنی کلزا توصیه می‌شود زیرا این محصول در تناوب کشت با گندم سبب تقویت خاک، کاهش آفات و بیماری‌ها، استفاده بهینه از آب و در نهایت افزایش تولید گندم می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید