Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@07:54:15 GMT

ادبیات فارسی، زنده به ادیبان است

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۵۳۷۲

ادبیات فارسی، زنده به ادیبان است

نمی‌دونم اول‌بار، کِی بود که نام حضرت استاد خسرو فرشیدوَرد را شنیدم؛ شاید حضرات استادان ارجمندم جناب آقای دکتر خالقی یا جناب آقای دکتر ارژنگی (که خدا زنده بدارد ایشان‌را)، از استادان درس زبان و ادبیات فارسی‌ام در دانشگاه، اورا سرِ کلاس معرفی کرده‌بودند!

اما یادش بخیر! با یادی از ایشان، یاد حضرت استاد دکتر غلام‌رضا ستوده (که خدا نگهدار ایشان باشد) افتادم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از روزهای گرم تابستان سال ۱۳۹۷ بود. دهم تیرماه، در راه برگشت از سفری کاری که برای انجام امور وکالت موکلم(خدابیامرز) به سیرجان استان کرمان، رفته‌بودم، در هواپیما، پیرمردِ نحیف و لاغری داشت به‌سمت ما که در وَسَطای هواپیما نشسته بودم، می‌آمد. از جایم بلند شدم به قصد کمک به پیرمرد. تا بلند شدم به من رسید و درحالی‌که کارتِ پروازش را نشانم می‌داد، گفت؛ ببخشید صندلی من کجاست؟ نگاهی انداختم و گفتم؛ همین‌جاست. دقیقاً سمت راست من، جایش بود. من کنار دوستم نشسته بودم و دوستم کنار پنجره!
هنوز هواپیما بلند نشده بود که حرف‌های من و آن پیرمرد، گل انداخت. به‌سرعت، دریافتم که او فردی فرهیخته است. پرسیدم به‌صراحت. پیرمرد، خودش را "ستوده" معرفی کرد و گفت؛ معلم دانشگاه هستم، ادبیات درس می‌دهم. چشمانم داشت از تعجب، از حدقه بیرون می‌زد، گفتم؛ استاد! واقعاً شما جناب دکتر ستوده هستین!؟ دکتر غلام‌رضا ستوده؟! درحالی‌که لبخندی بر لب داشت و چهره‌اش مهربان‌تر شد، گفت؛ شما دانشجوی من بودید؟ گفتم؛ نه استاد! چرا استاد! شاگرد کتاب‌های شما بودم. گفتم؛ من همیشه این دقت را داشتم که اسامی گردآورندگان و تدوین‌کنندگان کتاب‌های درسی آموزش و پرورش خصوصاً درس ادبیات فارسی را نگاه می‌کردم. نخستین‌بار، به‌گمانم سال اول دبیرستان بودم که با نام شما استاد ارجمندم آشنا شدم.
فرصت خوبی بود تا از همه‌چیز و هر موضوعی صحبت کنیم. و از کتاب ارزشمند فرهنگ لغات دهخدا هم حرف زدیم. از وضع زبان و ادبیات فارسی و این‌که آیا زبان، خودش، به‌خودی خود، توانِ حفظ و نگهداری از خودش را دارد!؟!

دکتر غلام‌رضا ستوده، استاد زبان و ادب فارسی

فقط یک‌چیز را که شنیدم، دلم به‌درد آمد. حضرت استاد جناب آقای دکتر غلام‌رضا ستوده، هفته‌ای یک‌بار، از تهران به سیرجان می‌رفت که به دانشجویان ادبیات درس بدهد و دو دلیل داشت؛

یک. این‌که معلوم نبود و نیست که چرا به حضرت استاد، در دانشگاه تهران درس نمی‌دهند.

دو. حضرت استاد، از سرِ عشق و علاقه‌ی وافرش به زبان و ادبیات فارسی، به تدریس در سیرجان هم راضی بود.

خوب یادمه که شماره‌موبایل حضرت استاد را گرفتم و ازشون اجازه گرفتم که بدهم به خبرگزاری وزین خبرآنلاین تا یک مصاحبه‌ی چالشی عمیق درباره‌ی وضع زبان و ادبیات فارسی و شیوه‌های حفظ زبان، با حضرت استاد دکتر غلام‌رضا ستوده بشود. و به وعده‌ای که با خودم کردم، عمل نمودم اما هنوز این اتفاق خوشایند نیفتاده است. امیدوارم "خبرآنلاین" به‌زودی، این فرصت را برای مخاطبان خود، فراهم نماید که؛
ادبیات فارسی، زنده به ادیبان است.

* پژوهش‌گر مسایل حقوقی و مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی تهران

کد خبر 1396045

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ادبیات ایران ادبیات فارسی نخبگان زبان و ادبیات فارسی حضرت استاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۵۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد

یاسر پیرعلی رئیس دانشگاه شهرکرد گفت: با توجه به دشواری‌های دریافت این مجوز از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعداد محدود این مراکز در سطح کشور، با تعاملات و پیگیری‌های انجام شده، مجوز راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا)، در اردیبهشت‌ماه از سوی مدیرکل امور دانشجویان بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به دانشگاه شهرکرد اعطا شد.

وی افزود: نظر به سیاست‌های گسترش زبان فارسی در تمامی کشو‌رهای منطقه و جهان، دانشگاه شهرکرد با ایجاد و گسترش این مرکز، می‌تواند به یکی از محور‌های اصلی جذب و آموزش زبان فارسی به اتباع خارجی و دانشجویان بین‌المللی در استان و کشور تبدیل شود.

بیشتر بخوانید

ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در شهرکرد

پیرعلی اضافه کرد: مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان فرصتی را فراهم می‌آورد که فارسی‌آموزان برای دستیابی به اهداف شغلی و ادامه تحصیل در ایران، زبان فارسی را در زمانی کوتاه یاد بگیرند. در انتهای هر دوره به زبان‌آموزان مدرک بین‌المللی ارائه می‌شود که مورد تأیید وزات علوم، تحقیقات و فناوری ایران است.

وی گفت: هم اکنون بیش از ۳۰۰ دانشجوی بین الملل در دانشگاه شهرکرد مشغول به تحصیل هستند و دانشگاه شهرکرد در تلاش است که با ارائه خدمات مناسب پذیرای تعداد بیشتری از دانشجویان بین الملل در آینده باشد.

پیرعلی بیان داشت: سایر دانشگاه‌های استان و کشور هم می‌توانند از خدمات مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان (آزفا) دانشگاه شهرکرد بهره‌مند شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • تصاویر دوره آموزش زبان فارسی در ارتش اسرائیل!
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • چرا زبان شکسپیر محو شد، اما سعدی نه؟ | زنجیره‌های پیوستگی زبان فارسی!