Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@11:51:54 GMT

هوشمندی شهرها در سال ۲۰۲۰

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۵۹۰۰

هوشمندی شهرها در سال ۲۰۲۰

در سال جاری شهرها آماده پذیرش تحولاتی عظیم و چشمگیر هم‌چون برنامه ریزی برای داشتن مناطقی بدون خودرو و افزایش سرمایه‌گذاری روی ماشین‌های پرنده هستند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، عصری جدید در حال ظهور است که در آن بشر شاهد ظهور تغییراتی چشمگیر و قابل‌توجه در بخش‌های گوناگون خواهد بود. دهه پیش رو به‌عنوان نقطه عطف این تحولات سرآغازی برای مواجهه بیشتر با ابتکارات جدید، نوآوری‌های خاص، سرمایه‌گذاری‌های مخاطره‌آمیز و احتمالاً پر سود و خطرات امنیتی نسبت به گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هدف داشتن بهترین شروع و به‌منظور شناسایی تغییرات مورد انتظار جهت اعمال در فضاهای هوشمند شهری، در سال ۲۰۲۰ مجموعه‌ای از بینش‌های رهبران صنعتی جهان گردآوری شده است که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

سرمایه‌گذاری بیشتر روی ماشین‌های پرنده

به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۰ سرمایه‌گذاری‌های کلانی در بخش هواپیماهای الکتریکی ( eVTOL ) و ماشین‌های پرنده انجام خواهد گرفت. تاکنون "اوبر" متعهد شده است که در سال جاری اقدام به آزمایش خدمات تاکسی پروازی "اوبر ایر" کند و حتی تا سال ۲۰۲۳ به‌صورت رسمی پیش‌بینی‌های لازم برای eVTOL را به پایان برساند. اوبر با اعلام برنامه‌های آینده خود برای انجام آزمایش‌های عمومی وسایل نقلیه در دالاس، لس‌آنجلس و ملبورن، همچنین طرح‌های اولیه "لنگرگاه‌های آسمانی" برای فرود، بارگیری و مسافرگیری، پای‌بندی خود نسبت به وعده پیشرفت در این صنعت را اثبات کرد ه است. تاکنون ۶۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار روی استارت آپ تاکسی‌های هوایی برقی سرمایه گذاری شده است. بااین‌حال تأمین اعتبار این پروژه همچنان به سرمایه‌گذاری و تحقیقات بیشتر نیاز دارد.

اسکوترهای بیشتر در خیابان‌ها

هرچند در سال ۲۰۲۰ اپراتورهای اسکوتر رو به کاهش خواهد گذاشت ولی در راستای تحقق رؤیای برنامه‌های به‌اشتراک‌گذاری وسایل‌نقلیه بدون ایستگاه، صنعت انتظار توسعه تولیدات این شرکت و افزایش تعداد آن‌ها تا دو برابر را دارد. این روند در واشنگتن دی سی شکل خواهد گرفت، یکی از اولین شهرهایی که به‌طور عمده برنامه دوچرخه و اسکوتر بدون ایستگاه را پیاده‌سازی کرد.

الکترونیکی شدن شهرها

در آینده هیچ یک از ساختمان‌های شهری مسئول انتشار بخش‌های عظیمی از گازهای گلخانه‌ای نخواهد بود. درحال‌حاضر این قانون در سان‌خوزه به‌صورتی گسترده در حال اجرا است و در آن تمامی زیرساخت‌های استفاده از گاز طبیعی چه در ساختمان‌ها و چه در بخش حمل‌و نقل با نمونه‌های الکتریکی جایگزین شده است. برکلی و شیکاگو نیز در این زمینه اقداماتی داشته‌اند و شهردار بوستون ساخت بناهای جدید را ملزم به رعایت قوانین کربن‌صفر اعلام کرده است. به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۰ اکثر شهرها، خصوصاً مواردی که به دنبال کاهش میزان کربن مصرفی خود هستند، کاملاً از قوانین مربوط به پیشگیری از تولید گازهای گلخانه‌ای پیروی خواهند کرد و پیشرفت‌های بسیاری در بخش‌های فن‌‎آوری‌های الکتریکی آن‌ها حاصل خواهد شد.

افزایش تقاضا برای حریم شخصی

افزایش توانایی‌های شخصی در استفاده از داده‌ها مسلماً با افزایش نگرانی‌ها در زمینه حفاظت از اطلاعات و حفظ حریم شخصی همراه خواهد بود. این نکته، نقطه‌نظر مشترک تمامی گروه‌های دخیل در برنامه‌ریزی برای ایجاد شهرهای هوشمند است که نیاز به بررسی دقیق و برنامه‌ریزی‌های جدی دارد.

سرکوب حملات سایبری

نبود شبکه‌های قابل اعتماد در فضای مجازی، شهرها را مورد هدف بسیاری از حملات سایبری قرار می‌دهد چنانچه در سال گذشته بسیاری از دولت‌های شهری مورد تهاجم این حملات قرار گرفتند، این امر بیانگر نیاز آن‌ها به محافظت بیشتر از اطلاعاتشان است. ایالات‌متحده‌آمریکا در تلاش برای رفع این مشکل و توسعه اقدامات مقاومت در برابر سایبر در کشور خود، با تصویب یک لایحه در آپریل ۲۰۱۹ به تدوین برنامه‌ای برای پرداخت کمک‌هزینه به وزارت امنیت داخلی خود اقدام کرد. در ماه ژوئیه نیز شهرداران بیش از ۲۲۵ شهر این کشور در موافقت با قطعنامه ارائه‌شده در کنفرانس شهرداران ایالات متحده پذیرفتند که در تلاش برای منصرف کردن هکرها از مورد هدف قرار دادن شهرها هیچ باجی پرداخت نکنند.

توجه بیشتر به مناطق عاری از اتومبیل

در سال گذشته اقدامات بی‌شماری به منظور ترغیب مردم به استفاده نکردن از اتومبیل‌ها در سراسر جهان انجام گرفت. برای مثال برنامه‌ریزی برای روز بدون خودرو، ممنوعیت تردد اتومبیل در مراکز شهری، اعمال طرح‌های زوج و فرد، ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری، تعبیه اتوبوس‌های تقاضامحور، افزایش گزینه‌های دسترسی سایر شهروندان به تمامی گزینه‌های حمل‌ونقل شهری، ایجاد مراکز تبادل سفر و غیره که مطمئناً در سال جاری بیشتر موردتوجه قرار می‌گیرند خصوصاً که شهرها با جدیت به‌دنبال کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تحقق اهداف آب‌وهوایی خود هستند.

تأسیسات دوستدار محیط‌زیست

سال ۲۰۱۹ برای بسیاری از شهرها زنگ خطری برای آگاهی بود. شرایطی هم‌چون گرمایش بیش‌ازحد دمای هوا که در بسیاری از نقاط تلفات بسیاری برجای‌گذاشت حاکی از نیاز شدید به اصلاح فاجعه و تمرکز روی روش‌های تأمین خنک کننده‌های شهری به‌منظور افزایش بار تهویه مطبوع بود.

در سال جاری سرمایه‌گذاری روی بخش‌های دوستدار محیط‌زیست افزایش می‌یابد، از پروژه‌های انرژی پاک در حجمی وسیع حمایت می‌شود و بررسی اثرات جزایر گرمایی شهری به‌صورتی ویژه موردتوجه قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است نیاز به هزینه بالا به‌منظور تحقق این نوع اقدامات در شهرها نیازمند پشتیبانی‌های اساسی است.

کد خبر 421193

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر هوشمند هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها شهرهای جهان تاکسی پرنده شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سرمایه گذاری برنامه ریزی سال ۲۰۲۰ سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۸ درصد رانندگان تبریز قانونمند هستند

به گزارش خبرنگار مهر، فریدون قنبرزاده ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ۴۰ درصد رانندگان مقصر در تصادفات فوتی فروردین سال ۱۴۰۳ را جوانان ۲۰ تا ۲۵ سال تشکیل می‌دهند و ۶۰ درصد این تصادفات در ساعات بین ۱۸ تا ۲۴ شب رخ داده است.

قنبرزاده افزود: ۸۹ درصد تصادفات فوتی شهرستان تبریز به دلیل عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه و ۱۱ درصد نیز به دلیل عدم توجه راننده به جلو اتفاق افتاده است.

وی سرعت بیش از حد و غیرمجاز رانندگان جوان فاقد گواهینامه را از اصلی‌ترین دلایل تصادفات منجر به فوتی اعلام و اظهار کرد: تعداد متوفیان تصادفات داخل شهری، شهرهای استان با ۱۷ درصد افزایش از ۲۱۶ نفر در سال ۱۴۰۱ به ۲۵۴ نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

رئیس پلیس راهور استان با بیان اینکه افزایش تصادفات درون شهری منجر به فوت در داخل شهرهای استان نگران کننده است، گفت: سرعت بالا و غیرمجاز، عامل بسیاری از تصادفات منجر به فوت و جرح در استان است.

وی اظهار کرد: سال گذشته ۲۵۴ نفر در استان در اثر تصادفات درون شهری جان خود را از دست دادند که نسبت به سال ۱۴۰۱ که ۲۱۶ نفر بود ۳۸ نفر معادل ۱۷.۶ درصد بیشتر شد.

وی ادامه داد: بیشترین تصادفات درون شهری منجر به فوت در سال گذشته در تبریز با ۱۳۲ رخ داد و شهرهای مراغه با ۲۴ نفر و اسکو با ۱۷ نفر فوتی در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

قنبرزاده با بیان اینکه ۵۲ درصد تصادفات منجر به فوت استان در سال گذشته در تبریز روی داده است، گفت: علت بیشتر این تصادفات سرعت بالا و برخورد با جسم ثابت بود در حالی که در گذشته، عامل عدم توجه به جلو، علت بیشتر تصادفات بود.

وی افزود: کلانشهر تبریز بیشترین میزان تصادفات منجر به فوت و جرح را در استان به خود اختصاص داده و تعداد متوفیان این شهر از ۱۱۷ نفر در سال ۱۴۰۱ با ۱۳ درصد افزایش به ۱۳۲ نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

قنبرزاده ابراز داشت: شهرستان مراغه بعد از تبریز با ۲۴ نفر و اسکو با ۱۷ نفر فوتی در سال ۱۴۰۲ که به ترتیب ۹ و ۵ درصد نسبت به سال ماقبل افزایش فوتی داشته‌اند در رتبه‌های بعدی بیشترین تعداد متوفیان تصادفات داخل شهری بعد از تبریز قرار دارند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در فروردین سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۲ فقره تصادف منجربه ۱۴ فوتی و ۶۹۷ مجروح شد، تصریح کرد: این رقم با ۲۵ درصد افزایش در فروردین سال ۱۴۰۳ به تعداد ۱۵ فقره تصادف منجر به فوت در حوزه درون شهری استان رسید که منجر به فوت ۱۹ نفر و جراحت یک هزار و ۱۶ نفر شد.

وی با بیان اینکه در بیشتر تصادفات منجر به فوت در فروردین ۱۴۰۳، راننده فاقد گواهینامه بوده است، افزود: انتظارمان از والدین این است که از دادن خودرو به فرزندانشان که گواهینامه ندارند خودداری کنند.

قنبرزاده به آمار مقایسه‌ای برخورد با تخلفات حادثه ساز رانندگی در فروردین ماه ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در ماه گذشته ۷۱۱ مورد اعمال قانون برای تجاوز از سرعت صورت گرفته که در مقایسه با فروردین سال ۱۴۰۲، ۲۲۳ درصد بیشتر شده است.

قنبرزاده گفت: در بیشتر تصادفاتی که منجر به فوت و جرح می‌شود، تست الکل در محل از راننده گرفته می‌شود و در صورتیکه راننده هوشیار نباشد تاکیده شده است تا در بیمارستان‌ها این تست انجام شود.

وی افزود: در این مدت اعمال قانون برای استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی ۵۷۵ درصد، نقص فنی ۴۳۳ درصد، حرکت با دنده عقب در آزادراه‌ها ۲۲۷ درصد و عدم استفاده از عینک و سمعک در حین رانندگی ۴۳۲ درصد افزایش یافته است.

کد خبر 6087563

دیگر خبرها

  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است | درآمدهای نفتی ایران از سال ۲۰۲۰ چهار برابر شده
  • اجرای طرح دوم جمع‌آوری مخازن زباله از معابر منطقه دو شهرکرد
  • ۹۸ درصد رانندگان تبریز قانونمند هستند
  • ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند