Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی اعلام کردند داروی مالاریا که "دونالد ترامپ" آن را برای پیشگیری از ابتلا به کووید- ۱۹ مصرف کرده بود، تاثیری نشان نداده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، داروی مالاریا که "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده بود که آن را برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ مصرف می‌کند، در آزمایش‌ها شکست خورد و بی‌تاثیر شناخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که داروی موسوم به "هیدروکسی کلروکین" (Hydroxychloroquine) که برای درمان انواع مشخصی از مالاریا مورد استفاده قرار می‌گیرد، اثری در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس ندارد و تاثیر آن فقط به اندازه یک دارونما است. به نظر نمی‌رسد که این دارو، آسیب جدی به همراه داشته باشد؛ با وجود این حدود ۴۰ درصد عوارض جانبی را شامل می‌شود که بیشتر معده را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

دکتر "دیوید بولویر" (David Boulware)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما با دیدن نتایج این آزمایش، واقعا ناامید شدیم. هدف ما این بود تا یک پژوهش باکیفیت انجام دهیم زیرا شواهدی که تاکنون در مورد این دارو به دست آمده‌اند، بی‌نتیجه بوده‌اند.

هیدروکسی کلروکین و یک داروی مشابه موسوم به "کلروکین" (chloroquine) که برای پیشگیری و درمان مالاریا به کار می‌رود، از ماه مارس و با آغاز تبلیغات ترامپ در مورد آنها، موضوع بسیاری از بحث‌های علمی بوده‌اند. هیدروکسی کلروکین مدت‌هاست که برای درمان مالاریا، لوپوس و روماتیسم مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما هیچ پژوهش بزرگی نشان نداده است که این دارو و یا کلروکین می‌توانند برای بیماران مبتلا به کروناویروس، ایمن یا موثر باشند. حتی نتایج برخی از پژوهش‌ها حاکی از این است که داروهای مذکور می‌توانند با ضررهایی همراه باشند.

مقامات فدرال آمریکا نیز پیشتر به دلیل خطر عوارض جانبی این دارو به خصوص مشکل قلبی، در مورد استفاده از آن در فضایی به غیر از بیمارستان و پژوهش‌های رسمی هشدار داده بودند.

گزارش‌هایی که در اوایل ماه جاری منتشر شدند، نگرانی‌هایی را در مورد حدود ۱۵ هزار بیمار مبتلا به کووید-۱۹ مطرح کردند که به مصرف داروهای مالاریا اقدام کرده بودند و خود را در معرض ابتلا به مشکل قلبی یا حتی خطر مرگ قرار دادند.

بولویر و همکارانش در این پژوهش، ۸۲۱ نفر داوطلب که در آمریکا و کانادا ساکن بودند، مورد بررسی قرار دادند. شرکت‌کنندگان یا با یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ زندگی می‌کردند و یا به خاطر کار خود در معرض خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار داشتند.

این بررسی، چهار روز پس از قرار گرفتن آنها در معرض افراد بیمار آغاز شد. شرکت‌کنندگان به صورت تصادفی و به مدت پنج روز، قرص‌های دارونما و یا هیدروکسی کلروکین را دریافت کردند. نه بیماران و نه پزشکان آنها نمی‌دانستند که بیمار چه دارویی را دریافت می‌کند.

پس از ۱۴ روز، ۱۲ درصد از کسانی که دارو مصرف کرده بودند و ۱۴ درصد از کسانی که دارونما مصرف کرده بودند، مبتلا شدند اما این تفاوت به قدری کم بود که می‌توان گفت شاید فقط به صورت تصادفی پیش آمده است.

بولویر ادامه داد: می‌توان گفت که این دارو اساسا تاثیری در پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ ندارد. ما برای تایید این دارو باید اثرات بیشتری مشاهده کنیم تا بتوانیم در مورد استفاده از آن و همچنین عوارض جانبی آن در پیشگیری از بیماری نظر بدهیم.

این پژوهش، در مجله " New England Journal of Medicine" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 مالاریا هیدروکسی کلروکین کرونا در جهان پیشگیری از ابتلا هیدروکسی کلروکین ابتلا به کووید برای پیشگیری مورد استفاده کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۳۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف محموله دارو در زابل

  سردار دوستعلی جلیلیان  گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه افرادی در یک منزل مسکونی در سطح شهرستان زابل در امر تهیه و توزیع داروی خارج از شبکه توزیع، قاچاق و غیرمجاز فعالیت گسترده‌ای دارند، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس شهرستان زابل قرار گرفت.

 این مقام انتظامی افزود: پس از هماهنگی‌های قضائی و در بازرسی مأموران انتظامی از این منزل بیش از ۷۲۷ هزار و ۷۰۰ عدد انواع قرص و داروی خارج از شبکه توزیع و غیرمجاز کشف و منزل مسکونی متخلف نیز پلمب شد.

 سردار "جلیلیان" با اشاره به اینکه برابر اعلام کارشناسان مربوطه ارزش تقریبی اقلام دارویی مکشوفه ۸۰ میلیارد ریال برآورد شده است گفت: دراین خصوص ۲ متهم دستگیر وپرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شد.

  فرمانده انتظامی استان درپایان با بیان اینکه فروش دارو‌های غیر مجاز سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد از شهروندان خواست اخبار و اطلاعات خود را در این خصوص با تماس مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ در اختیار پلیس قرار دهند

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • کشف محموله دارو در زابل
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!