Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود سیر صعودی مبتلایان به کرونا در برخی نقاط کشوری از جمله جنوب شرق دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم ملزم به شرکت در امتحانات نهایی به صورت حضوری شده اند که این مهم به دغدغه ای جدی برای خانواده ها تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به گزارش عصرهامون، با وجود این که سیستان و بلوچستان از جمله استان هایی است که آمار بیماران مبتلا به کرونای آن رو به افزایش است و روند صعودی را طی می کند، اما دانش آموزان آن همچون دیگر نقاط کشور موظف هستند در امتحانات نهایی به صورت حضوری شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
این در حالی است که علیرضا وهاب زاده مشاور وزیر بهداشت در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «وزیر بهداشت در خصوص دغدغه و نگرانی دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها برای شرکت در امتحانات نهایی در حال رایزنی با وزیر آموزش و پرورش است و قطعاً راهکار مناسبی برای تأمین سلامت و آرامش این عزیزان ایجاد خواهد شد.» اما به نظر می‌رسد با توجه به برگزار شدن امتحانات امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری، آموزش و پرورش از برگزاری این امتحانات آن هم در شرایط حساس این روزها کوتاه نیامده است.
 
در حالی که بسیاری از خانواده‌های این دانش‌آموزان که باید در امتحانات حضوری شرکت کنند نسبت به سلامتی فرزندان خود نگران هستند، هر چند پروتکل بهداشتی برگزاری امتحانات دانش‌آموزان توسط وزارت بهداشت تدوین شده اما آنچه باعث افزایش نگرانی خانواده‌ها شده، وضعیت و امکانات مدارس برای اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی است.

استرس امتحان و دغدغه کرونا
 
اسما گلی، یکی از دانش آموزان پایه دوازدهم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: این روزها علاوه بر استرس امتحانات، دغدغه کرونا ویروس هم به نگرانی هایمان اضافه شده است، چراکه اگر محیط محل برگزاری آزمون آلوده با دانش آموزی ناقل باشد، امکان مبتلا شدن ما نیز به این ویروس وجود دارد.
 
وی ادامه داد: از طرفی با توجه به این که مادرم مشکل تنفسی دارد از ابتدای شیوع کرونا سعی کردیم به جز برای امور خیلی ضروری از خانه خارج نشویم، اما برای شرکت در این امتحانات مجبور به حضور در مدرسه هستیم.
 
این دانش آموز با بیان این که شرکت کردن با ماسک در جلسه امتحان در از بین رفتن تمرکز تاثیرگذار خواهد بود، اضافه کرد: کاش مسئولان امر برای مدیریت این امر به جای برگزاری آزمون به صورت حضوری تدبیر بهتری می اندیشدند.
 
نگرانی های خانواده ها

یکی از والدین نیز بیان کرد: با توجه به برگزاری حضور امتحانات، این روزها یکی از نگرانی های جدی خانواده از عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی لازم در مدارس از جمله ضدعفونی سطوح، رعایت فاصله گذاری اجتماعی توسط دانش آموزان در مدرسه است.
 
شیبانی ادامه داد: به طور قطع در مناطق محروم، برخی خانواده ها به بسیاری از تجهیزات بهداشتی دسترسی ندارند که این خود یکی از دغدغه های جدی است که باید برای آن فکری شود.
 
به گفته وی، بسیاری از خانواده ها نیز امکانی برای رفت و آمد فرزندانشان به محل آزمون با خودروی شخصی ندارند  که به اجبار باید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند که این خود می تواند سبب افزایش آمار مبتلایان به کرونا شود، چراکه خیلی ها در استفاده از این وسایل بهداشت و فاصله اجتماعی را رعایت نمی کنند.
 
امتحانات حضوری؛ تنها معیار سنجش دانش آموزان
 
داوود گلی، رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: برای امتحانات نهایی و دوازدهم دستورالعملی مبنی بر برگزاری حضوری آن توسط وزارت آموزش و پرورش صادر شده است، چراکه دانش آموزان پایه نهم برای ورودی به مقطع متوسطه دوم باید آزمون دهند و از طرفی هم هدایت تحصیلی این دانش آموزان در همین پایه صورت می گیرد در عمل باید معیار هر دانش آموز در آزمون مشخص باشد.
 
وی ادامه داد: دانش آموزان پایه دوازدهم هم با توجه به این که نمرات امتحان نهایی در سوابق تحصیلی و نتیجه کنکور به صورت مستقیم تاثیرگذار است، چاره ای جز برگزاری امتحان برای دانش آموزان این 2 پایه نداریم.
 
افزایش حوزه های امتحانی

این مقام مسئول با اشاره به تدبیر آموزش و پرورش برای این امتحانات بیان کرد: طرح فاصله گذاری اجتماعی متناسب با پروتکل های وزارت بهداشت با رعایت همه جوانب در همه حوزه های امتحانی و در سطح مدارس در حال اجرا است، برای این که دانش آموزان نیز ملزم به رعایت این فاصله شوند تعداد حوزه های امتحانی از 160 به 271 حوزه در سیستان و بلوچستان افزایش یافت که رشد 75 درصدی را نشان می دهد.
 
گلی اضافه کرد: با وجود این که افزایش حوزه ها نیاز به اعتبار بیشتری دارد، اما به جهت رفاه حال دانش آموزان این امر در استان محققق شد.
 
وی با بیان این که فاصله گذاری روزهای امتحانی اقدام دیگری بود که آموزش و پرورش به منظور کاهش تجمع در محل برگزاری این آزمون ها انجام داده است، اذعان کرد: بر این اساس امتحانات نهایی دانش آموزان پایه دوزادهم علوم انسانی و معارف اسلامی در روزهای فرد و دانش آموزان ریاضی فیزیک و علوم تجربی در روزهای زوج  برگزار می شود.
 
رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان ادامه داد: این اقدام در کاهش استرس و نگرانی دانش آموزان و خانواده های آن ها تاثیرگذار خواهد بود.
 
گلی تصریح کرد: ستاد امتحانات استان با محوریت استانداری فرمانداری ها، بخشداری ها و بهرگیری دیگر دستگاه های اجرایی سعی دارد این امتحانات به گونه ای برگزار شود که دانش آموزان و خانواده هایشان نگرانی کمتری نسبت به ابتلای به بیماری کرونا داشته باشند.
 
آزمون دانش آموزان مشکوک در اتاق ایزوله

وی با اشاره به تجهیز محل برگزاری امتحانات نهایی به لوازم بهداشتی شامل ماسک و مواد ضدعفونی کننده بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، افزوود: در همه حوزه های امتحانی تب سنج وجود دارد و دانش آموزان در بدو ورود غربالگری می شوند.
 
این مقام مسئول گفت: در هر حوزه امتحانی یک اتاق ایزوله طراحی شده است تا دانش آموزانی که مشکوک به این بیماری هستند مجزای از دیگر دانش آموزان در اتاقی مخصوص در امتحان شرکت کنند.
 
گلی تاکید کرد: در وهله اول از خانواده ها خواستیم که فرزندانشان مجهز به لوازم بهداشتی در مدرسه حضور یابند، اما برای احتیاط در همه مدارس به ویژه مناطقی که ممکن است شرایط برای دسترسی به این امکانات مهیا نباشد، روسا ملزم  شدند حوزه های امتحانی را به این تجیهزات مجهز کنند.

لزوم تاییدیه دانش آموزان از سامانه سلامت
 

محمد هادی عباسی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره به خبرنگار ما بیان کرد:  آموزش و پروش پیش بینی های کامل را با هماهنگی وزارت بهداشت در رابطه با برگزاری این امتحانات انجام داده است، در  سطح استان هم هماهنگی وجود دارد.
 
وی ادامه داد: اقدام مهمی که در این رابطه انجام می شود این است که دانش آموزان ملزم شده اند با مراجعه به سامانه Salamat.gov.ir  مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند.
 
از جمله حضور فرد بیمار یا دارای علائم در خانواده یا خود دانش آموز، در این سامانه ثبت و بر اساس خروجی آن عمل می شود و این الزام است که دانش آموزانی که برای امتحان شرکت می کنند تاییدیه این سامانه را داشته باشند.
 
 انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حوزه های امتحانی دانش آموزان پایه امتحانات نهایی دانش آموزان دانش آموزان صورت حضوری آموزش و پرورش وزارت بهداشت خانواده ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۱۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی است

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتاب های درسی و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان‌ و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد.همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک‌ آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آن ها به این شکل است: مشابه آن ها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آن ها بدهند.

می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آن ها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آن ها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند.-نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آن ها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب تازه ای به آن ها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آن ها تقویت می‌کنند. در قالب های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • جزئیات تصحیح برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم
  • برگزاری امتحانان نهایی دانش آموزان در ۱۱۰ حوزه امتحانی چهارمحال و بختیاری
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است