Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@22:08:37 GMT

روسیه مرزهای خود را با احتیاط بازگشایی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۸۲۱۸

روسیه مرزهای خود را با احتیاط بازگشایی می‌کند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، الکساندر گروشکو به خبرگزاری دولتی تاس گفت: همه کشورها به سوی بازگشایی مرزهای خود با گامهای دقیق حرکت می‌کنند که اقدامی موجه است و از شیوع دوباره کرونا یا به قول پزشکان از موج دوم انتشار ویروس کرونا می‌کاهد.

وی افزود: به همین دلیل در اینجا باید حداکثر احتیاط را به خرج داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلامتی شهروندان روس مهم‌تر از هر چیزی است و اطمینان دارم تصمیم مربوطه زمانی که گرفته شود بسیار سنجیده خواهد بود و حداقل بد نشدن وضعیت مبارزه با ویروس کرونا را تضمین می‌کند.

روسیه از آغاز شیوع گسترده کرونا در این کشور در اواخر ماه مارس مرزهای خود را بسته و همه پروازهای خارجی در این کشور متوقف شده است.

بر اساس آخرین اطلاعات ستاد مبارزه با کرونا در روسیه، در این کشور ۴۵۸ هزار . ۶۸۹ نفر کرونا گرفته اند، ۲۲۱ هزار و ۳۸۸ نفر بهبود یافته و ۵ هزار و ۷۲۵ نفر نیز جانباخته‌اند.

احتمال اقدام تحریک‌آمیز از سوی ناتو

معاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به این پرسش که آیا ناتو آماده است تا به صورت سازنده در مورد تصمیم نیروهای مسلح روسیه مبنی بر عدم برگزاری رزمایش بزرگ در نزدیکی مرزهای کشورهای ناتو پاسخ دهد، گفت: چنین آمادگی ازسوی ناتو دیده نمیشود.

گروشکو در پاسخ به این سوال که آیا این نگرانی وجود دارد که ناتو اقدامات تحریک‌آمیز در هنگام برگزاری رژه جشن پیروزی انجام دهد، خاطرنشان کرد: می‌خواهیم امیدوار باشیم که ناتو از منطق پیروی می‌کند اما باتوجه به اینکه پیمان ناتو اوج فعالیت‌های خود را برای روز ۹ ماه می (روز پیروزی) برنامه ریزی کرده بود، چنین اطمینانی نداریم.

به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه رژه جشن پیروزی که قرار بود روز ۹ ماه می در میدان سرخ مسکو برگزار شود به دلیل انتشار ویروس کرونا برگزار نشد و قرار است روز ۲۴ ماه ژوئن جاری برگزار شود.

پوتین به شایگو گفته است: ما این رژه را روز ۲۴ ماه ژوئن، روزی که در سال ۱۹۴۵ میلادی ارتش شوروی پس از پیروزی در نبردهای مسکو، لنینگراد، استالینگراد و آزاد کننده اروپا از نیروهای آلمان نازی در میدان سرخ رژه رفتند، برگزار می‌کنیم.

رئیس جمهوری روسیه همچنین به ارتش روسیه دستور داده است که با تدابیر مخصوص کرونا رژه روز پیروزی برگزار شود.

روز پیروزی تاریخچه سنتی خود را هم همچنان حفظ کرده است و برای روسها که از کودکی به بزرگی شوروی می‌بالنند بزرگترین جشن دولتی و ملی به حساب می‌آید و کرملین به صورت سنتی در آن تلاش دارد پیروزی بر آلمان نازی را به جانفشانی‌ ارتش سرخ نسبت دهد، ضمن اینکه تازه‌ترین تسلیحات نظامی روسیه نوین در قالب رژه در میدان سرخ‌ به نمایش درمی‌آید و رییس جمهور روسیه نطقی سیاسی خطاب می‌کند که معمولا با چاشنی انتقاد از غرب همراه است.

روسیه همه گزینه‌ها برای پاسخ به خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز را بررسی می‌کند

گروشکو گفت: پاسخ روسیه به خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز به نتایج کنفرانس شرکت کنندگان در این پیمان بستگی خواهد داشت.

وی افزود: اما روسیه همه گزینه‌های احتمالی را در پاسخ به چنین اقدامی از سوی آمریکا بررسی می‌کند. در هر صورت منافع امنیتی ما (روسیه) و کشورهای متحد ما در اولویت قرار دارد.

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۴ کشور جهان است که درخصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است و واشنگتن به تازگی اعلام کرد، به دلیل نقض تعهدهای روسیه در قبال این معاهده و نگرانی‌های امنیتی، در حال بررسی خروج از این معاهده است؛ مسکو این اتهام‌ها را رد کرده است.

روسیه پیام‌هایی برای بهبود روابط از اتحادیه اروپا دریافت کرده است

معاون وزیر خارجه روسیه گفت که روسیه پیام‌هایی از اتحادیه اروپا برای بهبودی روابط و مذاکرات دریافت کرده است.

گروشکو تصریح کرد: اما در زمان حاضر این پیام‌ها در سیاست رسمی اتحادیه اروپا در مورد روسیه انعکاس نمی‌یابد.

وی افزود: بدیهی است از بروکسل پیام هایی دریافت می کنیم که سیاست کنونی اتحادیه اروپا در مورد روسیه در جهت منافع آن و به نفع حل وضعیت کنونی جهان نیست.

روابط روسیه و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ بخاطر مساله اوکراین تیره شده است و این اتحادیه چندین بسته تحریمی اقتصادی و سیاسی در مورد روسیه وضع کرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سیروس عسگری مایکل وایت مجید طاهری مینیاپولیس روسیه ویروس کرونا بازگشایی مرزها احتیاط سیروس عسگری مایکل وایت مجید طاهری مینیاپولیس اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه

روابط ترکیه – هلند، پس از یک تنش چند ساله، حالا وارد فصل نوینی شده و ظاهراً، مسائل مرتبط با ناتو در این میان نقش مهمی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سفر نخست وزیر هلند به ترکیه، رویداد و تحول جدیدی در روابط دوجانبه بود. روابط ترکیه – هلند، پس از یک تنش چند ساله، حالا وارد فصل نوینی شده و ظاهراً، مسائل مرتبط با ناتو در این میان نقش مهمی دارد. به عبارتی دیگر، نه رویکردهای دوجانبه، بلکه پای موضوع ناتو در میان است.

در شرایطی که دولت ترکیه در تنگنای بی‌سابقه و نگران کننده‌ای از بحران اقتصادی و تورم فزاینده قرار گرفته، دولت ثروتمند هلند، قرار است در مقام مهمترین سرمایه گذار اروپایی در ترکیه به داد دولت اردوغان برسد و بخشی از کسری منابع ارزی با حضور هلندی‌ها پر شود.

رهبری ناتو، یک نقطه اتصال جدید

عضویت هفتاد ساله ترکیه در پیمان نظامی ناتو امتیازات محدودی برای این کشور به همراه آورده است. در شرایطی که هنوز ترکیه از قِبل موافقت با عضویت ترکیه در ناتو، امتیاز چندانی به دست نیاورده، حالا به دنبال کسب امتیاز از ناتو است و می‌خواهد افزایش ظرفیت تجاری را نیز به این امتیازات بیفزاید. این موضوع بر سیاست خارجی ترکیه نیز اثر گذاشته و نمونه‌ای از آن در جریان سفر "مارک روته" نخست وزری هلند به آنکارا مشاهده شد.

حالا که دبیرکل نروژی ناتو یعنی استولتنبرگ در آستانه رفتن است، هلند عزم خود را جزم کرده تا این پست به مارک روته نخست وزیر داده شود. در نتیجه جلب حمایت همه اعضای ناتو مهم است و در این میان، ترکیه نیز به عنوان تنها عضو مسلمان ناتو، می‌تواند با حمایت از روته، امتیازاتی به دست آورد.

رسانه‌های ترکیه رسماً اعلام کرده‌اند که قرار و مدار اعلام حمایت دولت اردوغان از دبیرکلی روته، از یک ماه پیش آغاز شده و ابراهیم کالن رئیس سرویس اطلاعاتی میت و هاکان فیدان وزیر امور خارجه به علاوه یکی از مشاورین ارشد اردوغان، به مدت دو ماه با هلندیها چانه زنی کرده‌اند و سفر روته به ترکیه، نشان دهنده جوش خوردن نهایی معامله است.

صد سالگی دور جدید روابط ترکیه و هلند

اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی که با روته برگزار کرد، در حضور خبرنگاران اعلام کرد که سوابق اولیه روابط هلند و امپراتوری عثمانی به چهارصد سال پیش باز می‌گردد و امسال، آنکارا و آمستردام، یکصدمین سالگرد دور جدید روابط دیپلماتیک خود را جشن گرفته‌اند.

اردوغان با ابراز خرسندی از میزبانی نخست وزیر هلند و هیئت همراه در استانبول، گفت: ما صدمین سالگرد توافقنامه دوستی ترکیه و هلند و شصتمین سالگرد توافق اعزام نیروی کار را جشن می‌گیریم. این دیدار در چنین مکانی انجام شد. چنین چیزی برای روابط دوجانبه ما ارزش و معنای خاصی دارد.

اردوغان با یادآوری اینکه تاریخ روابط دو کشور بیش از 400 سال است، درباره محتوای گفتگوی خود و روته اعلام کرد: در این دیدارها همکاری‌های چند جانبه بین دو کشور را بررسی و عزم خود را برای ارتقای روابط دوجانبه به سطوح بالاتر اعلام کردیم. روابط اقتصادی ما و هلند همچنان در حال تعمیق و توسعه است. این کشور بزرگترین سرمایه گذار خارجی در ترکیه است. قرار است میزان سرمایه گذاری هلند در مشارکت‌های جدید در صنایع دفاعی، تحول سبز و دیجیتال و بخش‌های انرژی، به 20 میلیارد دلار برسد. البته شروع هر چه سریعتر توافق اتحادیه گمرکی با اتحادیه اروپا بسیار مهم است و بار دیگر اعلام کردیم که این موضوع برای ترکیه مهم است.

قرار است در ماه ژوئیه در واشنگتن، نشست سران ناتو برگزار شود و اردوغان نیز مهمان این نشست خواهد بود. او آشکارا اعلام کرد که از نامزدی روته حمایت می‌کند و وظیفه دبیرکل ناتو تضمین همبستگی در داخل اتحاد و هماهنگی بین کشورهای عضو ناتو است.

اردوغان با تاکید بر اینکه از دبیرکل آینده انتظار دارد که حفظ جایگاه ضروری ناتو در تامین امنیت آتلانتیک اروپا را در اولویت قرار دهد.

نخست وزیر هلند نیز نشان داد که ظرافت‌های لازم برای تعامل دیپلماتیک با اردوغان را درک کرده و می‌داند که برجسته کردن نقش ترکیه تا چه اندازه برای اردوغان مهم است. به همین دلیل اعلام کرد که اهمیت ژئوپلیتیک ترکیه قابل انکار نیست و در جریان جنگ روسیه و اوکراین نقش مهمی ایفا کرده است.

او گفت: ترکیه در تلاش است تا اختلافات را حل کند، چرا که یک بازیگر ژئوپلیتیکی است و نفوذ زیادی در منطقه دارد. ترکیه متحد بسیار مهمی در ناتو است و پس از آمریکا، ترکیه دومین قدرت نظامی بزرگ در ناتو است و ترکیه در منطقه حساسی قرار دارد.

نخست وزیر هلند با اشاره به اینکه در این نشست مبارزه با تروریسم نیز مورد بحث قرار گرفت، گفت: از نظر ثبات کل این منطقه و روابط عمومی ترانس آتلانتیک، جناح جنوبی ناتو، نیازمند نقش رهبری ترکیه است.

نگرش جدید اروپایی‌ها به ترکیه

تاکنون چند تن از مقامات اروپایی از جمله آلمان، اسپانیا، ایتالیا و هلند، آشکارا اعلام کرده‌اند که تمایل دارند در حوزه‌های اقتصادی و بعضاً امنیتی با ترکیه همکاری کنند. اما هیچکدام از آنها، تمایلی ندارند که در مورد مذاکرات تکمیل روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حرفی بزنند. چرا؟ به این دلیل که همه آنان می‌دانند انتقادات مطرح شده علیه ترکیه در گزارش پارلمان اروپا، موضوعاتی نیستند که در کوتاه مدت قابل حل و فصل باشند. در نتیجه ترجیح می‌دهند دست کم در حوزه تجاری از ظرفیت‌های ترکیه استفاده کنند و در حوزه امنیتی و هماهنگی با ناتو هم، از توانایی و ظرفیت ژئوپولیتیکی ترکیه بهره ببرند.

شواهد نشان می‌دهد که ترکیه نیز تمایلی به رفع ایراد و اشکالات حقوق بشری ندارد و صرفاً مایل است از امکان توافق گمرکی برای تجارت با اروپا استفاده کند و سرمایه گذاران اروپایی را به سوی خود بکشاند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • سودای هلند برای ریاست بر ناتو و نقش ترکیه
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد
  • نشست وزرای دفاع ناتو برای ادامه حمایت از اوکراین برگزار می‌شود
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه نداشته و نخواهد داشت
  • بلینکن: ناتو طرحی برای حمله به روسیه ندارد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد