Web Analytics Made Easy - Statcounter

افسانه نزاکتی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: با بروز ویروس کرونا در کشور و ضرورت رعایت برخی اصول بهداشتی نظیر در خانه ماندن، ساعات «با هم بودن» اعضا خانواده نیز افزایش یافته است.

وی ادامه داد: بنابراین خلوت (حریم خصوصی) اعضای خانواده تحت تاثیر قرار گرفته و این امر موجب بروز برخی اختلافات و ناسازگاری‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشاور خانواده گفت: تعطیلی برخی کسب وکارها، مراکز آموزشی، مدارس و مهدکودک‌ها نیز سبب حضور مداوم فرزندان در منزل و اختلاف در رابطه با فرزندپروری و مشاجره والدین شده است.

به گفته وی، حضور مداوم کودکان در منزل همچنین عدم تخلیه هیجانات و گاه بیش‌فعالی، سستی و کاهلی کودکان را در پی داشته است.

نزاکتی افزود: تغییر سبک زندگی، تغییر زمان خواب و بیداری و صرف وعده های غذایی نیز بر خلق و خوی افراد اثرگذار بود و گاه اختلافات را تشدید کرده است.

وی تصریح کرد: عدم برقراری ارتباطات جنسی نیز به عنوان یکی از مهمترین علل ناسازگاری‌ها در دوران شیوع کرونا به دلیل ترس از ابتلاء به بیماری افزایش یافت و این امر نیز اختلافات زوجین را تقویت کرد.

این مشاور خانواده یادآور شد: برقراری ارتباطات جنسی زوجین مستلزم تعاملات زناشویی مناسب است و در دوران شیوع کرونا این تعامل به دلایل متعدد اقتصادی و اجتماعی تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: گاه بروز برخی اختلافات خانوادگی با انجام بعضی از اقدامات نظیر خروج از منزل و مسافرت تعدیل و خشونت و پرخاشگری نیز کاهش می‌یافت اما با شیوع کرونا امکان مسافرت، حضور در کافه‌ها و رستوران‌ها هم با محدودیت مواجه شد.

حفظ حریم خصوصی در روابط خانوادگی سبب امنیت و احترام متقابل است

این روانشناس بالینی درخصوص کاهش و رفع اختلافات خانوادگی نیز اظهار داشت:‌ یکی از مهمترین اقدامات به منظور کاهش ناسازگاری‌ها پذیرش زوجین به مشارکت و همکاری برای رفع اختلافات است.

وی افزود: تقسیم کار در منزل نیز به عنوان یکی از راهکارهای اصلی در کاهش تنش‌ها موثر و حاکی از آگاهی علمی و رفتاری در وضعیت بحران است.

نزاکتی تصریح کرد: فراهم‌ کردن فضای کافه و رستوران نیز در منازل یکی از اقدامات موثر در کاهش اضطراب و تنش و اختلافات خانوادگی است.

این روانشناس همچنین یادآور شد: زوجین به منظور کاهش اختلافات در خصوص خاطرات شیرین گذشته و برخی مباحث همچون فرزندپروری گفت وگو کنند؛ در تعامل با فرزندان نیز اقداماتی نظیر قصه‌گویی‌های شبانه را فراموش نکنند؛ خاطرات عروسی را با عکس‌ها و آلبوم‌های قدیمی تداعی و علاقه‌مندی‌های مشترک (گوش سپردن به موسیقی و...) را باهم انجام دهند.

نزاکتی افزود: فقدان مشارکت و همکاری در اقدامات روزمره و تذکر در رابطه با رعایت اصول بهداشتی هم به دلیل ترس و وحشت ناشی از ابتلاء به بیماری در تقویت اختلافات خانواده اثرگذار است.

به گفته این مشاور خانواده، حرکات سبک ورزشی نظیر یوگا نیز نقشی اساسی در کاهش اضطراب و ناسازگاری ایفا می‌کند.

نزاکتی با بیان اینکه زوجین حد و مرز ارتباطی را هم مشخص کنند، افزود: تعیین چارچوب ارتباطی و حفظ حریم خصوصی امنیت، هویت و احترام متقابل را سبب می‌شود و بی‌شک اختلافات را کاهش می‌دهد.     

وی افزود: زن و شوهر همچنین در مشاجرات خانوادگی به دنبال پیروزی نباشند؛ گفت وگو و مکالمه کنند و از فرصت حضور در منزل برای مطالعه، خودشناسی فردی و دگرشناسی استفاده کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا سلامت روان آسیب ها پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سلامت روان آسیب ها ویروس کرونا سلامت روان آسیب ها اختلافات خانوادگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۷۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آمار طلاق در کردستان

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان از کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در سال گذشته در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی پیش‌ از ظهر امروز در جمع خبرنگاران از کاهش 2 درصدی آمار طلاق در سال گذشته در کردستان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس اعلام آمار سازمان ثبت احوال از 5310 مورد طلاق سال 1401 در استان به 5205 مورد در سال 1402 کاهش یافته است. 

وی افزود: افزایش طلاق در جامعه آسیب‌های دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیب‌های ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد.  

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان، گفت: خوشبختانه با افتتاح 17 مرکز مشاوره خانواده دادگستری استان در سال گذشته و توسعه کمی و کیفی این مراکز در کنار دادگاه‌های خانواده و برگزاری هدفمند کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌های در معرض طلاق، شاهد کاهش 2 درصدی طلاق در استان کردستان بوده‌ایم.  

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی در جهت کاهشی کردن روند طلاق در استان با هماهنگی و همکاری سازمان‌های متولی و با نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از سال‌های گذشته آغاز شده و تلاش برای کنترل هر چه بیشتر آمار طلاق ادامه دارد. 

اسدی همچنین از بازرسی و نظارت مستمر بر عملکرد کلیه مراکز مشاوره پیش از طلاق در حوزه‌های قضایی این استان خبر داد و عنوان کرد: با ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده به مراکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری و تلاش در جهت افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین، این مراکز در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن می‌توانند مهمترین نقش را داشته باشند.    

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط خبر داد و بیان کرد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص افزایش مهارت‌های ارتباطی تأثیر و نقش بسزایی در کاهش طلاق در سال گذشته داشته است.  

معاون دادگستری استان کردستان، بیان کرد: امیدواریم با ادامه این رویکرد و همراهی و مشارکت بیش از پیش نهادهای متولی بتوانیم شاهد ادامه این روند کاهشی طلاق در سال‌های آینده باشیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی در چهارمحال و بختیاری
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • اسیر صهیونیست: نتانیاهو از خودت خجالت بکش
  • زن قاتل در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیر شد
  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • راه‌حل رفع خطاهای کارشناسی در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی