Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزگرد «تأثیر دیدگاه امام خمینی (ره) بر جهان اسلام» در پایتخت قرقیزستان با حضور مقامات ایرانی و قرقیز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، میزگرد با موضوع «تأثیر دیدگاه امام خمینی (ره) بر جهان اسلام» به میزبانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان برگزار شد.

در این جلسه مقامات ایرانی، کارشناسان، رؤسای دانشگاه‌های محلی، خبرنگاران، نمایندگان سابق پارلمان و غیر حضور داشنتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قالب نشست حضار نقش اندیشه‌های امام (ره) را بررسی کرده تأثیرات آنان بر جهان اسلامی را مورد بحث قرار دادند.

«میدتکان شریمکولاف» رئیس سابق پارلمان قرقیزستان و سفیر سابق قرقیزستان در ایران در این نشست اظهار داشت: خوشبختانه من فرصتی برای آشنا شدن از نزدیک با مردم، دولت ایران و هم‌چنین اندیشه‌های امام خمینی(ره) داشتم که این مایه خرسندی من می‌باشد.

وی گفت: قرن بیستم شخصیت‌ها برجسته را به وجود آورد که نقش آنان در تاریخ مردمان مختلف و کل جهان بی‌نظیر می‌باشد و امام خمینی(ره) یکی از آنان است.

این مقام تصریح کرد: وی برای جهان و در مرحله اول به مردم ایران نه تنها ارزش‌های انسانی و مذهبی بلکه نظم جدیدی به نام جمهوری اسلامی را آورد که پس از وقوع انقلاب در ایران ایده‌های آن در کل جهان اسلام گسترش یافت.

شریمکولاف خاط نشان کرد: تاریخ مؤثر بودن این نظام را نشان داد و کشوری که از اولین روزها تحت فشار تحریم‌های شدید آمریکا و برخی کشورهای اروپایی قرار داشت به موفقیت‌های قابل توجه در زمینه‌های مختلف رسید.

وی ادامه داد: بیش از چهل سال ایران تحت تحریم‌ها قرار دارد اما همزمان به خودکفایی رسید و جمعیت این کشور از نان تا تسلیحات تأمین می‌شود و تولیدات ناخالص ایران بیشتر از تولیدات تمام کشورهای آسیای مرکزی است.

این مقام خاطر گفت: این موفقیت‌ها در پس مبارزه مردم ایران حاصل شد و مردم ایران از آزادی، عدالت و وطن خود دفاع کردند.

«طالابک عبدرحماناف» رئیس دانشگاه دولتی «ارابایف» در این نشست گفت: امام خمینی (ره) در صفوف بزرگترین شخصیت‌های قرن بیستم که نه شرق و نه غرب را پذیرفتند، قرار دارد.

وی اظهار داشت: در قرن گذشته مبارزه بین سه ایدئولوژی از جمله کاپیتالیسم، سوسیالیسم و فاشیسم صورت گفته بود و امام خمینی (ره) یکی از شخصیت‌هایی است که نامناسب بودن این ایدئولوژی‌ها را احساس کرد و موفق به تأسیس کشوری با نظام جدید شد.

این مقام تصریح کرد: امروز نتایج تلاش‌های امام (ره) را می‌بینیم که ایران یکی از کشورهای الگو در جهان اسلامی است و تهران همچنان از ظرفیت‌های جدید در زمینه سیاسی، اقتصادی، فرهنگ، علوم و غیره را سخن می‌گوید.

عبدرحماناف خاطر نشان کرد: امروز ما امیدوار هستیم که ایران به این راه ادامه داده به موفقیت‌های جدیدی برسد.

«تورسونبای باقر اولو» نماینده سابق پارلمان قرقیزستان اظهار داشت: معمولا در چنین میزگردها گزارشات علمی قرائت می‌شود اما امروز من می‌خواهم از خاطرات خودم درباره ایران و امام خمینی (ره) بگویم.

وی افزود: من فرصتی برای دیدار شخصی با امام خمینی(ره) نداشتم و این مایه تأسف برای من است که موفق به بازدید از حرم امام و خانه وی شدم.

باقر اولو گفت: آن سفر به ایران برای من تأثیر بسیار بزرگی کرد و حمایت جوانان از خمینی کبیر در قالب انقلاب اسلامی ما را متعجب کرد.

این مقام تصریح کرد: همچنین امام خمینی (ره) بنیان گذار روز بین‌المللی «قدس» است که این موضوع به جامعه اسلامی از هر مذهبی و گروه‌های سیاسی وحدت می‌بخشد.

این مقام خاطر نشان کرد: نگاه امام خمینی (ره) درباره صهیونیسم درست بود چرا که امروز اسرائیل از تمام ابزارها برای ظلم علیه مردم فلسطین استفاده می‌کند و تا اشغال تمام زمین‌های فلسطین استراحت نخواهد کرد.

وی ادامه داد: امروز به جای مبارزه با صهیونیست‌ها برخی کشورهای جهان اسلامی برعکس برای همکاری پشت پرده با این رژیم تلاش می‌کنند و این عامل نگران کننده است.

باقر اولو گفت: ما با یهودیان مبارزه نمی‌کنیم ما خواهان شکست ایدئولوژی صهیونیسم هستیم چرا که صهیونیست‌ها انسان نیستند و آنها برای رسیدن به اهداف خود فلسطینی‌ها را می‌کشند.

وی خاطر نشان کرد: ایده مبارزه با صهیونیسم نیز متعلق به امام خمینی(ره) است و دیگر کشورهای اسلامی تنها امروز به این نتیجه رسیدند و برای تشکیل ائتلاف‌ تلاش می‌کنند.

«بیشنبک بکشیف» کارشناس مسائل فرهنگی و خبرنگار قرقیز در این جلسه تصریح کرد: تعداد زیاد قرقیزها در بهترین دانشگاه‌های شوروی سابق درس خواندند و آن زمان حتی باهوش‌ترین قرقیزها اطلاعات کامل و درست درباره امام خمینی(ره) نداشتند و تنها ده سال پس از فوت ایشان اطلاعات به قرقیزستان آمد.

این کارشناس تصریح کرد: ما خواهان گسترش پیام امام در بین مخاطب قرقیز زبان شدیم و در چارچوب این فعالیت‌ها کتاب‌ها درباره زندگی آن شخصیت را ترجمه کردیم. برای ما عدم اطلاعات درباره فعالیت سیاسی امام خمینی(ره) در قرقیزستان بسیار متأسف کننده بود.

وی افزود: دستاوردهای امروز انقلاب اسلامی ایران نشان می‌دهد راه اشاره شده توسط امام یک مسیر درست بود.

این مقام اظهار داشت: به عنوان مثل وضعیت فعلی سیاسی، اقتصادی، بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و غیره کشورهای آسیایی با ایران اصلا قابل مقایسه نیست چرا که در ایران پیشرفت جدی به چشم می‌خورد در حالی که آسیای مرکزی هرچ گونه تحریمی را ندیدند اما باز هم خبری از توسعه نیست.     

در ادامه نشست گزارشات علمی درباره اندیشه‌های امام (ره) و معنای دیدگاه‌های وی توسط کارشناسان محلی قرائت شد.

انتها پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: امام خمینی اسلام قرقیزستان میزگرد امام خمینی ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران

پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه‌های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین‌های دانشگاه‌های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه‌های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، به ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشور‌های هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • دستگاه‌های کردستان شرایط لازم را برای سفر زائران حرم امام خمینی(ره) فراهم کنند
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • چالش غرب در رویارویی با بیداری فرهیختگان
  • بیداری فرهیختگان در غرب
  • مظلومیت حقوق بشر نزد افکار عمومی جهان مشخص شد
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند