Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@15:35:58 GMT

قاچاق انسان در جاده‌ها قربانی می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۴۷۳۶

قاچاق انسان در جاده‌ها قربانی می‌گیرد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: واژگونی خودروی سواری با ۱۵ تبعه خارجی غیرمجاز، تصادف خودروی حامل ۹ تبعه غیرمجاز افغانستانی، فوت ۵ تبعه غیرمجاز بر اثر تصادف در محور یزد به نائین و ده‌ها مورد مشابه دیگر، از جمله اخباری است که طی دو سه ماه اخیر در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های استان یزد مخابره شده است.

یزد به دلیل قرار گرفتن در چهارراه مواصلاتی کشور، همواره محل عبور بار و مسافر از نقطه‌ای به نقطه دیگر بوده و این محورها از حمل انواع قاچاق از موادمخدر گرفته تا دام و انسان بی‌نصیب نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مواردی که همواره در استان یزد و استان‌های شرقی همجوار آن خبرساز بوده، قاچاق انسان است، پدیده‌ای که یک‌سوی اتباع غیرمجاز کشورهایی نظیر افغانستان و پاکستان و سوی دیگر آن افراد سودجویی قرار گرفته‌اند که در قبال دریافت مبالغ بالا، اقدام به حمل غیرقانونی این اتباع و انتقال آنها از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌کنند.

از آنجا که اغلب این اتباع پس از ورود به استان‌های شرقی، قصد عزیمت به مناطقی نظیر یزد، تهران، قم و … را می‌کنند، بنابراین راه‌های مواصلاتی یزد، خواه ناخواه محل تردد آنهاست.

همین امر سبب شده تا تقریباً در همه استان‌های شرقی و مرکزی از جمله یزد، هر چند وقت یک بار خبر از حوادث ترافیکی داده شود که در آن چند تبعه غیرمجاز خارجی کشته یا زخمی شده‌اند.

در اغلب خبرها، نه چند نفر بیشتر از ظرفیت، بلکه دو تا سه برابر ظرفیت یک خودروی سواری، تبعه غیرمجاز در خودرویی در حال تردد از نقطه‌ای به نقطه دیگر دچار حادثه شده‌اند که برخی از این حوادث منجر به فوت اتباع خارجی می‌شود.

در بسیاری از این موارد، در کنار قاچاق انسان، قاچاق موادمخدر نیز انجام می‌شود که این امر حساسیت پلیس را در پیگیری ماجرای قاچاق انسان، دو چندان می‌کند.

آتش گرفتن خودرو و فوت ۳ تبعه افغانستانی غیرمجاز آخرین خبر قاچاق انسان در یزد

در آخرین حادثه مربوط به قاچاق انسان در یکی از محورهای استان یزد، خودرویی که اقدام به حمل اتباع غیرمجاز افغانستانی و موادمخدر کرده بود، تحت تعقیب پلیس قرار گرفت و با حرکات عجیب راننده دچار آتش‌سوزی شد که در پی آن، سه تبعه غیرمجاز افغانستانی کشته شدند.

به دنبال این حادثه، رسانه‌های معاند که همواره به دنبال گرفتن ماهی از آب گل‌آلود هستند، سال‌های میزبانی و زندگی مسالمت‌آمیز یزدی‌ها با اتباع افغان را زیر سوال بردند و کشته شدن این سه تبعه غیرمجاز در پی حادثه آتش‌سوزی خودرو را عمدی خواندند.

تلاش رسانه‌های معاند برای زیر سوال بردن خدمات به اتباع افغانستانی

این رسانه‌ها با استفاده از کلماتی نظیر تبعیض نژاد، نژاد پرستی و عناوین دیگری از این دست، تلاش کردند مردم و پلیس یزد را زیر سوال ببرند که تشریح ابعاد ماجرا از زبان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد، فرمانده انتظامی استان و شاهدان عینی ماجرا، دست آنها را مانند همیشه رو کرد.

این موضوع حتی در دیدار «عبدالغفور لیوال» سفیر افغانستان در ایران با استاندار یزد نیز مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت و پدیده مهاجرت غیرقانونی توسط سفیر این کشور محکوم شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، علت آتش‌سوزی منجر به فوت سه تبعه غیرمجاز در استان را تشریح کرد.

احمد ترحمی اظهار داشت: حرکت چند خودروی حامل موادمخدر از شهرستان انار در استان کرمان به سمت شهرستان مهریز به پلیس گزارش شد و پلیس نیز اقدام به تشدید کنترل محورهای مواصلاتی کرد که در این راستا کاروان خودرویی که اقدام به قاچاق اتباع بیگانه غیرمجاز و موادمخدر کرده بودند، شاسایی شدند.

وی بیان کرد: سه خودرو به همراه اتباع غیرمجاز و مقادیری موادمخدر توقیف شد و دو خودروی دیگر نیز اقدام به فرار گرفتند که تحت تعقیب پلیس قرار گرفتند.

شلیک پلیس به تایر خودروی حامل قاچاق

ترحمی عنوان کرد: بی‌توجهی یکی از خودروها به اخطارهای مکرر پلیس و شلیک هوایی، سبب شد تا پلیس لاستیک خودرو را مورد هدف قرار دهد اما راننده خودرو با این وجود باز هم به مسیر خود با حرکت بر روی رینگ ادامه داد و برای منحرف کردن ذهن پلیس از مواد محترقه و دودزا استفاده کرد که استفاده از این مواد به دلیل ایجاد جرقه‌های ناشی از اصطحکاک رینگ با آسفالت، منجر به انفجار شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد یادآور شد: با وجود اینکه سرنشینان خودرو راننده را از وقوع آتش در کابین مطلع کردند، راننده باز هم به مسیر خود ادامه داد و در نهایت با گارد ریل برخورد کرد.

وی افزود: در این حادثه، راننده متواری شد، سه نفر از سرنشینان فوت شدند و سایر سرنشینان نیز دچار جراحت شدند که در مراکز درمانی یزد و مهریز تحت مداوا قرار گرفتند.

آتش گرفتن خودرو ۸ کیلومتر بعد از شلیک پلیس به تایر

این ماجرا از زبان رسانه‌های معاند به شکل دیگری برای مخاطبان توصیف و اعلام شد که این خودرو بر اثر شلیک مستقیم پلیس دچار آتش‌سوزی شده است این در حالی است که بر اساس گفته شاهدان عینی و مستندات موجود، آتش سوزی خودرو هشت کیلومتر بعد از اصابت گلوله با لاستیک و به دلیل سرعت بالا و برخورد شدید با گارد و جرقه‌های ناشی از حرکت خودرو بر روی رینگ حادث شده و هیچ ارتباطی با شلیک گلوله نداشته است.

فرمانده انتظامی استان یزد نیز با تأیید این حادثه و شرح علت آن، عامل اصلی آتش گرفتن خودرو را استفاده راننده از مواد محترقه و انفجار آن بر اثر جرقه‌های ناشی از تماس رینگ با سطح آسفالت اعلام کرد.

سردار عباسعلی بهدانی‌فرد عنوان کرد: راننده و سرنشینان این خودروی سواری در مجموع ۱۲ نفر بودند که سه نفر بر اثر آتش سوزی فوت شدند، هشت نفر مجروح و به مراکز درمانی منتقل شدند و راننده نیز متواری شد که دستگیری آن در دستور کار پلیس است.

خدمات یزدی‌ها به اتباع خارجی فراموش نشود

معاندانی که در پی وقوع این حوادث در پی ایجاد تفرقه و آشوب هستند، فراموش کرده‌اند که یزدی‌ها سال‌هاست انواع خدمات آموزشی و درمانی و اقتصادی به اتباع افغانستانی ارائه می‌دهند.

در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت مرکز استان یزد را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند و ۱۹ هزار دانش‌آموز افغانستانی در کنار دانش‌آموزان ایرانی و در مدارس آنها به طور رایگان مشغول تحصیل هستند.

لازم است به این رسانه‌ها یادآوری شود؛ در استان یزد شرایط تحصیل ۶۰۰ دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌ها فراهم شده و بسیاری از کارگران خارجی نیز در این استان مهارت‌هایی در زمینه‌های مختلف فرا گرفته‌اند و اکنون به عنوان کارگر ماهر مشغول کار و کسب درآمد هستند.

گرچه مهمانان مجاز و غیرمجاز برای یزد و دیگر استان‌های کشور مسائل و مشکلات متعدد فرهنگی و اجتماعی و گاه اقتصادی به دنبال داشته‌اند اما مردم آنها را در کنار خود پذیرفته‌اند و سال‌هاست که برادرانه در کنار یکدیگر مشغول گذران زندگی هستند.

کد خبر 4941999

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد استانداری یزد نيروي انتظامي يزد ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد شیوع کرونا گرگان سالروز ارتحال امام خمینی آتش سوزی قزوین ایلام امام خمینی ره بیرجند سانحه تصادف ستاد مقابله با کرونا استاندار یزد تبعه غیرمجاز قاچاق انسان استان یزد استان ها آتش سوزی رسانه ها بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۴۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز

اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، به موجب این بخشنامه به استناد بند (ج) ماده (۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان ۲ برابر خواهد شد.

سال گذشته جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۸ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۴۰ ریال بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال اعلام شده و ۳۱۰ هزار تومان نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

بر اساس ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.

مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمد‌های دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می‌شود.

با توجه به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه امسال را ۲۳۸ هزار و ۸۷۲ هزار تومان تعیین کرده است، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی به میزان ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه و معادل ۱ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۳۶۴ تومان خواهد بود که در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، بر اساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام تعقیب کیفری به عمل خواهد آمد.

طبق گزارش وزارت کار از وضعیت اشتغال اتباع خارجی و بر مبنای عملکرد ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹۵ فقره پروانه کار برای نیرو‌های خواهان اشتغال توسط وزارت کار صادر شده و طی این مدت ۳۱۲۲ مورد پروانه کار برای افراد خارجی شاغل در کشور از طریق این وزارتخانه تمدید شده است. همچنین تعداد ۲۴ هزار و ۷۵۰ مورد بازرسی از کارگاه‌ها، ۱۹۲۷ فقره گشت مشترک شناسایی اشتغال اتباع غیرمجاز و شناسایی ۶۷۰۵ مورد کارفرمای متخلف در دستور کار وزارت کار قرار گرفته و محقق شده است.

پیش از این معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمار اشتغال اتباع خارجی در کشور را بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود: حضور اتباع خارجی در کشور صرفنظر از ابعاد امنیتی، ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم دارد و وزارت کار به کسانی مجوز می‌دهد که حضورشان در داخل کشور قانونی و قابل شناسایی باشند.

برابر قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و به‌کارگیری، کارفرمای آن‌ها متخلف و مشمول جریمه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پایان تردد لندکروز ۲۰۰ میلیاردی
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • کشف بیش از ۱۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان
  • توقیف لندکروزر قاچاق (+عکس)
  • جریمه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • جریمه بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • کشف بیش از ۹ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • چاقو پسر درون سینه پدر