Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@03:55:54 GMT

روش اجرای بلوک سبک سیمانی

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۷۲۲۲

روش اجرای بلوک سبک سیمانی

در این متن از وب‌سایت تک سامان هور قصد داریم در مورد نحوه اجرای این بلوک سیمانی صحبت کنیم.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام تک سامان، اما ابتدا با ما در شناخت ویژگی دیوارهای چیده شده با بلوک تک سامان همراه باشید.

ویژگی دیوارهای چیده شده با بلوک تک سامان 

همان‌طور که می‌دانیم دیوارها بر اساس ویژگی‌ها و کاربرد خود، انواع گوناگونی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، دیوار چیده شده با بلوک سبک تک سامان در طبقه دیوارهای غیر باربر قرار می‌گیرد. دیوارهای غیر باربر تنها وزن خود را تحمل می‌کنند و در آن‌ها ویژگی‌های دیگری من‌جمله سبکی و مقاومت حرارتی و صوتی مناسب، اهمیت می‌یابد. دیوار چیده شده با بلوک سیمانی سبک تک سامان به‌عنوان دیوار عایق همگن حرارتی محسوب شده و شرایط آسایش را برای ساکنین در فصول گرم و سرد تأمین می‌نماید.

از دیگر مزایای دیوار چیده شده با بلوک سبک تک سامان می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

· افزایش سرعت اجرا دیوارچینی

· کاهش پرت مصالح مصرفی

· کاهش وزن بار مرده ساختمان به میزان ۳۰ درصد

· کاهش ملات مصرفی

دیوارچینی با بلوک سبک تک سامان 

روش دیوارچینی با بلوک سبک تک سامان بسیار آسان بوده و مانند دیوارچینی با مصالح بنائی می‌باشد. بر این اساس تمامی عملیات بنایی با بلوک سبک تک سامان، بر پایه مشخصات و ضوابط مندرج در نشریه‌های ۱۰۰ و ۵۵ دفتر تدوین ضوابط و معیارهای فنی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و نیز استاندارد شماره ۷۷۸۲ موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران صورت می‌گیرد. سایر آیین‌های مرتبط با نحوه اجرای درست من‌جمله آیین‌نامه ۲۸۰۰ زلزله ایران نیز باید رعایت گردند.

بعضی از این ضوابط که کاربرد بیشتری در اجرا دارند به‌صورت خلاصه آورده شده است.

نحوه بلوک چینی بلوک‌های تک سامان هور به‌طور خلاصه: 

جهت استفاده از بلوک‌های سبک تک سامان پس از آماده‌سازی سطح و تراز کار با ریختن یک لایه ملات ماسه و سیمان (حداقل ۲۵۰ کیلوگرم سیمان در هر مترمکعب ملات) به ضخامت حداکثر ۲.۵ سانتی‌متر، درروی سطح کار اولین رگ بلوک‌ها روی ملات قرار داده می‌شود، سپس با ملات ریزی حداکثر به ضخامت ۱.۵ سانتی‌متر، اقدام به چیدن رگ‌های بعدی می‌گردد.

روش اجرای دیوار بلوکی تک سامان هور (بایدها و نبایدها)

در دیوارچینی با سفال به دلیل نیاز به افزایش ضخامت دیواره، نیاز به اجرای لایه گچ‌وخاک حداقل به ضخامت ۲ سانتی‌متر می‌باشد. با توجه به ضخامت در نظر گرفته‌ شده برای تولید بلوک سیمانی تک سامان (۲۵ میلی‌متر) چنانچه یاد شد می‌توان لایه گچ‌ و خاک را حذف کرد.

در شرایط متعارف دیوارچینی با ملات ماسه سیمان، باید حداقل ۳ روز مرطوب نگه‌داشته شود. با توجه شرایط اقلیمی طول دوره مراقبت از دیوار توسط مجری تنظیم می‌بایست تنظیم گردد، اما در هر حال دوره نگهداری نباید کمتر از یک روز باشد.

ملات از آنجایی‌ که بلوک سبک تک سامان ازنظر مواد متشکله دارای سیمان می‌باشد، در صورت استفاده از ملات ماسه و سیمان به دلیل پیوند مستحکمی که در نتیجه نفوذ ذرات مـلات به حفره‌های بدنه بلوک سبک تک سامان به وجود می‌آید، انسجام بیشتری نسبت به سایر واحدهای بنایی ایجاد شده و ترکیب مـلات و بـلوک یک واحــد یـکپارچه در مقابل بارهای ثقلی و جانبی را ایجاد می‌کند و لذا دارای مقاومت فشاری و خمشی بیشتـری نسبت به سایـر واحدهای بنایی دارد. (ماده همگن در داخل محدوده تنش‌های مجاز) انتخاب نوع ملات در دیوارچینی،‌ نقش بسیار مهمی خواهد داشت. ولی بکار بردن ملات با عیار زیاد، لزوما نقش کلیدی در افزایش مقاومت دیوارچینی ندارد.

ضخــــامت بنــدهای افقـی و قائـم، نبــاید کمتر از ۱۰ میلی‌متر و بیشتر از ۱۲ میلی‌متر باشد. باید بندهای قائم (هرزه ملات) از ملات پر شوند.

الزامات مورد نیاز در اجرای بلوک سیمانی جهت مقابله با زلزله 

الزامات در برابر زمین‌لرزه برای تأمین ایمنی ساختمان در مقابل زلزله، رعایت مندرجات آیین‌نامه طرح ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد شماره ۲۸۰۰) الزامی است. ساختمان‌های بنایی در نقاط زلزله‌خیز، باید به شرح ذیل کلاف بندی شوند: کلاف افقی در تراز پی این کلاف از بتن آرمـــه بوده و نباید عرض آن از عرض دیوار یا ۲۵ سانتیمتـر و ارتفاع آن از ۳/۲ عرض دیــوار یا ۲۵ سانتیمتـر، کمتر باشد.

میلگردهای اصلی، حداقل ۱۲Φ۴ برای عرض کمتر از ۳۵ سانتیمتـر و ۱۲Φ۶ برای عرض بیشتر از ۳۵ سانتیمتـر می‌باشد، به‌ طوری‌ که فاصله میلگردها از ۲۵ سانتیمتر بیشتر نشود. تنگ‌ها از میلگرد ۶Φ و فاصله آن‌ها، برابر ارتفاع کلاف یا ۲۰ سانتیمتــر، هر کدام که کوچک‌تر است، می‌باشد. ۲- کلاف افقی در تراز سقف این کلاف از بتن آرمه بوده و عرض آن برابر عرض دیوار و حداقل ۲۰ سانتیمتر می‌باشد. در مورد دیوار خارجی و به منظور نماسازی، می‌توان عرض کلاف را ۱۲ سانتیمتر از عرض دیوار کمتر اختیار نمود. می‌توان ارتفاع کلاف روی دیوارهای باربر را تا ۲۰ سانتیمتر و روی دیوارهای غیر باربر تا ۱۲ سانتیمتر تقلیل داد. میزان میلگرد در این نوع کلاف‌ها، عیناً مشابه کلاف‌های افقی در ترازپی خواهد بود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تک سامان بلوک سیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۷۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، امید احسنی، دانشجوی دکترای عمران گرایش مدیریت ساخت در این زمینه گفت: هدف ساخت بتن سبک در صنعت ساختمان، کاهش وزن بار‌های مرده ساختمان و به تبع آن کاهش هزینه‌های ساخت و عملکرد بهتر سازه در هنگام زلزله است و از دیگر مزایای بتن سبک عایق صوت و عایق حرارت بودن آن است.

احسنی افزود: در پژوهش اخیر که منتج به ثبت اختراع ساخت بلوک بتنی سبک شد با بهره گیری از مواد ضایعاتی و بلااستفاده در جهت حفظ محیط زیست و رشد اقتصادی و در نتیجه رسیدن به اهداف توسعه پایدار توانستیم بتنی را بسازیم که تمام الزامات سبکی و مقاومتی محصولات مشابه را دارد، اما از مواد معدنی و طبیعی تجدید ناپذیر استفاده نمی‌شود وگام موثری در حفظ محیط زیست برداشته شده است.

وی ادامه داد: این اختراع ثبت شده برگرفته از پایان نامه دکتری در دانشگاه آزاد اسلامی تفت با عنوان بررسی ساخت بتن سبک غیر سازه‌ای با استفاده از ضایعات پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار با راهنمایی دکتر منصور قلعه نویی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی و مشاوره دکتر محمدرضا جواهری تفتی هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تفت است و از دیگر مزایای این بلوک بتنی سبک کاهش قابل توجه انتقال حرارت و صوت می‌باشد. با استفاده از این محصول در ساخت دیوار‌های جانبی ساختمان، ضمن سبکی سازه، مصرف سوخت‌های فسیلی جهت تولید گرمایش و سرمایش ساختمان کاهش خواهد یافت و سبب کاهش آلودگی هوا و محیط زیست می‌گردد.

این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تفت گفت: همواره در دنیا تاکید بر روی توسعه پایدار است و فرایند توسعه پایدار دو اصل ناسازگار یعنی پایداری زیست محیطی وتوسعه اقتصادی را به یکدیگر پیوند می‌دهد که در این اختراع هر دو مزیت فوق با یکدیگر پیوند خورده اند.

وی ادامه داد: استفاده از مواد ضایعات حاصل از تولید ملامین که تا کنون هیچ کاربرد موثری برای آن تعریف نشده بود در این روش جایگزین مصالح متداول می‌شود و از دیگر ویژگی‌های محصول اخیر می‌توان به ارزان بودن محصول نسبت به محصولات مشابه، نسوز بودن محصول، قابلیت برش با اره و میخ پذیری، قابلیت اتصال با انواع ملات‌ها، حمل و نقل سریع و ارزان و سرعت اجرای بالا در ساختمان سازی اشاره کرد.

احسنی مدت زمان صرف شده برای ساخت این محصول و یافتن طرح اختلاط مناسب و ثبت اختراع آن را ۴ سال ذکر کرد و گفت: با احصاء استاندارد‌ها موفق به ثبت این اختراع در داخل کشور با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی شدیم.

دیگر خبرها

  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • گذر زمان بر پل زمانخان سامان
  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • ۹۲ واحد طرح نهضت ملی مسکن تحویل متقاضیان شاهرود شد
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی