Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@19:17:02 GMT

پتانسیل بالای وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های شمال کشور

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۵۹۰۶

پتانسیل بالای وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های شمال کشور

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن بیان اینکه رطوبت هوا در جنگل‌های هیرکانی شمال کشور به‌شدت کاهش پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر شرایط جوی در جنگل‌های شمال به گونه‌ای است که احتمال وقوع آتش‌آسوزی بسیار بالا رفته است.

رضا بیانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر رطوبت نسبی در جنگل‌های هیرکانی شمال کشور به شدت کاهش پیدا کرده و به حدود ۱۳ درصد رسیده است، اظهار کرد: این درحالیست که جنگل‌های شمال در شرایط عادی حدود ۳۰ درصد رطوبت هوا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دمای هوای نیز در شمال کشور به بالای ۳۰ درجه سانتیگراد رسیده و سرعت باد نیز در مناطق جنگلی حدود ۲۲ کیلومتر بر ساعت گزارش شده است. این شرایط به ویژه در جنگل‌های استان گلستان مشهود است. از این‌رو احتمال وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های هیرکانی به‌شدت افزایش پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود که تا روز شنبه (۱۷ خرداد) ادامه داشته باشد.

مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با تاکید بر اینکه گردشگران به هیچ عنوان اقدام به روشن کردن آتش در جنگل نکنند، تاکید کرد: شماره تلفن ۱۵۰۴ منابع طبیعی به‌صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارش‌های مردمی است و چنانچه گردشگران با آتش مواجه شدند بلافاصله از طریق این شماره به همکاران ما در سازمان جنگل‌ها اطلاع دهند.

به گزارش ایسنا، با رعایت نکات ساده زیر مانع از وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌ها شویم:

*به‌طور کلی روشن کردن آتش در جنگل جرم است و چنانچه نیروهای منابع طبیعی آتش مشاهده کنند، برخورد قانونی خواهند کرد. اگر به هر دلیلی و بنابر ضرورت مجبور به روش کردن آتش در جنگل‌ها شدید پیش از ترک کردن محل از خاموش شدن کامل آن مطمئن شوید. فراموش نکنیم که اگر این آتش‌ها به صورت کامل خاموش نشوند به‌سرعت با وزش باد گسترش می‌یابند.

*رانندگان هنگام عبور از مسیرهای مرتعی و جنگلی ته سیگار خود را به حاشیه جاده پرتاب نکنند چراکه این کار می‌تواند به وقوع آتش‌سوزی در جنگل منجر شود.

*رها کردن شیشه‌ یا سایر وسایلی که سبب انعکاس نورمی‌شود نیز از دیگر عوامل وقوع آتش در جنگل‌ها و مراتع است.

*از عوامل دیگر وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌ها می ‌توان به آتش زدن زمین‌های کشاورزی مجاور عرصه‌های منابع طبیعی پس از برداشت محصول اشاره کرد. افرادی که زمین خود را پس از برداشت محصول آتش می‌زنند عموما قادر به کنترل آن نیستند و این وضعیت سبب می‌شود که آتش به جنگل‌ها و مراتع کشیده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آتش سوزی در جنگل ها جنگل های هیرکانی وقوع آتش سوزی در جنگل ها آتش در جنگل شمال کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۵۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ استاندارسمنان در نخستین جلسه شورای عشایری استان سمنان در سالجاری گفت: ازمحل مالیات برارزش افزوده بیست وپنج میلیاردتومان به عشایر در سال گذشته اختصاص یافته است و تلاش می‌شود امسال نیز خدمات بهتری به عشایراستان ارئه شود.
سیدمحمدرضا هاشمی پایش ممیزی را جهت تعیین تکلیف مراتع میان بند خاطر نشان کرد و گفت: قیمت گذاری برای فاقدان ممیزی نیز با حضورکارشناس انجام‌شود.
استاندار راه اندازی فروشگاه‌های محصولات عشایری را یادآور شد و افزود:با تعیین تکلیف دو واحد جدید تولید کننده نهاده‌های دامی تامین نهاده‌های دامی برای عشایر آسانتر می‌شود.
سیدمحمدرضا هاشمی اطلاع رسانی پیامکی بارندگی‌ها به عشایر را هم از دستگاه‌های مربوط خواستارشد.
با حضور اعضای شورای عشایری استان سمنان نحوه ارائه خدمات درمسیرکوچ و استقرارگاه‌های عشایر بخصوص در موضوعات آبرسانی و نگهداری راه و حمل ونقل ومدیریت کوچ درمناطق میان بندو ییلاق بررسی شد.
در این جلسه نمایندگان عشایر هم در خصوص مشکلات مراتع، تامین نهاده‌ها، نقدینگی، دریافت تسهیلات توضیحاتی مطرح کردند.

دیگر خبرها

  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • وقوع بارش‌های سیل‌آسا در بسیاری از نقاط کشور/ بارش‌ها در تهران تشدید می‌شود
  • باران در خوروبیابانک رکورد زد/ تداوم فعالیت سامانه همرفتی
  • آتش سوزی در یک مدرسه دخترانه
  • ایران یک کشور صادراتی با محوریت دانش بنیان تبدیل خواهد شد
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان به مرکز تحقیقات فسیل مراغه