Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   قدرت پارلمان زمانی یکی از قدرتمندترین ها به ویژه در زمان هخامنشیان بودند که با اختراعات خود توانستند دنیا را تغییر دهند اما کمتر کسی به یاد می آورد.  در ادامه به چند اختراع ازین دست که به فراموشی سپرده شده اند را برای شما  گردآوری کرده ایم، با ماه همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. قنات یا کاریز (kyariz ، سیستم آبرسانی)

کاریز ، قنات زیرزمینی در حقیقت ،  یک سیستم مدیریت آبیاری است و دقیقاً در ایران ، حتی قبل از هخامنشیان نیز اختراع شد و این روش آبرسانی هنوز هم امروزه کار می کند.

و قدیمی ترین آن در شهر گناباد موجود است که بیش از دو هزار و پانصد سال پیش ساخته شده است. طول آن بیش از ۳۳ کیلومتر است و منابع این سیستم آبیاری برای تأمین آب در حدود چهل هزار نفر کافی است.

۲. منشور حقوق بشر

برای اولین بار ، حقوق اساسی بشر در هیچ قانون اساسی از دوره تاریخ جدید ثبت نشده است ، بلکه در ایران باستان ثبت شده است. تأیید این امر به اصطلاح منشور یا مانیفست پادشاه کوروش بزرگ است که در سالهای ۵۳۴ پیش از میلاد از خشت ساخته شده است.

۳. پست

بسیاری از مردم می دانند که مفاهیم آدرس یا کد پستی فقط چند قرن پیش ظاهر شده است. اما وجود چنین پدیده ای مانند چاپارها در امپراتوری هخامنشی ، شاید فقط برای مورخان شرقی شناخته شده باشد.

چاپار ها نوعی ایستگاه های پستی کشور پارس بودند. آنها در زمان کوروش بزرگ ایجاد شده اند ، اما در زمان سلطنت پادشاه داریوش ، به اوج خود رسیدند که آنها را به وسیله اصلی ارتباطات از راه دور تبدیل کرد. و نه چندی پیش ، باستان شناسان چنین پستی را در خاک شهر آماسیا - یکی از باستانی ترین شهرک های این سیاره از مناطق موجود - حفاری کردند.

۴. یخچال

در شرایط بادهای گرم و ماسه های بیابانی ، ذخیره مواد غذایی و آب در فرم مناسب بسیار دشوار بود. بنابراین ، جای تعجب نیست که ایرانیان باستان راهی برای نگه داشتن غذا در سرما به وجود آورده اند.

بنابراین ، آنها به ساختاری بنام yachal رسیدند و این اتفاق در حدود ۴۰۰ قبل از میلاد اتفاق افتاد. این اتاق گنبدی است که سوراخی عمیق در زیر آن قرار دارد. یخچال به گونه ای طراحی شده بود که حتی یخ نیز در آن ذخیره می شد ، بدون ترس از ذوب شدن آن.

۵. جبر

بیشتر ما عادت داریم یونان  و امپراتوری روم را زادگاه علوم و هنرها بدانیم. با این حال ، تاریخ اکتشافات طولانی به همین جا ختم نمی شود. از این گذشته ، دانشمند ایرانی دوره اوایل قرون وسطی ، محمد بن موسی خوارزمی ، پدر جبر جدید به حساب می آید. در انصاف ، شایان ذکر است که وی کارهای بسیاری برای توسعه جغرافیا ، نجوم و حتی شیمی انجام داد. با این حال ، سهم او در حساب ریاضی بسیار ارزشمند است ، زیرا این او بود که جبر را در علم مستقل و جدا کرد.

منبع: سیارک 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های جالب کشفیات عجیب اختراعات عجیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد

هنگامی که گروهی از محققان در سال ۱۹۲۲ مقبره «شاه توت‌» را باز کردند، مجموعه‌ای از اتفاقات منجر شد تا ۲۰ نفر از آنها هر کدام به شیوه‌ای عجیب کشته شوند. اتفاقی که به «نفرین توت عنخ‌آمون» معروف شد. حالا یک دانشمند ادعا می‌کند که علت این راز عجیب را کشف کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزیاتو، متون مصر باستان تهدید کرده‌اند که هرکسی که بقایای یک عضو مومیایی‌شده خانواده سلطنتی را بر هم بزند، بر اثر بیماری که هیچ‌ پزشکی توان تشخیص آن را ندارد کشته خواهد شد. با این حال راس فلوز معتقد است که یک دلیل بیولوژیکی پشت این مرگ‌های مرموز وجود داشته است.

هاوارد کارتر اولین دانشمندی که وارد مقبره توت عنخ‌آمون شد

این مطالعه مشخص کرد که علت مسمومیت با تشعشعات، ناشی از عناصر طبیعی حاوی اورانیوم و زباله‌های سمی است که عمداً داخل آرامگاه مهر و موم شده قرار داده شده بود.

سطح تشعشعات داخل مقبره توت عنخ آمون به قدری بالاست که هر فردی که با آن تماس پیدا کند به احتمال زیاد به دوز کشنده بیماری تشعشع و سرطان مبتلا می‌شود.

فلووز در مطالعه خود نوشت: «جمعیت مصر چه در دوران باستان و چه معاصر با بروز غیرمعمول سرطان‌های مربوط به فرآیند خونسازی، استخوان/خون/لنف روبه‌رو بوده‌اند که علت اصلی شناخته‌شده آن قرار گرفتن در معرض اشعه است».

قرار گرفتن در معرض این مواد می‌تواند منجر به سرطان‌های خاصی شود، مانند سرطانی که جان هاوارد کارتر باستان‌شناس را گرفت. او اولین فردی بود که بیش از ۱۰۰ سال پیش پا به درون مقبره شاه توت گذاشت و تابوت‌ حفاظت‌شده فرعون را پیش روی خود دید. 

هاوارد کارتر (راست) در حال قدم زدن با لرد کارناروون (چپ) بیرون مقبره توت عنخ‌آمون در سال ۱۹۲۲ لرد کارناروون تا سال‌ها اولین قربانی «نفرین فرعون» تلقی می‌شد

کارتر در سال ۱۹۳۹ پس از مبارزه‌ای طولانی با لنفوم هوچکین که گمان می‌رفت ناشی از مسمومیت با تشعشعات باشد، درگذشت.

لرد کارناروون، سرمایه‌گذار بریتانیایی این پروژه و یکی دیگر از مردانی که به آرامگاه پر از گنجینه قدم گذاشت، پنج ماه بعد از این کشف بر اثر مسمویت خونی ناشی از گزش شدید پشه درگذشت. او اولین قربانی نفرین فرعون بود.

ناهار در مقبره؛ تمام باستان‌شناسان حاضر در این عکس در دهه ۵۰ زندگی‌شان درگذشتند

سایر افراد درگیر در این حفاری بر اثر خفگی، سکته مغیز، دیابت، نارسایی قلبی، ذات‌الریه، مسمومیت، مالاریا و قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس جان باختند. همه آنها در دهه ۵۰ سالگی خود از دنیا رفتند.

آرتور ویگال، مصرشناس بریتانیایی، که در مراسم بازگشایی مقبره توت عنخ‌آمون شرکت کرده بود به بال و پر دادن به افسانه نفرین متهم شد. او به همکارانش گفته بود که کارناروون پس از ورود به مقبره «در عرض شش هفته» خواهد مرد. خود ویگال هم در ۵۴ سالگی بر اثر سرطان درگذشت.

در حالی که می‌توان این مرگ‌ها را عجیب دانست، نظریه نفرین نیز احتمالاً با اتفاقات عجیبی که هنگام باز شدن مقبره اتفاق افتاد تقویت شده است.

طبق گزارش نشنال جئوگرافیک، در حول و حوش زمانی که حفاری‌ها مقبره را باز کردند، قاهره دچار قطعی برق عجیب و طوفان شن شد.

در یک نقطه دیگر در طول حفاری، سگ مورد علاقه کارناروون ظاهراً زوزه‌ای هولناک کشید و ناگهان افتاد و مُرد.

با این حال، این رادیواکتیویته تنها به مقبره شاه جوان ختم نشده است. مطالعات مدرن سطوح بسیار بالایی از تشعشعات را در مقبره‌های مصر باستان، در حد ۱۰ برابر استانداردهای ایمنی پذیرفته شده، تأیید می‌کند.

این مطالعه که در Journal of Scientific Exploration منتشر شد، توضیح داد که سطوح بالای تشعشعات در ویرانه‌های مقبره پادشاهی قدیم، در دو مکان در جیزه و در چندین مقبره زیرزمینی در سقارا نیز ثبت شده است. همین نتیجه در سرتاسر مقبره اوزیریس در جیزه نیز یافت شد.

گلدان‌های حاوی مواد ناشناس که زیر هرم پله‌ای کشف شدند

مطالعات دیگر مستقیماً گاز رادون را در مکان‌های مختلف مقبره‌های سقارا اندازه‌گیری کرده‌اند.

هزاران گلدان حفاری شده در زیر هرم پله‌ای در دهه ۱۹۶۰ حاوی بیش از ۲۰۰ تن مواد ناشناس بود که هنوز شناسایی نشده‌اند  و این نشان می‌دهد که سموم با بقایای مومیایی دفن شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • هم‌اینک دنیا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل دارای حقوق‌ بین‌الملل به رسمیت می‌شناسد
  • تلاشم شکستن رکورد دنیا در فری استایل است
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • راز «نفرین توت عنخ آمون» که بیش از ۲۰ نفر را کشت سرانجام فاش شد
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین
  • جواد خیابانی: المپیک باستان حدود 776 سال قبل از میلاد مسیح بوده است / فیلم
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد