Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح موضع چین و بسیاری از منتقدان دولت ترامپ مبنی بر اطلاق جنایات جنگی به رفتار پلیس ایالات متحده در برخورد با معترضان این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: آنچه به عنوان یک تقابل خشن میان دولت و معترضان آمریکایی رخ داده به نوعی مربوط به دولت فدرال است که ریشه آن رفتار غلط و تکراریِ پلیس ایالات متحده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارها طی سال‌ها و ماه‌های اخیر شاهد این رفتار بوده‌ایم که متاسفانه قربانی‌های زیادی را به جای گذاشته و از سوی دیگر تا به این لحظه هیچگونه اصلاحی در این امور و نحوه برخورد پلیس با مردم رخ نداده است. در سوی دیگر این خشونت‌ها ما شاهد برخوردهای بسیار زننده و خارج از عرفِ معمولِ پلیس با سیاه‌پوستان و لاتین‌تبارها هستیم؛ به گونه‌ای که همین چند روز پیش و در جریان اعتراض‌های مردمی به قتل «جرج فلوید»، پلیس کالیفرنیای شمالی، «شان مونتروسا» شهروند لاتین‌تبار ۲۲ ساله را در حالی که تسلیم شده و زانو زده بود با شلیک گلوله از پای درآورد.

وی ادامه داد: پلیس کالیفرنیا دلیل شلیک پنج گلوله به این لاتین‌تبار را همراه داشتن چکش اعلام کرده و افسر مربوطه فکر کرده بوده که این چکش در اصل یک سلاح گرم است و به همین دلیل یک قربانی دیگر بر جای ماند. همین یک فقره قتل به خوبی نشان می‌دهد دولت  ایالتی و دولت فدرال یا با یکدیگر درگیر هستند یا اینکه به مواضع هم بی‌اعتنا هستند که می‌تواند با یک هماهنگی گسترده و منسجم به پایان برسید. در این رستا بسیاری از تحلیلگران و رسانه‌های اعلام کرده‌اند که پلیس و دولت آمریکا در حال ارتکاب جنایت جنگی علیه شهروندان ایالات متحده هستند و حتی برخی از کشورها مانند چین هم به این موضوع اشاره کرده‌اند.  اینکه در ایالات متحده خشونت بیداد می‌کند و حالا هم شاهد خیزش علیه این رفتار هستیم موضوعی است که نمی‌توان آن را کتمان کرد. معترضان تا درهای کاخ‌سفید و کنگره آمریکا پیش رفتند و پلیس هم متعاقباً برای سرکوب، از خشونت مضاعف استفاده می‌کند و همین موضوع، دلیلی شده تا چین مساله رخ دادن جنایت جنگی در آمریکا را مطرح کند.

این استاد دانشگاه افزود که حتی اگر دیوان لاهه صلاحیت رسیدگی به این موضوع را بر اساس کنوانسیون‌ها داشته باشد، ایالات متحده به شدت مانع آن خواهد شد. زمانی که دیوان بین‌المللی کیفری در مورد جنایات آمریکا در افغانستان دست به انجام تحقیقات زد، ایالات متحده به شدت بر این نهاد قضایی بین‌المللی تاخت و حتی در مورد پرونده فلسطین و بررسی جنایات اسرائیل هم شاهد بودیم که وزیر خارجه آمریکا چگونه بر دیوان کیفری بین‌المللی تاخت. بنابراین اگر قرار باشد لاهه به این پرونده ورود کند، مطمئن باشید که واشنگتن در ابتدا مساله کشتار «میدان تیان‌آن‌من» و سرکوب اعتراضات اخیر در هنگ‌کنگ توسط دولت وقت و دولت فعلی چین را به یک چالش اصلی تبدیل می‌کند تا اولاً پکن را مورد هدف قرار دهد و دوماً سعی کند تا دیوان کیفری بین‌المللی از حیث موجودیت و وجاهت حقوقی به چالش بکشد.

مطهرنیا افزود: به طور کلی مساله محکوم کردنِ حقوقیِ برخورد با اتباع یک کشور توسط دولت آن، موضوعی مبهم و دارای فراز و فرودهای مختلف است و بسیاری از مفسران معتقدند که این موضوع اساساً یک ژست سیاسی در عرصه بین‌الملل است. در کتاب «دفاع از آزادی در برابر ستمگران» که دو فرانسیس آن را در دوران مونارکوماک‌ها (ضد پادشاهان) نوشته است، این مساله مطرح می‌شود که چگونه مساله دفاع از خود و شهروندان را عملیاتی کرد. این کتاب به صورت مفصل به تشریح این مساله پرداخت و حتی زمینه‌سازِ انقلاب فرانسه شد. خیلی راحت می‌توان فهمید که اگر آمریکایی‌ها بخواهند بیش از این حد وارد فاز تقابل با پلیس و دولت شوند، یا کشته می‌شوند یا حبس‌های بلندمدت شامل آنها می‌شود. من معتقدم حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که دیوان کیفری بین‌المللی بتواند اقدامات پلیس، گاردملی و حتی ارتش آمریکا علیه شهروندان ایالات متحده را مصداق جنایت جنگی بداند، واشنگتن هر کاری که از دستش بربیاید را برای اجرای این مساله علیه چین، عملیاتی می‌کند. برخی دیگر معتقدند که بر اساس کنوانسیون منع استفاده از جنگ‌افزارهای شیمیایی که در سال ۱۹۹۳ میلادی به امضای ۱۶۵ کشور رسیده است، پلیس آمریکا حق استفاده از گاز اشک‌آور را ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در بند دوم ماده هفتم منشور سازمان ملل متحد صراحتاً آمده است که همه دولت‌ها حق حاکمیت بر مرزهای خود را به صورت‌های مختلف دارند  مگر آنکه دست به سه مورد اقدام بزنند. نخست، تهدید صلح بین‌المللی. دوم، تهدید امنیت بین‌الملل و سوم، ساختا سلاح هسته‌‌ای یا اتمی. به جز این سه مورد هیچ کشوری نمی‌تواند علیه کشور دیگر مسائل حقوقیِ چالشی مطرح کند و به همین دلیل معتقدم که مسائل اتفاق افتاده در ایالات متحده طی روزهای اخیر، یک نوع به هم ریختگی داخلی است که واشنگتن و در راس آن ترامپ علاقه‌ای به دخالت کشورهای خارجی ندارد. ما بارها دیده‌ایم که روسیه، چین و حتی برخی از کشورهای اروپایی و آفریقایی اعلام می‌کنند که ایالات متحده در امور داخلی ما دخالت کرده است. نمونه بارز آن را چند روز پیش توسط چین و علیه ایالات متحده دیدیم که محوریت آن هنگ‌کنگ بود، لذا اگر لاهه بخواهد رفتار دولت و پلیس آمریکا  را مصداق جنایت جنگی بداند، بدون تردید ترامپ این نهاد و کشورهای دیگر (در رأس آن چین) را به دلیل دخالت در اوضاع داخلی ایالات متحده مورد هجمه و حملات سیاسی قرار خواهد داد.     

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خشونت دونالد ترامپ پلیس آمریکا دیوان کیفری بین المللی جورج فلوید گارد ملی ایالات متحده جنایت جنگی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۴۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت

به گزارش قدس آنلاین، تحولات عمیق و جدیدی در دانشگاه‌های مهم جهان در حال رخ دادن است. دانشجویان دانشگاه‌های مهم ایالات متحده آمریکا مانند کلمبیا،‌ هاروارد، ام آی تی، براون و ... که سابقه حمایت از رژیم اسرائیل را دارند، خواهان منصرف کردن این دانشگاه‌ها از حمایت مالی رژیم صهیونیستی هستند.

حتی برخی دانشجویان اعلام کرده‌اند روابط علمی و تجاری دانشگاه باید با دانشگاه‌های اسرائیلی قطع شود و سرمایه‌گذاری بر تسلیحات و حمایت مالی به هر طریقی ممنوع اعلام شود. این دانشجویان نخبه که عمدتاً وابسته به طبقه خواص و اشراف از دانشگاه‌های باسابقه با صبغه حمایت از اسرائیل هستند، در اتفاق نادری حمایت علنی خود را از فلسطین اعلام کردند.

دومینوی حوادث تلخی مانند شهادت حدود ۳۴هزار نفر فلسطینی که بیشتر آنان زنان و کودکان بوده‌اند، حمله به بیمارستان‌ها وماشین‌های آشپزخانه بین‌المللی، وجدان‌های خفته جهان را بیدار کرده است. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی نیز پوشالی بودن اسرائیل را به رخ جهان کشید و در این میان آزادمردان جهان به‌خصوص دانشجویان آمریکایی و اروپایی با حضور دو هفته‌ای خود خواستار توقف نسل‌کشی و آپارتاید و کوچ اجباری شده‌اند. 

در میان این هیاهو، اخباری مبنی بر احتمال تبادل پیام برای مذاکره میان ایران و آمریکا به گوش می‌رسد. جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم اهل فلوریداست که معتقد است اکنون فرصت مناسبی است جمهوری اسلامی ایران نقش جدی‌تری در تحولات کنونی ایفا کند. این فعال آمریکایی در گفت‌وگو با قدس به نکات مهمی اشاره می‌کند. بخشی از گفت‌وگو را در ادامه مطالعه می‌کنید.

آقای یوبل! با توجه به وضعیت کنونی تحولات آمریکا و پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، آیا مذاکره میان دو کشور در شرایط کنونی مفید خواهد بود و در حال حاضر زمان مناسبی برای مذاکره است یا خیر؟ آیا می‌توان گفت در شرایط فعلی آمریکا می‌تواند به عنوان یکی از طرف‌های برجام مورد اعتماد سایران قرار بگیرد؟
من معتقدم (ساختار و بنیاد این دولت به گونه‌ای است که) هرگز نمی‌توان به هیچ دولتی از آمریکا اعتماد کرد. چراکه  این کشور سابقه بسیار طولانی در راه انداختن جنگ‌ها به نفع طبقه سرمایه دار جامعه خود دارد. در حالی که برخی افراد معتقدند برخی از جنگ‌ها واقعاً در راستای منافع ملی ایالات متحده اهمیت دارد، اما من معتقدم واقعاً هیچ یک از جنگ‌ها به نفع مردم آمریکا نبوده است.

برخی معتقدند درشرایط کنونی اوضاع به نفع جمهوری اسلامی ایران است. آیا آمریکا در چنین شرایطی پای میز مذاکره خواهد آمد؟
می‌دانم ممکن است آنچه می‌گویم تندروی به نظر برسد، اما احساس می‌کنم دولت آمریکا به ( دلیل نوع ساختار) باید به‌صورت کامل (بنیادین) سرنگون یا نابود شود. بسیاری از مردم داخل ایالات متحده، دیدگاهی مشابه من در این مورد دارند. اما تعداد کمی از آنان چنین چیزی را بیان می‌کنند؛ زیرا می‌ترسند شغل خود را از دست بدهند یا شاید اف‌بی‌آی در خانه‌شان به سراغ آنان بیاید.

به نظرتان اوضاع فعلی در ایالات متحده تا کجا پیش خواهد رفت؟ آیا این احتمال وجود دارد دولت مرکزی از برخی اصول خود عدول کند؟
من معتقدم فشار علیه صهیونیسم و قدرت یهود در داخل ایالات متحده آمریکا همچنان افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است شاهد تبدیل برخی از تظاهرات‌ها به شورش باشیم. اگر شورش‌ها به اندازه کافی گسترده و مخرب شوند، شاید آمریکا در برخی از ایالت‌ها، کنترل بر برخی مناطق شهری را از دست بدهد. اگر اوضاع به طور قابل توجهی بدتر شود، حتی شاید بتوان شاهد تجزیه ایالات متحده به چند کشور جدید باشیم و این امر در نهایت به نابودی آمریکا منجر خواهد شد و از طرفی قدرت دولت به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

آقای جان یوبل، شما به عنوان فعال در زمینه مبارزه با صهیونیسم بفرمایید رسانه‌های ایرانی چه نقشی را می‌توانند ایفا کنند و برای ارتباط جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مخالف دولت در ایالات متحده چه الزاماتی را ضروری می‌دانید؟ 
من فکر می‌کنم در این مرحله، رسانه‌های انگلیسی زبان در ایران به ویژه پرس تی وی باید ابتکار عمل را در دست بگیرند و تلاش کنند با فعالان آمریکایی در شهرهای مختلف ارتباط برقرار کنند و با برخی از آنان ارتباط را حفظ کنند. این امر سبب می‌شود 

رسانه‌های ایرانی بتوانند اخبار و ویدئوهای بیشتری از آنچه در اعتراضات در داخل ایالات متحده اتفاق می‌افتد را دریافت کنند و به این شکل شناخت بهتری از فضای داخلی آمریکا بدست بیاورند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • واشنگتن، جنگنده‌ها و پهپادهایش را به قطر منتقل کرد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • واشنگتن پیشنهاد اخراج دفتر حماس از قطر را مطرح کرد
  • دیوان لاهه خواهان توقف تلاش‌ها برای تضعیف این نهاد شد