Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: باید برای ایزوله بیماران مبتلا به کرونا تمهیداتی بیاندیشیم؛ متاسفانه خوشه‌هایی پیدا می‌شود که افراد شناسایی شده و -آگاه نسبت به بیماری- در آن وجود دارد و باید از طریق سیستم قضایی در این خصوص تصمیم‌گیری و اقدام شود.

عبدالمحمد خواجه‌ئیان ظهر امروز در نشست ستاد استانی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا در استان بوشهر اظهار کرد: در یک ماه گذشته و به خصوص در دو هفته اخیر به تدریج میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و موارد مثبت کرونا در استان بوشهر با یک شیب نه چندان ملایم در حال افزایش بوده و تعداد بیماران نیز از مرز هزار نفر عبور کرده و البته میزان فوتی و بستری افزایش چندانی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: انتقال ویروس و شیوع بیماری در قالب تجمعات و دورهمی ها رخ می دهد و دیگر اینکه بعضی افراد که از بیماری خود اطلاع دارند در جامعه حاضر شده و پروتکل ها را رعایت نمی‌کنند. واضح است که ما نمی‌توانیم ۶۰۰-۵۰۰ نفر را زندانی کنیم بلکه خود افراد باید رعایت کنند. گزارشاتی از بعضی بانک‌ها و اصناف داریم که هیچگونه فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل در آنها اعمال نمی‌شود.

این مسئول تأکید کرد: چند عامل موجب انتشار بیماری می‌شود که یکی از آنها تجمعات است؛ هر عاملی که موجب ازدحام شود و به هر عنوان و علتی باید جلوی آن گرفته شود. همچنین استفاده از ماسک بسیار مهم است حتی یک ماسک پارچه ای می‌تواند از ابتلا به بیماری تا حدودی پیشگیری نماید.

معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید بر اینکه امکان قرنطینه کامل وجود ندارد، اضافه کرد: از نقاطی که مردم فکر می‌کنند کرونا خطرناک نیست و یا ضعیف شده ضربه می‌خوریم. در استان بوشهر توانستیم با بیماریابی ناقلین را پیش از آنکه دچار علامت شوند شناسایی کنیم، اما الان رعایت موارد بهداشتی صورت نمی‌گیرد و متاسفانه در بازارهای بوشهر و شهرستان‌ها حتی ۲۰ یا ۳۰ درصد مردم هم رعایت نمی‌کنند.

خواجه‌ئیان عنوان کرد: شب گذشته در بررسی آمارها متوجه شدم بیش از ۶۰ درصد نمونه‌های دیروز مثبت شده که این نشان می دهد -چون ما تنها بر روی افراد مشکوک کار می‌کنیم- در صورت گسترش بیماریابی موارد ناقل که خیلی هم زیاد هستند شناسایی خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: تعداد بسیار زیادی بیمار شناخته شده وجود دارد که متاسفانه رعایت نمی کنند و حتی بسیاری افراد سالم که به پروتکل ها پایبند نیستند، با این استدلال که کرونا ضعیف شده و هوا گرم است و کرونا تاثیر اولیه ندارد که البته هر دو اینها خطرناک است.

این مسئول تاکید کرد: ما در وضعیتی هستیم که موارد بستری در حال افزایش است و در آینده بیشتر می‌شود، شرایط نسبت به دو ماه پیش خیلی بدتر شده است. برداشتن هر محدودیتی باید توجیه داشته باشد، کما اینکه بسیاری از فعالیت ها می توانند بر روی بستر اینترنت انجام شوند که باید به این موضوع توجه شود. در حال حاضر بانک‌ها و دفاتر خدماتی شرایط بسیار نامناسبی دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: ما در تلاش برای افزایش ظرفیت بیماریابی هستیم، اما اگر بیماران شناسایی شده را ایزوله نکنیم تلاش ما به هدر رفته است. لذا باید تمهیداتی برای افراد مبتلا به کرونا -که پاسخ تست آنها مثبت شده- بیاندیشیم. متاسفانه خوشه‌هایی پیدا می‌شود که افراد مبتلا و آگاه به بیماری خود در آن وجود دارد و باید از طریق سیستم قضایی در این خصوص تصمیم‌گیری و اقدام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ماسك استان بوشهر کروناویروس استانی اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۹۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مضرات خوردن زیاد هندوانه

زیاده‌روی در خوردن هندوانه برای برخی از ما در فصل تابستان یک تجربه تکراری است، اما برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی (CKD)، مصرف بیش از حد هندوانه می‌تواند خطرناک باشد.

به گزارش مشرق، خوردن بیش از حد هندوانه می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.

این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن‌ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟

پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بیشترین آن‌ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً ۲۸۶ گرم) حاوی ۳۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است؛ حدود ۱۲ درصد مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه برای زنان و حدود ۹ درصد برای مردان.

بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش‌های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال‌ها، از جمله سیگنال‌هایی که سبب انقباض عضلانی می‌شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول‌ها و کنترل فشار خون استفاده می‌کند.

در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیندها استفاده نمی‌شود توسط کلیه‌ها و از راه ادرار از بدن خارج می‌شود. با این حال، کلیه‌های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.

برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن‌ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.

بیماران بین ۶.۶ تا ۷.۴ میلی‌مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین ۳.۵ تا ۵.۰ میلی‌مول در لیتر است. هر سه آن‌ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.

بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علائم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می‌تواند علائم بسیار جدی هم داشته باشد.

برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن‌ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.

علائم دیگر می‌تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل‌درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن‌ها دارو بود، اما به همه آن‌ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن‌ها به حالت عادی بازگشته بود.

نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته‌شده‌ی زیاده‌روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.

«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می‌شود.»

دیگر خبرها

  • ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟