Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@20:33:29 GMT

آتش به هزار هکتار از مراتع قم خسارت زد

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۰۵۴۲

آتش به هزار هکتار از مراتع قم خسارت زد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: بیش از 95 مورد حریق در تابستان 98 در قم رخ داد که طی این آتش‌سوزی‌ها بیش از 1000 هکتار از مراتع استان دچار حریق شد.

سید محمد تقی سجادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به شکل‌گیری آتش‌سوزی‌های شدید در سراسر کشور طی هفته‌های اخیر اظهار کرد: روز جمعه 9 خرداد ماه سال جاری چهار مورد آتش‌سوزی در قم رخ داد که آخرین مورد آن ساعت 12 شب آغاز شد و تا حدود ساعت 6 صبح ادامه داشت و بالاخره خاموش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تا کنون هشت مورد آتش‌سوزی در سال 99 در قم رخ داده است که آتش‌سوزی جمعه شب وسیع‌تر از سایر موارد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم تشریح کرد: برای کنترل آتش‌سوزی جمعه شب در قم از اداره کل تهران کمک گرفته شد، آتشنشانی هم کمی با تأخیر از تهران اعزام شد و در کنار آتش‌نشانی‌ قم برای کنترل این آتش‌سوزی اقدام کردند.

وی اضافه کرد: برخی از پوشش‌های گیاهی که در فصل بهار  کشور را فرا گرفت اکنون به حالت خشکیده در آمده است و بسیار مستعد آتش‌سوزی است.

سجادی ادامه داد: این گیاهان خشکیده در برابر غفلت انسانی و یا مشکلات طبیعی به راحتی آسیب‌پذیر هستند که این زنگ خطری برای کل کشور است و باید بیش از پیش به حراست از جنگل‌ها و مراتع توجه کرد.

وی با بیان اینکه متأسفانه سال گذشته تعداد آتش‌سوزی‌ها در استان قم زیاد بود افزود: بیش از 95 مورد حریق در تابستان 98 در قم رخ داد که طی این آتش‌سوزی‌ها بیش از 1000 هکتار از مراتع استان دچار حریق شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم عنوان کرد: برخی از گونه‌های گیاهی که دچار آتش‌سوزی می‌شوند چون ریشه گیاه در خاک از آتش محفوظ مانده و سالم است در شرایط بارانی دوباره رشد می‌کند، یعنی با وقوع آتش‌سوزی پوشش گیاهی یک منطقه به کلی نابود نمی‌شود.

سجادی اذعان کرد: گرچه ریشه سالم برخی گونه‌های گیاهی پس از حریق رشد مجدد گیاهان در شرایط بارانی را رقم می‌زند ولی تا طبیعت آن مکان بخواهد مثل شرایط قبل از حریق شود مدتی زمان می‌برد.

وی با بیان اینکه هیچ راهی برای کنترل گازهای گلخانه‌ای جز حفظ و افزایش پوشش سبز وجود ندارد گفت: جذب ‌دی‌اکسید کربن و آب و در ازای آن تولید قند و اکسیژن کار مهمی است که گیاهان انجام می‌دهند و با این عمل زمین را در برابر گازهای گلخانه‌ای حفظ می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم تصریح کرد: تمام اتفاقات ناشی از آتش‌سوزی و کم شدن پوشش گیاهی که در کنار مسئله افزایش گازهای گلخانه‌ای و لزوم توجه بیشتر به سبزینگی و کلروفیل در سطح کره زمین چیده شود مشخص می‌شود حفظ پوشش گیاهی و حراست از جنگل‌ها و مراتع ضرورتی شدید دارد.

سجادی بیان کرد: آمار نشان می‌دهد شاخصه‌های زیست محیطی در جهان با شیوع کرونا بهبود پیدا کرده است ولی اینگونه بهبود یافتگی جبری طبیعت مطلوب نیست و آنچه مطلوب است بهبود شرایط با کنترل دقیق و رفتار صحیح است.

وی ادامه داد: اغلب آتش‌سوزی‌ها در استان قم در بعد از ظهرهای روزهای تعطیل اتفاق افتاده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم ضافه کرد: خطر آتش‌سوزی تا اواخر شهریور ماه همچنان زیاد است.

سجادی اذعان کرد: آتش‌سوزی در همه جای دنیا مانند استرالیا، آمریکا، اروپا، اسپانیا، ایتالیا و ... وجود دارد ولی ضرر آن برای کشور ایران بیشتر است چرا که ایران همانند این کشورهای مورد اشاره پوشش گیاهی و فضای سبز غنی ندارد، از این رو نیاز به مراقبت و حفاظت بیشتر وجود دارد.

انتهای پیام/78005*40

منبع: فارس

کلیدواژه: آتش سوزی پوشش گیاهی قم منابع طبیعی آتش سوزی ها پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کردو بر اساس وظیفه ذاتی نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی انجام یک فقره تبصره ذیل ماده ۵۵ به مساحت تقریبی یک هکتار از ید متجاوزین خارج و اعاده به وضع سابق گردید این ماموریت با حضور نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی واحد بندپی شرقی و نیرو‌های حفاظتی شرکتی انجام شد.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • خسارت ۱۳۰۰ میلیاردی سیل به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • جلوگیری از وارد آمدن خسارت به استان ایلام را در دستور کار داریم
  • آتش سوزی یک مدرسه دخترانه در اهواز + جزییات
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل