Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوان خلاق خرم آبادی با بیان اینکه بهره برداری صحیح از توانمندی های بومی بستر بهبود معیشت مردم است، گفت: تفکر جهادی می تواندجوانان را به سمت تولید و خلاقیت هدایت و از بیکاری نجات دهد.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ بیکاری معضلی جدی در استان لرستان است، در سایه این معضل بزرگ استعداد ها جوانان به هدر رفته و خانواده ها حتی برای معیشت خود به مشکل مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استعدادهای جوان به رغم تحصلات دانشگاهی عالیه برای یافتن شغلی چون کارگری در مراکز تولیدی ناچار به مهاجرت به شهرهای برخوردار کشور هستند.

 

اما واقعیت این است که لرستان گنج نهفته و ناپیدای ایران است اما به دلیل بی توجهی ها همچنان محروم و مظلوم باقی مانده است، لرستان سرزمین استعدادهای و توانمندی های خدادادی است، آب فراوان و زمین های حاصل خیز و نیروی جوان مستعد و توانمند از جمله مهم ترین توانمندی های استان لرستان است که در سایه محرومیت عمیق و تاریخی قرار گرفته است.

 

توسعه نیافتگی استان لرستان به خصوص در زمینه صنعت یک آسیب بزرگی است که موجب شده است امروز جوانان این دیار برای یافتن شغل، ازدواج و معیشت با مشکل مواجه باشند.

 

استان لرستان سرشار  از منابع کانی و طبیعی است اما هیج اراده ای برای بهره گیری و بهره برداری از این مواهب الهی وجود ندارد  و به همین دلیل نیز محرومیت بر این استان سایه افکنده است.

 

به رغم محرومیت عمیق و تاریخی استان لرستان، برخی جوانان نواندیش و خلاق استان به جای تلاش برای یافتن شغلی در دیگر نقاط کشور و یا خارج از کشور، آستین همت را بالا زده و در برابر مشکلات می ایستند و برای باز کردن گره ای از مشکلات مردم و رشد و ارتقای سرزمین مادری تلاش می کنند.

 

«رضا خسروی» جوان توانمند و خلاق استان لرستان است که درد سال 1373 در شهرستان دلفان دیده به جهان گشوده است، این جوان خلاق دانشجوی رشته مهندسی مکانیک است و به جای اندیشیدن به مشکلات خود، دغدغه مردم دارد.

 

این جوان خرم آبادی که در قالب گروه های جهادی یاری رسان مردم بوده است، از مشکلات روز افزون مردم به تنگ آمده و به همراه دایی جوان خود در حوزه آموزش مردم و تولید آستین بالا زده است.

 

 

«رضا خسروی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: از دوران دانشجویی به همراه دایی خود که همواره دوست و همراه من بوده است، تلاش می کردیم با جذب مشارکت خیرین و گروه های جهادی گره ای از گره های مردم شهرستان دلفان باز شود.

 

وی که در دوران دانشجویی به عنوان مسئول جهادی بسیج دانشگاه شهید رجایی فعال بوده است، افزود: هر بار گروه های جهادی را برای رفع مشکلات مردم روستاهای شهرستان دلفان دعوت می کردیم و بارها با حمایت خیرین در راستای تهیه جهیزیه برای نوعروسان محروم این شهرستان تلاش می کردیم.

 

خسروی ادامه داد: به رغم تلاش های خیرین و گروه های جهادی هرسال بر مشکلات افزوده می شود وگویی تلاش های به عمل آمده قطره ای در برابر دریای مشکلات بود.

 

مشکلات روزافزون مردم در روستاها موجب ناراحتی عمیق من شد

 

وی افزود: مشکلات روز افزون مردم موجب ناراحتی عمیق من می شد و به همراه  دایی خود تلاش کردیم به جای کمک های موردی در واقع ماهی گیری را به مردم آموزش دهیم و در راستای تقویت فرهنگ کار و آموزش برای تنوع کشت در زمین های زراعی مرغوب منطقه وارد عمل شدیم.

 

این جوان خلاق لرستانی که خود و دایی ایشان هر دو به عنوان دبیر در مراکز آموزشی مشغول به خدمت هستند، ادامه داد: به همراه دایی خود از کمترین فرصت اوقات فراغت برای آموزش روستائیان بهره گرفتیم و هر بار دوره های آموزشی چند روزه را در روستاها برگزار کردیم.

 

تقویت فرهنگ کار بستر بهبود معیشت مردم است

 

وی افزود: ما تنها به فکر تقویت فرهنگ کار در بین مردم بودیم تا با بهره برداری صحیح از زمین های زراعی مردم منبع درآمد ثابت داشته و با بهبود معیشت و اشتغال در روستاها، بساط فقر برچیده شده و از  حمایت هایی خیرین بی نیاز شویم.

 

خسروی افزود: متاسفانه هر بار مردم از ما سوال می کردند، شما چرا خودتان پیش قدم نمی شوید و یا آیا خودتان به این ایده ها اعتقاد دارید و......

 

این جوان خرم آبادی ادامه داد: با مشورت با خانواده و همراهی دایی خود تصمیم گرفتیم به صورت عملی وارد عرصه کار شویم و اولین گام را در راستای تشویق مردم به فرهنگ کار و تلاش برداریم.

 

وی بیان کرد: در این راستا با بررسی توانمندی های شهرستان به این مهم برخوردیم که در شهرستان دلفان طی 10 سال اخیر به صورت متوسط سالانه حدود 42 هزار تن محصول نخود تولید می شود.

 

خسروی افزود: با همکاری  خانواده ها و حمایت بسیج سازندگی در سال 96 کارگاه تولیدی بسته بندی و فرآوری نخود را در روستاهای اطرف شهرنورآباد راه اندازی کردیم.

 

 

وی با بیان اینکه با مرور زمان توانسیم کارمان را گسترش دهیم، ادامه داد: امروز این کارگاه به عنوان بنگاه اقتصادی فعال در شهرستان دلفان راه اندازی شده است.

 

کمک بسیج سازندگی موفق شدم دستگاه های لازم را برای اولین بار در  منطقه راه اندازی کنیم به شکلی که به عنوان یک بنگاه اقتصادی جا افتادیم.

 

وی با اشاره به اینکه در حوزه فرآوری تجربیات خوبی کسب کردیم، افزود: درسال های اخیر موفق به صادرات محصولات این کارگاه به دو کشور عراق و پاکستان شدیم.

 

خسروی ادامه داد: تقریبا همه نخود خروجی از شهرستان که به صورت  بسته بندی داخل کشور و یا خارج از کشور برای کشور های همسایه فرستاده می شود در کارگاه ما بسته بندی می شود.

 

وی با اشاره به اینکه بخشی از کار ما که تمرکز زیادی هم روی آن داریم فرآوری محصول است، بیان کرد: نخود را قبلا کشاورزان به صورت خام از دست می دادند وارزش افزوده ای را به دست نمی آوردند، که ما با راه اندازی این کارگاه بویژه در بخش فراوری به این فکر افتادیم که بتوانیم سود حاصل از مراحل فراوری محصول نخود، سهم کشاورز و مردم منطقه شود.

 

خسروی بیان کرد: چند محصول از نخود را به عنوان ایده محور و حتی در مراحل ثبت اختراع در پارک علم و فناوری شهرستان از طریق مرکز رشد شهرستان به ثبت رسیده است، که به امید خدا در فاز های بعدی این اقلام در بسته بندی های جدید ارائه خواهد شد.

 

 

وی با اشاره به پی گیری های به عمل آمده برای انتقال این کارگاه از روستاهای اطراف شهر نورآباد به کارگاه صنعتی، افزود: به حمد الله با حمایت های استانداری لرستان موفق به تهیه مکان مناسب شده ایم و از امروز اقدامات اولیه برای تعمییر سوله ها و انتقال دستگاه ها به کارخانه جدید انجام می شود.

 

این جوان خلاق لرستانی با بیان اینکه سختی های زیادی را در مسیر حرکت تحمل کردیم، افزود: در ابتدا تمام حقوق من و دایی به رغم متاهل بودن و داشتن مشکلات زندگی تنها برای پیشبرد هدفمان صرف کارهای کارگاه می شده است.

 

وی با اشاره به داشتن اقساط بانکی و سختی هایی دیگر افزود: ما همه سختی ها را تنها برای کمک به مردم و معیشت منطقه به جان خریده ایم و در این راه خانواده نیز با ما همراه شده اند.

 

وی افزود: این کارگاه تولیدی تاکنون برای سه نفر به صورت مستقیم و برای 18 نفر به صورت غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده است.

 

مشارکت و همراهی بانک های عامل و دستگاه های اجرایی بستر تقویت تولید است

 

خسروی با تاکید بر ضرورت همراهی بانک ها و ادارات برای تقویت فرهنگ کار، بیان کرد: انتظار می رود بانک های عامل و ادارات در راستای  حمایت از تولید بومی برسر راه تولیدکنندگان سنگ اندازی نکنند و برای توسعه فعالیت های تولید محور جوانان همراهی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه گاهی برای یک کار اداری درگیر بروکراسی و پیچیدگی های ادارای می شویم، افزود: زمان به ضرر کارآفرین و تولید کننده است که انتظار می رود ادارات در پیچیدگی و برکراسی اداری این زمان را برای تولید کنندگان طولانی تر نکنند.

 

تغییر کشت در اراضی کشاورزی بستر بهبود معیشت مردم است

 

خسروی خاطرنشان کرد: در گامی دیگر برای هدایت مردم منطقه به سمت کشاورزی نوین، به همراه دایی زمین های زراعی پدری را به کشت گل محمدی، زیره، رازیانه و پنریک اختصاص دادیم.

 

 

وی با بیان اینکه بیشتر کشاورزی شهرستان دلفان دیم و مخصوص گندم و نخود است، افزود: گل محمدی، زیره، رازیانه و پنیرک با محیط این شهرستان سازگاری دارند و درآمد بسیار بیشتری نصیب کشاورزان می شود.

 

خسروی افزود: به حمد الله تاکنون مردم شهرستان دلفان استقبال خوبی از این طرح ها داشته اند و روزانه مواردی از مراجعه مردم برای دریافت مشاوره داریم و برخی هم در این سالها در جهت تغییر کشت اقدام کرده اند.

 

این جوان خلاق نورآبادی خاطرنشان کرد: تنها تفکری که الان می تواند شرایط را عوض کند و جوانان را به سمت تولید و خلاقیت هدایت کند و جوانان را از بیکاری نجات دهد تفکر جهادی است.

 

وی افزود: امروز برای رفع مشکل بیکاری جوانان باید این تفکر غنی از طریق ارگان های مختلف وهمچنین مساجد در جامعه نهادینه شود.

 

خسروی با بیان اینکه کار باید جهادی صورت پذیرد، افزود: باید زمینه حمایت از فعالیت های جهادی نسل جوان فراهم شود.

 

وی ادامه داد: وجود بستر امتحان و آزمون فرصتی برای جوانان  و بهره برداری از خلاقیت استعداد جوانان است و می تواند گامی مهم در زمینه شکوفایی  جوانان، تولید و اشتغال باشد.

 

این جوان خلاق نور آبادی اظهار کرد: امروز بسیج ارگانی است که به تفکرهای جوانان بهاء می دهد و با حمایت های خالصانه بستر شکوفایی استعدادهای جوانان و تقویت تولید و اشتغال شده است.

پایان پیام/85

منبع: شبستان

کلیدواژه: تفکر جهادی تولید اشتغال تقویت فرهنگ کار گروه های جهادی شهرستان دلفان همراه دایی جوان خلاق استان لرستان بهبود معیشت بهره برداری راه اندازی بسته بندی دایی خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز

به گزارش خبرنگار مهر، کاوه حدادپور صبح دوشنبه در آئین نکوداشت مرحوم آیت الله حاج صادق رزاقی طالقان که در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، تصریح کرد: در حوزه مدیریت سطح استان البرز با نکته مهمی مواجه هستیم؛ اینکه در سرآمدسازی برای کشور و استان در حوزه‌های دینی ضعیف عمل می‌کنیم.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم در سطح ملی سرآمدان ورزشی، هنری، سینمایی و … را معرفی کنیم بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان بدون لحظه‌ای فکر کردن می‌توانند نام افراد را به زبان بیاورند اما در حوزه‌های علمی و مذهبی، به وضوح دیده می‌شود که افراد به خصوص نسل جوان شناختی از سرآمدان و مشاهیر ندارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز مطرح کرد: برگزاری چنین مراسم‌هایی کمک می‌کند که بتوانیم افراد دارای وجهه مذهبی و مورد وثوق در استان و کشور را به جوانان و نوجوانان معرفی کنیم و نوعی الگوسازی انجام شود. آیت الله رزاقی دارای مؤلفه‌های خوبی بودند که نباید از آنها غافل شویم.

حدادپور، دانش، پارسایی و مردم داری را سه مؤلفه مهم این شخصیت علمی و فرهنگی دانست و اظهار کرد: نسل جوان دیگر از موعظه‌های معمولی اقناع نمی‌شوند اما وقتی شخصی می‌تواند با این سطح علمی در حوزه‌های خارج از فقه و دین با مطالعه قبلی در جمع جوانان صحبت کند، آنها را جذب می‌کند.

وی با اشاره به نقش مهم برگزاری این گونه جلسات در زنده نگهداشتن یاد شخصیت‌های علمی و فرهنگی و نیز الگوسازی برای نسل جوان به ویژه در حوزه روحانیت خاطرنشان کرد: اساتید بزرگی در سطح استان داریم که نسل جوانان آنها را نمی‌شناسند که این موضوع کوتاهی ما را نشان می‌دهد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز مطرح کرد: پیشنهاد می‌شود در این گونه برنامه‌ها و مراسم برنامه ریزی های لازم انجام شود تا بیشتر نسل جوان حضور داشته باشند که بتوانیم شخصیت‌های سرآمد را به آنها معرفی کنیم و جوانان و نوجوانان با مشاهیر آشنا شوند و به آنها رجوع کنند.

آیت الله رزاقی هیچوقت حوزوی بودن خود را فراموش نکرد

حجت الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم زاده، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: آیت الله رزاقی با اینکه استخدام دانشگاه بود اما هیچوقت حوزوی بودن خود را فراموش نکرد و به معنای واقعی کلمه طلبه زندگی کرد.

وی با اشاره به اینکه وی با هدف تبلیغ وارد دانشگاه شد و تا پایان عمر خویش نیز این هدف را حفظ کرد و به معنای واقعی کلمه مؤثر بود، ادامه داد: او شرکت در نماز جماعت را بر خود فرض می‌دانست و هر جا و تحت هر شرایطی، وقتی را برای نماز خالی می‌کرد تا به اقامه نماز جماعت دانشگاه برسد.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز بیان کرد: وی در عین حال که مسوولیت‌های متعددی در استان بر عهده داشت اما تبلیغ، منبر رفتن، روضه خواندن و در مجموع رسالت طلبگی خود را فراموش نکرد و از سوی دیگر ورود خوبی در مباحث حوزوی داشت. بزرگترین خصلت او ارتباط و انس با اهل بیت (ع) بود.

کد خبر 6098049

دیگر خبرها

  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • اختتامیه دومین جشنواره نوجوان و جوان برتر ساوجبلاغ برگزار می‌شود
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • نصراللهی با اعتقاد به «ما می‌توانیم» روحیه جهادی را معنا می‌کرد
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • دعوت از دو بانوی جوان کبدی کار قم به اردوی تیم ملی