Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@05:23:26 GMT

هدف اصلی آمریکا مقابل ایران

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۸۳۰۴

هدف اصلی آمریکا مقابل ایران

سیاست کلی دونالد ترامپ فشار حداکثری بر ایران است. این فشار حداکثری به شکل های مختلف نمود پیدا کرده و هدف اصلی آن وادار کردن ایران به مذاکره با ایالات متحده آمریکا به دو دلیل عمده است:

1 – تحمیل شرایط و خواسته های ایالات متحده آمریکا به جمهوری اسلامی ایران

2 – استفاده از این فرصت به عنوان یک برگ برنده در انتخابات ریاست جمهوری 2020

کارزار فشار حداکثری ایالات متحده آمریکا جنبه های مختلفی را نیز در بر گرفته که شامل فشار اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، نظامی و حتی امنیتی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ معتقد است که فشارهای گذشته حتی اگر جوابگو هم بوده باشد، آن پاسخی نیست که وی از آن انتظار داشته است. از همین رو او تلاش خواهد کرد تا با عناوین جدید فشارهای تازه ای را علیه ایران وارد کند.

عدم تمدید همکاری های هسته ای سایر کشورها با ایران، بهانه ای است که مانند شمشیر دولبه ایران و متحدانش را هدف قرار می دهد. در همین حال ممکن است تحریم هایی را علیه چین و روسیه اعمال کند و با وادار کردن آنها برای عدم همکاری با ایران به نوعی ایران را تحت فشار قرار دهد.

ترامپ در صدد آن است تا پرونده ایران را تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پیش ببرد. در این مسیر اگر وی بتواند ایران را به میز مذاکره بکشاند چنین وضعیتی برایش برگ برنده محسوب می شود. در صورت عدم موفقیت در این راه او به افکار عمومی آمریکا القا خواهد کرد که کشورش بر تداوم کارزار فشار حداکثری علیه ایران تاکید دارد. به هر صورت ترامپ می خواهد در موضوع ایران چه در وجه سلبی و یا ایجابی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استفاده کند. بنابراین به نظر می رسد خط فکری و فعل و انفعالاتی که در طول دوره اول ریاست جمهوری او صورت گرفته از همین منطق پیروی کند.

در این بین سیاست های چین و روسیه را نیز باید مدنظر داشت. این دو کشور معمولا از ایران به عنوان یک کارت در دیپلماسی با ایالات متحده آمریکا استفاده می کنند. البته باید وضعیت روابط ایالات متحده آمریکا با روسیه و چین را نیز تحلیل و بررسی کرد. در خصوص چین شاید این وضعیت وجود داشته باشد؛ چرا که پکن با واشنگتن درگیر بوده و ممکن است با یک انعطاف و یا همکاری با آمریکا علیه ایران بتواند بخشی از فشارها علیه خود را بکاهد. اما در خصوص روسیه موضوع کمی متفاوت بوده و خیلی با ایالات متحده آمریکا درگیر نیست و ممکن است مواضع سرسختانه تری را نسبت به آمریکا در قبال ایران بگیرد. به طور کلی اگر چین و روسیه همکاری با ایالات متحده آمریکا را برگزینند، به شدت به اعتبار استراتژیک آنها در جهان لطمه خواهد خورد. چرا که اقدام ایالات متحده آمریکا غیرقانونی است و هیچ قطعنامه ای از سازمان ملل را به همراه خود ندارد. ضمن اینکه از وجاهت حقوق بین المللی نیز برخوردار نیست. در صورت پشت کردن روسیه و چین به ایران کشورهای دیگر نیز اعتماد خود را نسبت به این دو کشور از دست خواهند داد و دیگر نمی تواند روی پشتیبانی این دو حسابی باز کنند. در مجموع عواملی که چین و روسیه را به عدم همکاری با ایالات متحده آمریکا وادار کند به مراتب بیش از عناصر و عواملی است که آنها را وادار به همکاری با ایالات متحده آمریکا کند.

تصمیمات و راهبرد ایران نیز در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است. باید در نظر داشت که سیاست خارجی آن چیزی است که در عمل اتفاق می افتد و نه آن چیزی که در حرف مطرح می شود. جمهوری اسلامی ایران در این راستا در یک موضع عکس العملی برجام را رها کرده است و نیازی به مطرح کردن این موضوع که ایران از این توافق خارج شده نیست. عدم وجود دستاورد در برجام سبب شد تا ایران نیز تعهداتش را اجرایی نکند. در این برهه نیز در صورت عدم تمدید همکاری های هسته ای ایران به هیچ عنوان از برجام خارج نخواهد شد. وقتی ایران برجام را اجرا نمی کند لزومی به اعلام خروج از آن نیست. خروج از این توافق بهانه ای به دست آمریکا و اروپا خواهد داد تا آنها طی اقدامی و بر اساس دکترین ماشه تحریم ها علیه ایران را برگردانند. ضمن اینکه باید توجه داشت که آمریکا نیز به دنبال همین مساله است.

به عنوان جمع بندی باید گفت که ایران ممکن است چندین استراتژی در قبال آمریکا را به پیش ببرد بدون اینکه لازم باشد اعلام کند که از برجام خارج می شود.

310311

کد خبر 1395238

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نوذر شفیعی ایران و آمریکا ایران و روسیه ایران و چین ایران و اروپا قطعنامه 2231 ایالات متحده آمریکا ریاست جمهوری فشار حداکثری چین و روسیه علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • ناتوی ناتوان