Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@13:10:45 GMT

خودرو‌های پیش فروش شماره گذاری می شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۴۰۰۰

خودرو‌های پیش فروش شماره گذاری می شوند؟

به گزارش افکارنیوز،

همانطور که می‌دانید سهم خودرو‌های سبک و سنگین در آلودگی هوا قابل چشم پوشی نیست و بیشترین مشکلی که در رابطه با حمل و نقل عمومی وجود دارد مواجه مردم با دود‌هایی است که از وسایل نقلیه عمومی خارج می‌شود.

اخبار اجتماعی-بیش از یک دهه است که کلانشهر‌های کشور بیش از گذشته آلودگی هوا را تجربه می‌کنند، آلودگی هوایی که نفس افراد حساس و غیر حساس را تنگ می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال این ماجرا‌ها سازمان حفاظت محیط زیست برای کاهش این مسئله با سازمان‌ها و نهاد‌هایی که در این موضوع دخیل هستند، جلساتی را برگزار کرد که نتیجه آن تصویب قانون هوای پاک در سال ۹۶ بود.

در یکی از ماده‌های این قانون به استاندارد آلایندگی خودرو‌ها اشاره شده است که بر اساس آن خودروسازان داخلی موظف هستند خودرو‌های تولید شده را از یورو ۴ به یورو ۵ ارتقا دهند.

این قانون برای خودروسازان از ابتدای سال ۹۸ اجرا شد، اما با رایزنی‌ها و برگزاری جلساتی این موضوع یک سال به تعویق افتاد و محیط زیست از ابتدای سال ۹۹ مصمم‌تر از سال گذشته بر عملی شدن این موضوع پافشاری کرد.

سازمان محیط زیست در پایان سال ۹۸ اعلام کرد که از ابتدای سال ۹۹ خودرویی که مجهز به استاندارد یورو ۴ باشد شماره گذاری نخواهد شد.

اما با توجه به اعلام سازمان محیط زیست خودروساز‌ها این موضوع را پشت گوش انداخته و همچنان دست به تولید خودروهایی با استاندارد یورو ۴ می‌کنند با امید اینکه شاید برای شماره گذاری آن‌ها سازمان محیط زیست فکری کند و نتیجه آن عدم شماره گذاری تعداد زیادی خودرو شخصی و حدود هزار و پانصد خودرو تاکسی است.

هزاران خودرویی که در صف انتظار برای شماره گذاری هستند و سازمان محیط زیست اعلام کرده است که این یک قانون است و سازمان محیط زیست به هیچ وجه بر خلاف قانون عمل نکرده و مجوز شماره گذاری برای این خودرو‌ها صادر نخواهد کرد.

همین موضوع سبب شکایت تعداد زیادی از تاکسیران‌هایی شده است که خودرو آن‌ها شماره گذاری نشده است. مرتضی ضامنی مدیر عامل اتحادیه تاکسیرانی‌های شهری کشور در گفت و گو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در همین خصوص اظهار کرد: موضوع احتکار در مورد خودرو‌های تاکسی مطرح نبوده و باید اعلام کنم اخبار منتشر شده در این زمینه مربوط به همان تاکسی‌هایی است که به علت ابلاغیه سازمان محیط زیست مبنی بر ارتقاء سطح آلایندگی به یورو ۵ در صف شماره گذاری هستند.

ضامنی با تاکید بر این نکته که خودرو‌های تاکسی دارای شماره شاسی هستند، گفت: در کل کشور نزدیک به هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تاکسی متعلق به رانندگانی است که در طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی خودرو خود را اسقاط کردند و حالا بر اساس ابلاغیه سازمان محیط زیست کار شماره گذاری آن‌ها تعلیق شده است.

او با تاکید بر این نکته که تاکسی خودرویی نیست که با خرید و احتکار آن قیمت آن افزایش پیدا کند، گفت: در چند روز گذشته جلسه‌های فشرده‌ای را با نمایندگان سازمان محیط زیست برای حل مشکل شماره گذاری‌های تاکسی‌های تولیدی داشتیم که امیدواریم هرچه سریعتر مشکل شماره گذاری آن‌ها برطرف شود.

همانطور که اجرای این قانون در سال ۹۸ یک سال به تعویق افتاد، اکنون نیز خبر‌هایی مبنی بر رایزنی و برگزاری جلساتی برای متقاعد کردن سازمان محیط زیست به گوش می‌خورد که در این باره سید محمد مهدی میرزایی قمی رئیس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه قانون هوای پاک از ابتدای سال ۹۹ به طور جدی خودرویی که مجهز به استاندارد یورو ۵ نباشد حق شماره گذاری ندارد،  اظهار کرد: در قانون هوای پاک استاندارد ها به طور کامل مشخص شده و در آن مسئله استاندارد آلایندگی خودرو‌های سبک و سنگین نیز ذکر شده است.

او با بیان اینکه تمام خودرو‌ها باید منطبق با استاندار یورو ۵ باشند، ادامه داد: بر اساس این قانون قرار بود که از ابتدای سال گذشته تمامی خودرو‌های تولید شده در داخل کشور به استاندارد یورو ۵ ارتقا پیدا کنند که متاسفانه با جلساتی که برگزار شد، این اقدام یک سال به تعویق افتاد.

رئیس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه این قانون قرار بود از ابتدای سال ۹۹ به طور جدی اجرا شود، گفت: این موضوع اکنون یک قانون است و سازمان محیط زیست از ابتدای سال  ۹۹ تحت هیچ شرایطی برای خودروهای یورو ۴ مجوزی صادر نکرده است.

میرزایی قمی درباره خودرو‌های تاکسی که شماره گذاری نشده اند، بیان کرد:موضوع تاکسی ها به صورتی بودکه خود خودرو ساز از قانون آن تخطی کرده است و خودروسازان می دانستند که باید از ابتدای سال جاری تولیدات خود را به یورو ۵ ارتقا دهند و سازمان محیط زیست نیز از این موضوع کوتاه نخواهد آمد و نمی تواند خلاف قانون عمل کند.

او با بیان اینکه خودروساز‌های داخلی توان ارتقا خودرو‌های یورو ۴ به یورو ۵ را دارند، افزود: این قانون است و سازمان محیط زیست هم نمی‌تواند برخلاف قانون عمل کند مگر اینکه خودروسازان بروند و مصوبه دولت را بگیرند و اظهار کنند که خلاف قانون عمل کرده اند.

میرزایی قمی در پاسخ به سوال اینکه ماجرای ۲۵ هزار خودرو داخلی که اکنون در مرحله پیش فروش است، تصریح کرد: تعدادی از خودرو‌ها مجوز یورو ۵ دارند، اما تعداد زیادی از آن‌ها هنوز مجوز محیط زیست را دریافت نکردند.

او با بیان اینکه موضوع سلامتی مردم قابل اهمیت است، گفت: ارتقا استاندارد آلایندگی ارتباطی با تحریم‌ها ندارد و این موضوع هم قابل توجه است که بر اساس قانون  پیش فروش خودروها خلاف قانون است.

گفتنی است تبدیل خودرو یورو ۴ به یورو ۵ تاثیر چندانی بر افزایش قیمت خودرو نخواهد شد همچنین خودروسازهای داخلی توان تولید آن را دارند اما دلیل اینکه این موضوع مورد بی توجهی خودروسازان قرار گرفته است و همچنان خودروهای یورو ۴ تولید می شود نامشخص است و اکنون که هزاران خودرو یورو ۴ تولید شده است باید دید تا سران قوه برای شماره گذاری آن چه نتیجه ای خواهند گرفت.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آلودگی هوا خودروسازان خودرو خودرو آلودگی هوا خودروسازی سازمان محیط زیست ابتدای سال ۹۹ استاندارد یورو شماره گذاری آن خلاف قانون عمل یورو ۵ خودرو ها بر اساس یورو ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۴۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم