Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: یوم الله ۱۵ خرداد با همه عظمتش، علاوه بر اینکه باید در حافظه تاریخی ملت ایران حک شده و همواره یادآوری ‌شود، قطعا نیازمند بازخوانی تکمیلی است؛ وگرنه دچار روزمرگی دنیای مدرن می‌شود.

حجت‌الاسلام سیدمحمد ریاضتی، پژوهشگر فقه و اصول حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه در هر جامعه‌ای روزهای تاثیرگذاری وجود دارد که هویت تاریخی، اجتماعی و سیاسی یک ملت به آنها وابسته است، اظهارداشت: حضرت امام خمینی(ره)، نقطه مبدأ انقلاب اسلامی را، رخداد پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ برمی‌شمارند و همچون قرآن کریم که نقاط عطف تاریخ را «یوم الله» نامیده است، چنین صفتی را برای این روز انتخاب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اگر «حافظه تاریخی» جامعه‌ای از دست برود، محکوم به سرگردانی است

وی با بیان اینکه به کارگیری مفهوم «یوم الله» نشان دهنده اهمیت والای این واقعه است، افزود: در قرآن کریم دو بار تعبیر «ایام الله» عنوان و یادآوری آن بر پیامبران الهی از جمله حضرت موسی(ع) فریضه شمرده شده است. به طوری که خداوند در آیه ۵ سوره مبارکه «ابراهیم» می‌فرماید: «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَى بِآیَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ؛ همانا موسى را همراه آیاتی به سوى مردم فرستادیم و به او گفتیم: قومت را از تاریکى‌ها به سوى نور خارج ساز و ایام الله را به آنان یادآورى کن، همانا در این (یادآورى) براى کسانى که صبر و مقاومت و سپاس فراوان داشته باشند، نشانه‌هایى از قدرت الهى است».

ریاضتی با اشاره به اینکه ماجرای شکافته شدن نیل و غرق فرعونیان، از روزهای بزرگی بود که بنی‌اسرائیل نباید آن را به فراموشی می‌سپرد، خاطرنشان کرد: «روز خدا» در مدتی کوتاه توسط برخی نخبگان جامعه بنی‌اسرائیل، به «شب تار» بدل شد. گوساله‌پرستی مردم در غیاب ۴۰ روزه موسی(ع)، کار را به آن جا رساند که به علت خشم خداوند متعال، چهل سال در بیابان سینا سرگردان شدند و پس از آن به جای «فرعون»، به مکافات آن خسران، «خودشان» همدیگر را می‌کشتند.

این پژوهشگر فقه و اصول حوزه علمیه قم افزود: خداوند متعال با بازگو کردن ماجرای موسی(ع) یادآور می‌شود که اگر «حافظه تاریخی» جامعه‌ای از دست برود، محکوم به سرگردانی است. بنابراین جامعه‌ای که «حافظه تاریخی» آن تبدیل به «عادت و روزمرگی» شود، سامری‌پرور خواهد شد و اساساً برای زوال دیگر نیازی به «فرعون» ندارد.

یوم الله ۱۵ خرداد برای جلوگیری از روزمرگی دنیای مدرن نیازمند بازخوانی تکمیلی است

وی تصریح کرد: یوم الله پانزده خرداد با همه عظمتش، علاوه بر اینکه باید در حافظه تاریخی ملت ایران حک شده و همواره یادآوری ‌شود، قطعاً نیازمند به بازخوانی تکمیلی است وگرنه همین یادآوری، دچار روزمرگی دنیای مدرن می‌شود.

ریاضتی با بیان اینکه حضرت امام خمینی(ره) پس از بیان اهمیت نقش این رخداد مهم در تاریخ انقلاب، با مطرح کردن مفهوم «نظم اجتماعی» عملاً حرکات بعدی جامعه را ریل‌گذاری کردند، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز کلیدواژه «نظم اجتماعی» را ذیل نظریه «نظام انقلابی» در بیانیه گام دوم به کار می‌برند؛ ایشان علت عدم رکود و خمودی انقلاب اسلامی پس از مرحله نظام‌سازی را  که مرحله دوم از مراحل پنج گانه نیل به تمدن نوین اسلامی محسوب می‌شود، پایبندی انقلاب اسلامی به نظریه نظام انقلابی معرفی کرده است.

انقلاب اسلامی تا ابد از نظریه «نظام انقلابی» دفاع می‌کند

پژوهشگر فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری نظریه نظام انقلابی را جمع توأمان «جوشش انقلابی» و «نظم سیاسی و اجتماعی» عنوان کردند، افزود: ایشان معتقد است برخورداری از چنین نظریه‌ای به انقلاب اسلامی این امکان را داده که در عین برافروخته نگاه داشتن «روحیه انقلابی» و «آرمان خواهانه» مردم ایران، این روحیه و آرمان خواهی را در قالب «ساختارهای اجتماعی و سیاسی» منظم کرده و تبدیل به یک «حرکت مستمر و تکاملی اجتماعی» کند. از این رو معظم‌له در بیانیه گام دوم تأکید می‌کنند که انقلاب اسلامی تا ابد از نظریه «نظام انقلابی» دفاع کرده و  از دینی بودن و مردم‌سالار بودن حکومت اسلامی حفاظت می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فقه انقلاب اسلامی قم انقلاب 15 خرداد یوم الله انقلاب اسلامی نظام انقلابی حافظه تاریخی جامعه ای یوم الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است

به گزارش قدس آنلاین، سرلشکر پاسدار حسین سلامی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن ۱۷ اردیبهشت ماه روز بسیج سازندگی نوشت: ۱۷ اردیبهشت ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام «بسیج سازندگی» از نهادهای روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های خدمت خالصانه و بی منّ و اذی در پرتو ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مومنانه، اقتصاد مقاومتی و نهضت مسکن محرومان و شتافتن به کمک مردم در بلایای طبیعی، به شایستگی از توانمندی‌های شگفت آور و غیرقابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش موثر پویا و حیات‌بخش تجربه گرانبها و الهام بخشی فراروی علاقمندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.

سرلشکر سلامی تاکید کرد: حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئوولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب‌العین قرار دادن منویات و رهنمودهای حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله العالی) از شاخصه‌های برجسته «سازمان بسیج سازندگی» است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.

وی تاکید کرد: اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت تنها با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.

فرمانده کل سپاه پاسداران تصریح کرد: اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولین ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار و خرسندی رهبر عزیز و جانباز انقلاب و آرامش بخشی به ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ تر از گذشته تداوم یابد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود