Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از تردید محققان در صحت داده‌های یک پژوهش که در آن نسبت به ضررهای مصرف هیدروکسی کلروکین برای درمان کرونا هشدار داده شده بود، مجله معتبر علمی لنست آن را حذف کرد.

سازمان جهانی بهداشت هم که بر اساس همین تحقیق مطالعه بر روی فواید این دارو را متوقف کرده بود از سرگیری دوباره آن خبر داد.

مقام‌های چند کشور از جمله دونالد ترامپ بارها نسبت به فواید این دارو سخن گفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و  ترامپ اخیرا فاش کرده بود که خود او هم به منظور پیش‌گیری از کرونا هیدروکسی کلروکین استفاده می‌کند.

سه نفر از محققانی که روی این مقاله علمی کار کرده بودند به منتقدان گفتند که قادر نیستند صحت ادعاهای خود را اثبات کنند چرا که شرکت سرجیفیر که سفارش دهنده این تحقیق بود اجازه تحقیق مستقل درباره داده‌های مورد استناد این پژوهش را نمی‌دهد.

سپان دسای، مدیرعامل شرکت سرجیفیر که در زمینه سلامت و بهداشت فعالیت می‌کند و نام او به عنوان چهارمین تهیه‌کننده این تحقیق ذکر شده بود به روزنامه بریتانیایی گاردین گفته که اماده همکاری با محققان مستقل در زمینه این گزارش است اما داده‌های درخواست شده را تحویل نخواهد داد چرا که این کار "نقض توافق نامه‌های میان شرکت او و مراجعانش و همچنین نقض تعهد محرمانه نگه داشتن این اطلاعات" است.

این تحقیق چه ادعایی کرده بود؟

در مقاله‌ای که با استناد به این تحقیق چند روز پیش در مجله علمی لنست منتشر شد آمده بود که حدود ۹۶ هزار بیمار کرونا در ۶۷۱ بیمارستان در سراسر جهان در جمع آوری داده های ان مشارکت داشته‌اند. در این مقاله ادعا شده بود که ۱۵ هزار بیمار مبتلا به کرونا در جریان این تحقیق دوز هیدروکسی کلروکین یا مشتقات آن همچون کلروکین را به تنهایی یا در ترکیب با داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده کرده بودند.

این مقاله که اکنون صحت آن زیر سوال رفته، مدعی شده بود که نتیجه این تحقیق نشان داده که هیدروکسی کلروکین هیچ فایده‌ای برای بیماران کووید۱۹ نداشته و حتی خطر بروز عوارضی چون آریتمی ضربان قلب و مرگ را بالا می‌برد.

مندیپ مهرا، استاد دانشگاه هاروارد که مدیریت این تحقیق را بر عهده داشته و به همراه فرانک راشیتزکا از بیمارستان دانشگاهی زوریخ و امیت پتل از دانشگاه یوتا این مقاله را تهیه کرده بودند با انتشار بیانیه‌ای گفته‌اند که آنها برای بازبینی یک نهاد ثالث بروی داده‌های مورد استفاده در این مقاله درخواست کرده بودند اما شرکت سرجیفیر با آنها همکاری نکرده است.

مقالات علمی معمولا پیش از انتشار در مجلات معتبر باید از سوی دیگر محققان و ارزیاب‌های مستقل بازبینی شوند و روش تحقیق آنها مورد تایید دیگر پژوهشگران و خبرگان قرار گیرد.

سه محقق اصلی این مقاله در بیانیه خود نوشته‌اند: "ما به علت شرمساری و سرافکندگی که این موضوع برای خوانندگان مجله (لنست) و دردسرهایی که برای ان فراهم کرده عمیقا عذرخواهی می‌کنیم".

آیا شواهدی مبنی بر کارآیی هیدروکسی کلروکین وجود دارد؟

با وجود رد اعتبار این پژوهش، هنوز هم بسیاری از دانشمندان و پزشکان نسبت به کارآیی داروی هیدروکسی کلروکین در درمان کرونا تردید دارند.

این دارو برای درمان مالاریا سودمند خوانده شده و حتی برای بیماریهایی چون لوپوس و آرتروز هم توصیه می‌شود اما هنوز تحقیق و ارزیابی بالینی درباره سودمندی آن برای بیماران کووید۱۹ به نتیجه نرسیده است.

نتایج یک تحقیق بالینی در دانشگاه پزشکی مینه‌سوتا آمریکا نشان داده که هیدروکسی کلروکین برای پیش‌گیری از کووید۱۹ موثر نیست.

دیروز، چهارشنبه سوم ژوئن، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد تحقیق درباره این دارو که در پی انتشار این گزارش متوقف شده بود را از سر خواهد گرفت.

تحقیقات مشابهی هم هم اکنون در کشورهایی چون سنگال، آمریکا و بریتانیا در حال انجام است.

در ماه مارس گذشته، سازمان غذا و دارو آمریکا با صدور مجوزی اضطراری اجازه تجویز این دارو در شرایط ضروری و به تعداد محدود به چند بیمارستان داد. اما چند هفته بعد با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به عوارض آن از جمله مشکلات قلبی برای بیماران هشدار داد.

دونالد ترامپ سه هفته پیش، ۱۸ مه، به خبرنگاران گفت: مصرف داروی هیدروکسی‌کلروکین را آغاز کرده است.

ساعتی پس از این اظهارات، دکتر شان کانلی، پزشک ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای که از سوی کاخ‌سفید منتشر شد گفت از نظر او ترامپ از لحاظ سلامت "در وضعیت بسیار خوبی" است و "هیچ نشانه‌ای" از بیماری ندارد.

او همچنین گفت: "بعد از بحث و تبادل نظرهای فراوان میان او (دونالد ترامپ) و من درباره شواهد موافق و مخالف استفاده هیدروکسی‌کلروکین، ما به این نتیجه رسیدیم که فواید بالقوه آن به مضرات ناشی از آن می‌چربد."

ترامپ همچنین گفت که به طور روزانه قرص زینک (روی) استفاده می‌کند.

   

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هیدروکسی کلروکین کرونا بیماران کرونایی سازمان جهانی بهداشت پارسی خبر هیدروکسی کلروکین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «قطع کامل روابط تجاری ترکیه با اسرائیل»، عنوان خبری بود که امروز بار دیگر نام رجب طیب اردوغان را در هفته اخیر بر سر زبان ها انداخت. رئیس جمهور ترکیه که از آغاز عملیات طوفان الاقصی همواره به حمایت از مردم غزه پرداخته است و علیه اسرائیل موضع گیری کرده است، در تازه ترین سخنان خود درباره جنگ حماس و اسرائیل خبر مهمی را به جهان مخابره کرد.

اردوغان در نشست خبری با فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان که به آنکارا سفر کرده است، نسبت به افزایش فعالیت جریان‌های تندرو در غرب ابراز نگرانی کرد و «از مقامات آلمان خواست اقدامات بیشتری علیه گروه‌های تروریستی اتخاذ کنند.»

براساس گزارش الجزیره، رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد: «آنچه در غزه رخ می‌دهد ظلمی است که شبیه ندارد و نتانیاهو امنیت تمام منطقه از جمله مردم خود را تهدید می‌کند و از این طریق می‌خواهد عمر سیاسی خود را طولانی‌تر کند. تنش‌ها میان ایران و اسرائیل نمونه‌ای از خطرات جنگ غزه بر ثبات منطقه بود. نباید جنایت‌هایی که اسرائیل در نوار غزه مرتکب شد را نادیده گرفت. برای حفظ روابط تجاری با اسرائیل تلاش نمی‌کنیم و این امر پایان یافت. نوار غزه درحال از بین رفتن است درحالی که غربی‌ها در کنار اسرائیل ایستاده‌اند. در مساله تبادل اسرا تلاش می‌کنیم و امیدواریم در این زمینه توافقی حاصل شود.»

اما دیگر خبری که در هفته اخیر نام اردوغان را بر سر زبان ها انداخت، سفر او پس از 13 سال به کشور عراق بود؛ سفری که به گفته خود او و هم چنین مقامات و رسانه‌های ترکیه‌ای با اهدافی چون انرژی، تجارت، ترانزیت، مسائل کریدوری و حوزه امنیتی انجام شد و اتفاق مهمی در نوع خود محسوب می شود. به عقیده کارشناسان این سفر می تواند آغازگر مسیری تازه در منطقه و همسایگی ایران باشد و بر سطح روابط کشورمان با آنکارا و بغداد، اثرات مهمی بگذارد. حال که درباره تحرکات تجاری و سیاسی ترکیه در منطقه سخن به میان آمده است، بهتر است به آخرین قیمت لیر؛ واحد پول رسمی این کشور در بازار ارز تهران هم نگاهی بیندازیم.

قیمت لیر ترکیه امروز 5 اردیبهشت 1403

امروز در بازار ارز تهران قیمت لیر ترکیه شیب نزولی را نسبت به روز گذشته تجربه کرد و به کانال کاهشی وارد شد. هر لیر در حالی امروز 20 تومان ارزان شد که از کانال دو هزار تومان رخت بر بست و 1985 تومان نرخ گذاری و معامله شد.

قیمت دینار عراق در بازار

امروز همچنین قیمت دینار عراق در جریان مبادلات ارزی معامله گران، بر روند ثابت چند روز اخیر پافشاری کرد و بدون افزایش یا کاهش ارزش نسبت به روز گذشته، 49 تومان قیمت گذاری شد.

آخرین نرخ درهم امارات

بازار ارز تهران در حالی عصر امروز شاهد پایان معاملات بود که قیمت درهم امارات مسیر کاهشی روز گذشته را تداوم بخشید. هر درهم امروز 17551 تومان خرید و فروش شد تا نسبت به روز پیش 190 تومان ارزان شده باشد.

نرخ امروز ریال عمان در بازار

قیمت ریال عمان هم امروز در جریان مبادلات ارزی معامله گران در بازار تهران افت نسبی را تجربه کرد و 167260 تومان معامله شد. هر ریال امروز هزار و 820 تومان ارزان شد؛ میزان نوسانی که در مقایسه با روزهای گذشته محسوس تر بوده است.

نرخ برابری ریال عمان و دلار آمریکا هم امروز در بازار به 2.6 رسیده است.

نرخ امروز منات آذربایجان

عصر روز چهارشنبه معاملات بازار ارز تهران در حالی سپری شد و به پایان رسید که قیمت منات آذربایجان پایین آمد و با ریزش 410 تومانی که تجربه کرد، 37740 تومان مبادله شد.

قیمت درام ارمنستان امروز

روند کاهشی حاکم بر بازار ارز تهران بر درام هم اثر گذاشت و واحد پول رسمی کشور ارمنستان پس از تجربه ثبات در دو روز اخیر، یک تومان ارزان و 165 تومان خرید و فروش شد.

آخرین قیمت لاری گرجستان

امروز همچنین قیمت لاری گرجستان سیر کاهشی را دنبال کرد و 310 تومان ارزان شد تا نسبت به روز گذشته، 24090 تومان ارزش گذاری و معامله شود.

نرخ امروز بات تایلند

در شرقی ترین مقصد گردشگری ایرانیان؛ تایلند هم قیمت بات، واحد پول رسمی این کشور افت ارزش را تجربه کرد و با ریزش 26 تومانی 1732 تومان قیمت گذاری شد.

نرخ برابری بات تایلند و دلار آمریکا هم امروز در بازار به 0.027 رسید.

قیمت رینگیت مالزی در بازار

در نهایت رینگیت مالزی هم امروز را در حالی به پایان رساند که کاهش قیمت 140 تومانی داشت و 13440 تومان خرید و فروش شد.

معاملات پنجمین روز از اردیبهشت ماه در حالی سپری شد که مانند تمامی روزهای سپری شده هفته اخیر قیمت ها در بازار ارز تهران شیب نزولی را تجربه کردند و دینار عراق تنها ارزی بود که ثبات قیمت را در پیش گرفت. نوسان قیمت‌ها امروز شدت بیشتری نسبت به روز گذشته داشت.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902567

دیگر خبرها

  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟
  • ارائه ۲۰۰ مقاله در کنفرانس بین المللی برق به میزبانی زنجان
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • مسابقه های قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه
  • درخواست روسیه برای تحقیق درباره گورهای دسته جمعی در غزه
  • فقط یکی از معلم‌ها می‌داند
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟