Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده منتخب مردم در مجلس یازدهم گفت: یک دست پزشک بودن کمیسیون قطعاً به نفع مردم نیست؛ چون در این صورت کمیسیون نمی‌تواند در همه موضوعات، نظر تخصصی کارشناسانه و بدون تعارض منافع بدهد. ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جلیل میرمحمدی نماینده مردم یزد در مجلس یازدهم و رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در گفت‌وگو با بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره ترکیب کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: یک دست پزشک بودن کمیسیون قطعاً به نفع مردم نیست؛ چون در این صورت کمیسیون نمی‌تواند در همه موضوعات، نظر تخصصی کارشناسانه و بدون تعارض منافع بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که کمیسیون بهداشت در تمام مسائل حوزه سلامت نقش دارد و یک دست پزشک بودن کمیسیون، مانع عملکرد آن در بخش‌های غیردرمانی مثل آموزش، امداد، هلال احمر، بهزیستی و بهداشت خواهد بود.

میرمحمدی اضافه کرد: سال هاست که روح حاکم بر اسناد بالادستی سلامت، مبتنی بر پیشگیری است؛ اما تصمیمات این حوزه ازجمله تصمیات مربوط به کمیسیون بهداشت، عمدتاً ناظر به حوزه درمان بوده است. دلیل این امر، به جز پزشک سالاری و تعارض منافع که مورد تأکید کارشناسان سلامت نیز هست، رویکرد مردم و مسئولین مردمی و دولتی به حوزه سلامت است. مردم بیشتر مطالبه حوزه درمان را دارند، خیرین در حوزه درمان (تجهیزات، دارو، ساخت بیمارستان و...) فعالیت می‌کنند، وقتی صحبت از دیابت یا بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، نگاه‌ها فقط به سمت متخصص قلب یا غدد است و موارد بسیار دیگر که نشان از این امر دارد.در مسئله کرونا نیز اقدامات بسیار ارزشمندی در حوزه درمان داشتیم؛ اما توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری کم بود.

وی ادامه داد: در صورتی که راه درست، توجه بیشتر مردم و مسئولین به حوزه بهداشت و پیشگیری، سرمایه‌گذاری خیرین در طرح‌های پژوهشی و بهداشتی، تلاش بیشتر برای مبارزه با بیماری‌های مزمن از طرق غیردرمانی و... است. ویژگی حوزه درمان این است که هرچه پول خرج آن شود، نیاز به پول تمام نمی‌شود؛ اما سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی بلند مدت در حوزه بهداشت، تأثیرات شگرفی خواهد داشت.

نماینده منتخب مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه بحث نظارت مجلس، که مورد مطالبه جدی رهبری هم است، تصربح کرد: حتی در زمینه نظارت مجلس به خود و ایجاد شفافیت درست پیگیری نشد. وقتی مجلس در نظارت بر خود ضعیف باشد، چه توقعی از نظارت بر سایر نهادها و دولت است؟ بخشی دیگر از عدم موفقیت مجلس در نظارت، ناشی از ابزار ناکافی و استفاده نادرست از ابزارهاست. اگر مجلس بدون حب و بغض سیاسی، تعارض منافع و لابی‌گری عمل کند، نه تنها نظارت آن مؤثر خواهد بود؛ بلکه تبدیل به نوعی حمایت درست از دولت نیز خواهد شد.

وی در رابطه با ویژگی‌های مورد نیاز رئیس کمیسیون بهداشت خاطرنشان کرد: رئیس کمیسیون بهداشت و درمان باید تجربه عملیاتی داشته باشد و واقعاً کار کرده باشد؛ نه اینکه صرفاً سابقه حضور در پست مدیریتی و اجرایی را داشته باشد. عملکرد او باید شفاف و قابل دفاع باشد. همچنین نباید هیچ‌گونه تعارض منافعی داشته باشد، البته این مورد در رابطه با سایر اعضا نیز صادق است؛ اما در مورد رئیس کمیسیون اهمیت ویژه‌ای دارد. رئیس کمیسیون باید جانانه برای رسیدگی به مسائل کشور وقت بگذارد .

وی ادامه داد: رئیس باید واقعاً مدیر باشد؛ یعنی بتواند کمیسیون را از نظر کمی و کیفی مدیریت کند. کمی به این معنا که نمایندگان بیشترین حضور را در جلسات داشته باشند و کیفی به این معنا که نمایندگان همگی در جلسات و هنگام بررسی طرح‌ها صاحب نظر باشند. همچنین باید قدرت جذب گروه‌های مختلف فنی و باتجربه در حوزه‌های مختلف را داشته باشد. باید تیم‌های کارشناسی در حوزه‌های مختلف سلامت (و نه فقط درمان) با او در ارتباط باشند. و در نهایت از اسناد بالادستی سلامت برای اطمینان از عدم انحراف فعالیت‌های کمیسیون استفاده بهینه کند.

لزوم حضور نمایندگان غیرپزشک در کمیسیون بهداشت مجلسکمیسیون بهداشت را از چنگ پزشکان صنفگرا خارج کنید!

انتهای پیام/

R7573/P/S2,24/CT12 واژه های کاربردی مرتبط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس کمیسیون بهداشت و درمان رئیس کمیسیون تعارض منافع حوزه درمان پزشک بودن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۱۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی، در پایان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ (جداول) با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق و اصلاحات آن با ۱۴۶ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.   رئیس مجلس در پایان بررسی بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ (جداول) گفت: به دلیل اینکه در این خصوص برخی اصلاحات داشتیم لازم است که در پایان جداول رأی‌گیری نهایی شود. ما حتماً در تنظیم جداول ممکن است برای تراز جابه‌جایی بر اساس مصوبات داشته باشیم تا تراز را رعایت کنیم. این موارد به هیچ عنوان ماهیت موضوع را عوض نمی‌کند از طرفی نیز ردیف اضافه نمی‌شود.   وی ادامه داد: در داخل جداول ناترازی‌های ممکنی برای این موارد، ردیف‌ها، جداول و پیوست‌ها مدنظر باشد که هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق اجازه داشته باشد در زمانی که رفت و برگشت‌هایی که با شورای نگهبان انجام می‌شود، بتواند کار را انجام دهد. اگر در رفت و برگشت‌ها با شورای نگهبان و شورای عالی نظارت، ماهیت موضوع عوض شود حتما موضوع به صحن می‌آید و زمان آن را در نظر خواهیم گرفت.   قالیباف گفت: دولت و کمیسیون برای بحث مربوط به ردیف جدول ۷ وزارت بهداشت و درمان، با توجه به شرایط کادر درمان به ویژه پرستاران، پیشنهاد داده اند که از محل تراز جداول، ۱۰ همت از اعتبارات وزارتخانه را برای فوق‌العاده شغل پرستاران در نظر بگیرند که دولت و کمیسیون با این موضوع موافق هستند.

دیگر خبرها

  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • دغدغه‌ام حل مسایل معیشتی و پیگیری منافع ملی و مطالبات مردم است
  • مجلس آینده نقاط قوت مجلس یازدهم را تقویت کند
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • تمام ظرفیت‌ها وتجارب مدیریتی برای حل مشکلات مردم بهره‌گیری می شود
  • نگاه مجلس دوازدهم خارج از باندها و جناح‌های سیاسی است
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه