Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:25:40 GMT

گام موثر مراکز علمی و پژوهشی در مقابله با کرونا 

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۱۱۶۲

گام موثر مراکز علمی و پژوهشی در مقابله با کرونا 

در حالی که کل بودجه وزارت علوم حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان است، شرکت های خصوصی فناور و دانش بنیان مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، در سال ۹۸ همین اندازه فروش محصول داشته اند.

با شیوع ویروس کرونا در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حفظ سلامت مردم جامعه، اقدام برای فعال کردن همه ظرفیت های موجود در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در مقابله با ویروس کرونا را در دستور کار جدی قرار داد تا از همه توان خود برای کمک به ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روزهای آغازین شیوع، این وزارتخانه در نامه ای به رؤسای همه دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی بر ضرورت فعال کردن همه ظرفیت های دانشگاهی و پژوهشی برای مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد.

در این نامه بر انجام اقدامات عمومی و تخصصی در حوزه های مختلف توسط زیرمجموعه های وزارت علوم در مقابله با ویروس کرونا تاکید شد. از جمله اقدامات عمومی و تخصصی مورد انتظار در دانشگاه ها، فعال کردن شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاهی و پارک های علم و فناوری با توانایی زمینه تولید محصول یا خدمت برای مقابله با ویروس کرونا بود.

همچنین بر ضرورت همکاری دانشگاه ها با دیگر مجموعه های فعال در زمینه مقابله با ویروس کرونا تاکید و به ویژه از دانشگاه های بزرگ در هر استان خواسته شد تا حد ممکن با دانشگاه های علوم پزشکی در استان همکاری کنند.

حمایت‌های علمی، پژوهشی و اجتماعی دانشگاه‌ها در مقابله با کرونا

یکی از کارهای مهمی که در این زمینه انجام شد، واگذاری مسوولیت به پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری بود و به این پژوهشگاه ماموریت داده شد که همه ظرفیت های خود را در حوزه های بیولوژی و زیست فناوری برای مقابله با ویروس کرونا فعال کند.

همچنین از دانشگاه ها خواسته شد که در حد زیرساخت و امکانات موجود خود برای ارائه کمک علمی و پشتیبانی فنی به طرح های مقابله با کرونا به ویژه در شرکت های فناور و دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری کمک کنند.

پروژه های متعددی در دانشگاه ها در این باره شکل گرفت که بر اساس اعلام کمیسیون دائمی عتف وزارت علوم به ایرنا می توان به ساخت واکسن، تولید داروهای مؤثر برای پیشگیری و کنترل بیماری ویروس کرونا، تولید کیت های تشخیص تست نمونه ویروس کرونا و تجهیزات مورد نیاز و مواد ضدعفونی کننده برای مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد.

همچنین شاهد انجام پژوهش ها و مطالعات بیشماری در دانشگاه ها درباره ویروس کرونا بودیم که انجام مطالعه ژنومی سویه های ویروس کرونا در ایران، مطالعه فاکتورهای مهار ویروس کرونا، مطالعه فاکتورهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا، مطالعه اثر گیاهان دارویی بر درمان کرونا، مطالعه همه گیری شناختی (اپیدمیولوژیک) گسترش و مهار ویروس در جمعیت ایران و جهان از جمله این پژوهش ها بوده است.

علاوه بر حمایت های دانشگاه ها از تولیدات فناورانه برای مقابله با کرونا و پژوهش های علمی انجام شده در این زمینه، بخش دیگری از کار دانشگاه ها در مقابله با ویروس کرونا معطوف به طرح های پژوهشی کاربردی برای مقابله با این ویروس بوده است.

تاکنون پژوهش های کاربردی متعددی در دانشگاه ها با موضوع کاهش اثرات و تبعات شیوع کرونا در همه بخش های کشور از جمله موضوعات اجتماعی، اقتصادی، سلامت، سلامت روان انجام شد که به شرایط کشور در حین شیوع ویروس کرونا و پس از گذر از شیوع کرونا می پردازد و نتیجه بسیاری از این پژوهش ها به صورت رسمی ارائه شد تا در تصمیم گیری ها توسط مسئولان مورد استفاده قرار گیرد.

در نتیجه اقدامات انجام شده ارتباط نزدیکی بین پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، دانشگاه ها، صنعت و جامعه برای شناخت نیازهای روز در زمینه مقابله با ویروس کرونا شکل گرفته است. به طوری که هم اکنون بیش از ۴۰۰ شرکت فناور به میدان مقابله با کرونا وارد شده اند.

این فعالیت ها باعث درخشش بیشتر شرکت های خصوصی فناور و دانش بنیان در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری از ابتدای سال شده است.

کمیسیون دائمی عتف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز برای نشان دادن دستاوردهای مراکز علمی و پژوهشی از جمله شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری اقدام به چاپ ماهنامه علوم، تحقیقات و فناوری کرد که به بررسی و معرفی ابداعات، تلاش ها و خلاقیت های بازوی علمی و پژوهشی کشور در عرصه مقابله با کرونا می پردازد.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا کمیسیون دائمی عتف پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا کمیسیون دائمی عتف وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا کمیسیون دائمی عتف برای مقابله با ویروس کرونا پارک های علم و فناوری فناور و دانش بنیان تحقیقات و فناوری مقابله با کرونا دانشگاه ها دانشگاه ها وزارت علوم مراکز رشد پژوهش ها انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۱۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اظهار کرد که این دانشگاه همواره به دنبال ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی با عنوان سامانه‌های آموزشیار، پژوهشیار و حسابیار است.

وی عنوان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان بحمدالله یکی از دانشگاه‌های پیشرو در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است و در پنج سال اخیر در تمامی عرصه‌های علمی و پژوهشی، جذب دانشجو، ارتقای کیفیت، توجه به فناوری‌های نوین و درآمد‌های غیرشهریه‌ای شیب صعودی را طی کرده است.

ادامه صحبت‌‌های سروری‌مجد را در ویدئوی زیر ببینید.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد