Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروهای دولت وفاق ملی پس از درگیری های سنگین با نیروهای ژنرال حفتر موفق شدند کنترل پایتخت را در دست گیرند و شمال غرب لیبی را به طور کامل پاکسازی کنند.

سرویس جهان مشرق؛ جنگ قدرت میان دولت های خارجی در لیبی بحران زده به اوج رسیده و شمال غرب این کشور ثروتمند و نفت خیز به صحنه درگیری های تمام عیار تبدیل شده و هر کدام از طرفین با پشتیبانی از نیروهای تحت فرمان داخلی خود تلاش می کنند تکه ای از این سرزمین را از آن خود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای دولت وفاق ملی (دولت مستقر در پایتخت و به رسمیت شناخته شده در سازمان ملل) که از حمایت دولت ترکیه و رژیم قطر برخوردار هستند در گوشه ای از میدان نبرد قرار دارند و نیروهای ژنرال خلیفه حفتر موسوم به ارتش ملی (دولت طُبرُق مستقر در شرق لیبی) که از سوی رژیم های «سعودی، امارات، مصر» و دولت های «فرانسه و روسیه» پشتیبانی می شوند در سمت دیگر موضع گرفته اند.

نیروهای دولت وفاق ملی در دو ماه و نیم گذشته دست برتر را در میدان داشته اند و با کمک های گسترده دولت ترکیه موفق شدند معادلات میدانی را در شمال غرب لیبی تغییر دهند و نیروهای ژنرال حفتر را از موضع تهاجمی خارج کنند و در فاز دفاعی قرار دهند.

دولت ترکیه علاوه بر اعزام مستشاران نظامی و ارسال تجهیزات نظامی سنگین، بخشی از توان نیروی هوایی ارتش خود را برای کمک به دولت وفاق ملی اختصاص داده و همچنین شماری از گروهک های تروریستی را از مناطق اشغالی شمال سوریه برای نبرد با نیروهای حفتر به خاک لیبی منتقل کرده و این سرمایه گذاری ها تاکنون با تامین امنیت جاده راهبردی «طرابلس - تونس» و بازپس گیری استان های «زواره، الزاویه و العزیزیه» نتیجه داده است.

در روزهای گذشته نیروهای وفاق پس از تثبیت مواضع در استان های تازه پاکسازی شده «زواره، الزوایه و العزیزیه» ، نبرد علیه نیروهای ژنرال حفتر را به جبهه دیگری کشاندند و عملیاتی را در جنوب غرب پایتخت (شهر طرابلس) ترتیب دادند تا روند پیروزی های میدانی را در خردادماه نیز ادامه دهند.

یک منبع میدانی که از نزدیک در جریان تحولات میدانی شمال غرب لیبی است در گفت و گو با مشرق اعلام کرد:نیروهای دولت وفاق ملی حملات گسترده را روز چهارشنبه ( ۱۴ خرداد ماه) با کمک تروریست های تکفیری و حمایت هوایی و مستشاری ترکیه از مناطق «السوانی، الکریمیه و کوبری الزهراء» در محور غربی فرودگاه بین المللی طرابلس آغاز کردند.

این منبع میدانی با بیان این که درگیری های سنگین در این محور چندین ساعت ادامه داشت، افزود: نیروهای وفاق در گام نخست مناطق «الرمله، کوبری المطار، حی المطار» را باز پس گرفتند و در نهایت با عقب راندن نیروهای حفتر توانستند «فرودگاه بین المللی طرابلس» را به کنترل دربیاورند؛  با پیشروی های نیروهای وفاق در محور جنوبی و جنوب غربی پایتخت، جاده «فرودگاه بین المللی - شهر طرابلس» و جاده ساحلی «تاجوراء - شمال منطقه قصر بن غشیر» امن شدند.

به گفته این منبع میدانی، بازپس گیری فرودگاه بین المللی طرابلس پایان کار نیروهای تحت فرمان دولت ترکیه نبود و عملیات در محور جنوبی شهر طرابلس ادامه یافت و آنان صبح روز پنج شنبه ( ۱۵ خرداد ماه) موفق شدند تمامی مناطق تابع بخش های «عین زاره و وادی الربیع» از جمله «العوانین، الغرارات، خله عراده، سمافرو و ...» و همچنین منطقه «قصر بن غشیر» را از تصرف نیروهای حفتر خارج کنند.

این منبع میدانی تصریح کرد: در جریان درگیری های سنگین در محور جنوبی پایتخت (قصر بن غشیر و نقاط حومه) روند تحولات میدانی به سود نیروهای حفتر (نیروهای موسوم به ارتش ملی) پیش نرفت و نیروهای وفاق مناطق وسیعی را در این محور باز پس گرفتند.

وی با بیان این که پیشروی نیروهای وفاق تا لحظه تنظیم این گزارش به صورت گسترده ادامه دارد، افزود: تمامی مناطق جنوبی و جنوبی شرقی پایتخت (قصر بن غشیر، بئر العالم، سوق الخمیس، اسبیعه، سیدی فوناس، پروژه مجتمع مسکونی ده هزار، المراجنه، البقاع، القویعه، الزیاینه، الزرطانه، فملغه و... و.) به همراه پایگاه «خالد بن ولید» به سیطره نیروهای دولت وفاق ملی درآمدند و استان طرابلس به طور کامل از تصرف نیروهای ژنرل حفتر خارج شد.

با پاکسازی های صورت گرفته، آرامش به طور کامل به طرابلس، پایتخت لیبی بازگشت و این استان دیگر از حملات نیروهای تحت فرمان ژنرال حفتر در امان است و تمام امید و سرمایه گذاری محور «سعودی، امارات، مصر» برای ساقط کردن دولت وفاق ملی از دست رفت.

براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، نیروهای وفاق پس از سیطره کامل بر پایتخت، دامنه عملیات را به استان همجوار کشاندند و در گام نخست بخش هایی از غرب و شمال غرب استان «مرغاب» از جمله سد «وادی المجنین» و مناطقی از شمال بخش «ترهونه» را به کنترل درآوردند.

به گفته منابع میدانی، در ادمه عملیات در محور غربی و شمال غربی استان مرغاب، مناطق «داوون، الترهونه، الشرشاره، العربان و... و.» توسط نیروهای وفاق بازپس گرفته شدند و نیروهای ژنرال حفتر به سمت استان مصراته عقب نشینی کردند.

در حال حاضر، درگیری ها در مناطق جنوبی «الترهونه و العربان» از جمله «ابوعجیله» در غرب استان مرغاب در جریان است؛ به نظر می رسد استان مرغاب در نهایت به طور کامل از تصرف نیروهای حفتر خارج شود و نیروهای دولت وفاق ملی خود را به مرزهای مشترک با استان «مصراته» برسانند؛ تاکنون بیش از ۸۰ درصد استان مرغاب باز پس گرفته شده و مجموع مساحت پاکسازی شده در استان طرابلس و مرغاب به ۲ هزار و ۲۳۰ کیلومتر مربع رسیده است.

با مرور و نگاهی دوباره به تحولات میدانی ۷۵ روز گذشته شمال غرب لیبی می توان نتیجه گیری کرد دولت ترکیه تمام توان خود را در شمال غرب لیبی بر روی بازگشایی مرزهای مشترک با تونس، پاکسازی پایگاه های مهم و راهبردی، بازپس گیری فرودگاه های مهم و دور کردن خطر از پایتخت متمرکز کرد که در نهایت با آزادسازی جاده «طرابلس - تونس»، پایگاه «الوطیه»، فرودگاه بین المللی طرابلس و پاکسازی کامل استان طرابلس و مرغاب به اهدافش دست یافت.

به گزارش مشرق، با تامین امنیت پایگاه های نظامی، ترکیه به راحتی می تواند تجهیزات نظامی بیشتری را به مناطق تحت کنترل نیروهای دولت وفاق ملی انتقال دهد؛ از سویی دیگر، سیطره بر فرودگاه های مهم از جمله فرودگاه بین المللی طرابلس به آنکارا کمک می کند تعداد بیشتری از پهپادها و جنگنده ها را به لیبی انتقال دهد و راه را برای مانور بیشتر در جبهه های درگیری باز کند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا سهام عدالت مجلس یازدهم گزارش اختصاصی مشرق شمال غرب لیبی فرودگاه بین المللی طرابلس نیروهای دولت وفاق ملی ژنرال حفتر ترکیه تونس تحولات منطقه لیبی ارتش ملی لیبی ارتش لیبی تحولات لیبی دولت وفاق ملی لیبی فرودگاه بین المللی طرابلس نیروهای دولت وفاق ملی نیروهای ژنرال حفتر تحولات میدانی شمال غرب لیبی نیروهای حفتر نیروهای وفاق منبع میدانی طور کامل دولت ترکیه شمال غرب درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۹۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: رسانه‌ها و اندیشکده‌های تحلیلی غربی از حضور قریب به ۱۸۰ هزار نیروی شبه‌نظامی متعلق به گروه‌های مقاومت در خاورمیانه گزارش می‌دهند. پس از جنگ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس و اسرائیل توجه به این گروه‌ها تحت عنوان نیروهای نیابتی و همچنین جبهه مقاومت زیاد شده است و یکی از جریان‌های اصلی خبری در رصد تحولات منطقه خاورمیانه شده است. حمایت‌های مستشاری ایران از جریان مقاومت در این منابع در همه تحلیل‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این نیروها در عراق، لبنان، فلسطین، یمن و سوریه حضور دارند.

کد خبر 847835 برچسب‌ها لبنان خبر ویژه سوریه ایران و فلسطین فلسطین عراق یمن فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • دیدنی های امروز؛ از اعتراضات ضداسرائیلی تا مهمات منفجر نشده در غزه
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • بیانیه حمایت از اعتراضات جهانی دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی در همبستگی با مردم فلسطین
  • از نقشه‌های آمریکا با خبر هستیم
  • استفاده از گاز اشک‌آور و گلوله پلاستیکی علیه دانشجویان معترض در دانشگاه آموری