Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@22:02:40 GMT

گوجه سبزهای «ابرکوه» طعمه بلایای طبیعی شدند

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۰۰۶۳

گوجه سبزهای «ابرکوه» طعمه بلایای طبیعی شدند

یزد- ۴۰ درصد اشتغال ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دام‌پروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرارمعاش می‌کنند. که متأسفانه بلایای طبیعی ازجمله خشک‌سالی، سرمازدگی، نبود ثبات قیمت در بازار محصولات و سایر مشکلات دیگر همه‌ساله این کشاورزان را متحمل خسارت‌های زیادی می‌کند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: یکی از محصولات باغی شهرستان ابرکوه که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به استان‌های تهران، اصفهان و فارس صادر می‌شود، انواع گوجه‌سبز یا در اصطلاح عامیانه مردم استان، «آلوچه» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردیبهشت و خردادماه در ابرکوه برای کشاورزان حال و هوای دیگری دارد چراکه در این ماه حاصل تلاش یک‌ساله خود را در به ثمر رساندن معروف‌ترین، مرغوب‌ترین و شاخص‌ترین محصول کشاورزی این خطه از کویر برداشت می‌کنند.

باوجوداینکه کشاورزان در طول سال در تکاپو برای تولید محصول هستند اما از نیمه اول اردیبهشت تا اواسط خردادماه، روزهای پرکارتری را نسبت به قبل سپری می‌کنند و مشغول برداشت دو محصول نوبرانه گوجه‌سبز و زردآلو می‌شوند.

شیرازی و کرجی انواع گوجه‌سبزوکتابی، مشهدی، خیاری، ممک، تخم گردی، فلکه‌ای، سلطنتی، زرقانی و خانی از ارقام زردآلوی ابرکوه هستند.

دو محصول زردآلو و گوجه‌سبز ابرکوه به‌واسطه زودرس بودن، طعم و کیفیت بی‌نظیر، مرغوبیت خود را نه‌تنها در بازارهای داخلی بلکه طی سال‌های اخیر در میان محصولات صادراتی نیز بازکرده است.

البته دهستان فراغه از توابع بخش مرکزی ابرکوه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زردآلوی استان یزد محسوب می‌شود و وجود باغات میوه فراوان، شرایط آب و هوایی آن را به یک منطقه ییلاقی تبدیل کرده است.

اما متأسفانه محصول این شهرستان به دلیل بلایای طبیعی دچار خسران شد.

کاهش ۶۰ درصدی محصول

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به پایان فصل برداشت گوجه‌سبز گفت: امسال باغداران شهرستان به علت کاهش دما در اواخر اسفندماه سال ۹۸ و وقوع توفان در اردیبهشت‌ماه گذشته دو هزار تن این محصول از ۵۰۰ هکتار برداشت کردند که این مقدار نسبت به سال زراعی گذشته ۶۰ درصد کاهش داشت.

امسال باغداران شهرستان به علت کاهش دما در اواخر اسفندماه سال ۹۸ و وقوع توفان در اردیبهشت‌ماه گذشته دو هزار تن این محصول از ۵۰۰ هکتار برداشت کردند که این مقدار نسبت به سال زراعی گذشته ۶۰ درصد کاهش داشت

مهدی غیب الهی به رسانه‌ها گفت: دلالان این میزان محصول را از باغداران خریداری و در بازار استان‌های هم‌جوار عرضه کردند.

وی خسارت ناشی از حوادث طبیعی به باغداران را شش میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: در صورت مناسب بودن شرایط آب و هوایی متوسط تولید در هر هکتار به ۱۰ تن می‌رسید که امسال این عدد به چهار تن در واحد سطح کاهش داشت.

مشکلات سد راه باغداران

وی بابیان اینکه بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی ابرکوه است،خشک‌سالی و سرمازدگی ، نبود ثبات قیمت، نبود صنایع تبدیلی و پراکندگی درختان را بخشی از مشکلات باغداران بیان کرد.

به دلیل کاهش دمای هوا از اواخر اسفند ۹۸ تا اردیبهشت‌ماه امسال براثر سرمازدگی و وزش توفان در دو مرحله ، ۵۵۰ میلیارد تومان به محصول باغ‌های زردآلو ، گوجه‌سبز و پسته ابرکوه خسارت وارد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: در استان یزد گوجه سبز کاهش بلایای طبیعی گوجه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۰۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد

به گزارش خیرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد گفت: سطح زیر کشت باغهای انگور این شهرستان حدود ۶۰۰ هکتار است که ۵۴۸ هکتار آن بارور و ۹۲ هکتار نهال است.

سعیدیان افزود: پیش بینی می شود امسال سه هزار و 400 تن انگور از تاکستانهای این شهرستان برداشت شود.

وی، از باغداران خواست نسبت به مبارزه به موقع با بیماری سفیدک سطحی موکه از بیماریهای شایع  در منطقه است، اقدام کنند.

معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد اضافه کرد: همچنین آفت تریپس مو جزو آفاتی است که می‌تواند خسارات زا باشد و باغداران باید در موقع مناسب با آن مبارزه کنند.

سعیدیان، آفت کرم خوشه خوار انگور را یکی دیگر از آفات این محصول دانست که در مرحله دوم سمپاشی، باغداران همزمان با مبارزه با بیماری سفیدک سطحی با آفت خوشه خوار هم مبارزه کنند.

از مجموع ۶۰۰ هکتار از تاکستانهای شهرستان مهاباد ۴۱۷ هکتار آن، انگور دیم و مابقی انگور آبی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • کامیون حامل بیسکویت طعمه حریق شد
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند