Web Analytics Made Easy - Statcounter

الهه صالحی: بعد از گذشت چند ماه از ورود کرونا به ایران، این ویروس آنقدر سر به سر زندگی مردم گذاشت و همه چیز را به نفع خودش مصادره کرد که دیگر اسم این بیماری از آن لغاتی شده که هیچکس حتی حوصله شنیدن اسمش را هم ندارد. آموزش، یکی از اولین موضوعاتی بود که با از راه رسیدن کرونا درگیر شد. بلافاصله پس از اعلام اولین موارد ابتلا به کوید ۱۹، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شدند اما کمی بعد فهمیدیم کرونا به این زودی رفتنی نیست و باید با شرایط جدید هم زندگی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه به سرعت سامانه‌ها و برنامه‌هایی برای آموزش مجازی راه افتاد که برنامه شاد یکی از آنها بود. برنامه‌ای که چندان خالی از اشکال نبود.

با وجود اینکه به نظر می‌رسید آموزش مجازی تنها راه حل جبران تعطیلی مدارس باشد، دسترسی نداشتن همه دانش آموزان کشور به گوشی‌های هوشمند و توجه نکردن به عدالت آموزشی از اولین ایراداتی بود که به این سیستم گرفته شد چرا که بر اساس آمارها چیزی در حدود ۳۵ درصد از دانش آموزان کشور به اینترنت و گوشی‌های هوشمند دسترسی ندارند.

هرچند که آموزش و پرورش وعده‌هایی در خصوص تجهیز این دانش آموزان داد و مهدی شرفی، سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در این باره گفته بود برای آنهایی که توان مالی تهیه ابزار مورد نیاز را ندارند، راهکار کمکی داریم و آنها را تجهیز خواهیم کرد.

کمی بعدتر با شروع نصب و استفاده دانش آموزان و معلمان از برنامه شاد، ایرادات فنی این برنامه روانه آموزش و پرورش شد؛ مشکل احراز هویت در ابتدای نصب برنامه، مشکل نصب برای سیستم عامل IOS، کندی و سرعت پایین، هنگ کردن‌های بسیار و کاربر دوست نبودن و ... همه از انتقاداتی بود که به این برنامه وارد شد.

معلم‌ها از شاد راضی بودند؟

خانم م. معلم پایه ششم در این باره به خبرآنلاین می‌گوید: نصب این برنامه برای من فشار روانی زیادی به همراه داشت چرا که تلفن همراه من آیفون بود و در ابتدا این نرم افزار روی گوشی‌های آیفون نصب نمی‌شد و من به شدت استرس کار و بچه‌ها را داشتم که مبادا من به عنوان معلم موفق نشوم برنامه را نصب کنم و نتوانم کلاس درس را تشکیل دهم. هرچند که بعد از نصب هم در کار با برنامه مشکلات زیادی داشتم. مثلا برای من هیچ گزینه ارسال ویس یا فیلمی وجود نداشت و فقط میتوانستم عکس ارسال کنم یا عکس‌هایی که بچه‌ها فرستاده بودند را باز کنم و متاسفانه قابلیتی برای زوم کردن همین عکس‌ها هم وجود نداشت.

سرعت پایین و هنگ کردن‌های زیاد از مشکلات دیگر این برنامه است که هم معلمان و هم دانش آموزان به آن اشاره می‌کنند. به طور مثال پیام‌های جدید برخلاف اپلیکیشن‌های مشابه به سادگی به دست کاربر نمی‌رسد و باید برای دریافت پیام‌ها یک بار برنامه را باز و بسته کرد.

 خانم م. می‌گوید: یکی از دیگر مشکلاتی که من با آن مواجه بودم این بود که هرچند مرتبه یکبار که از برنامه خارج می‌شدم، موقع ورود برنامه از اکانت من خارج شده بود و مانند نصب اولیه باید شماره تلفنم را وارد می‌کردم تا پس از دریافت کد بتوانم وارد شوم.

این معلم پایه ششم ادامه می‌دهد: مشکل دیگر این است که به بچه ها اعلام شده است که به هیچ عنوان برنامه را پاک نکنند چون به معنی حذف شدن اسم دانش آموز از لیست وزارتخانه است اما من به شخصه دو دانش آموز دارم که به دلایلی گوشی هایشان دچار مشکل و اطلاعات‌شان پاک شده است و حالا این بچه ها استرس دارند که باید چه کنند؟

مهدی شرفی، سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در رابطه با این انتقادات به خبرآنلاین می‌گوید: از زمانی که برنامه شروع به کار کرد، ما بازخورد گرفتیم و در تلاش بودیم که مشکلات را برطرف کنیم و مشکلاتی که در ابتدا وجود داشت، حل شده است.

او ادامه می‌دهد: ما در تلاشیم تا برای سال تحصیلی آینده، زیرساخت‌ها را بهتر کنیم و امکانات بیشتری اضافه کنیم تا سرعت بهتر شده و برای مهر ماه حداقل مشکل را داشته باشیم.

مدرسه مجازی یا حضوری؟ دانش آموزان پاسخ می‌دهند

با وجود اینکه اغلب والدین به آموزش مجازی خوشبین نیستند و حتی سال تحصیلی را با پیش آمدن بحران کرونا و خانه نشینی فرزندانشان از دست رفته می‌بینند، اما دانش‌آموزان نظر متفاوتی دارند.

برخی والدین معتقدند که بدون نظارت مستقیم و حضوری کادر مدرسه، نمی‌توان مطمئن بود دانش آموزان واقعا درس را آموخته اند و یادگیری در فضای خانه باعث می‌شود بچه‌ها نتوانند تمرکز درستی داشته باشند.

اما سیما، دانش آموز کلاس چهارم در باره ترم تحصیلی که با آموزش مجازی به سرانجام رسید، نظر متفاوتی دارد: من در کلاس مجازی تمرکز بیشتری داشتم و حواسم بیشتر جمع درس بود. در حالت عادی و سر کلاس حضور دوستان و همکلاسی‌هایم و صحبت کردن با آنها حواسم را پرت می‌کرد اما در آموزش مجازی که معلم حتی درس را برای فهم بهتر بچه‌ها بیشتر از قبل توضیح می‌داد و تکرار می‌کرد، بیشتر یاد گرفتم. اما یادگرفتن درس‌هایی مثل ریاضی سخت تر از قبل بود و اگر می‌شد معلم تک تک برای همه وقت بگذارد، خیلی بهتر بود.

او ادامه می‌دهد: بدی آموزش مجازی بالا بودن امکان تقلب بود. خود من همکلاسی‌هایی داشتم که سرکلاس نمره‌های کمی داشتند اما با آموزش مجازی نمرات‌شان بالا رفت که من فکر می‌کنم دلیلش راحت بودن تقلب باشد.

این دانش‌آموز تاکید می‌کند: برنامه شاد مشکلات زیادی داشت و اگر همان ابتدا در برنامه ای مانند واتس اپ کلاس تشکیل داده بودیم، کارمان خیلی راحت تر بود چون برای نصب، وارد شدن و کار کردن با شاد خیلی دردسر داشتیم.

مهدی، دانش آموز متوسطه اول می‌گوید: به نظر من شاد اصلا برنامه جالبی نبود. ویس‌ها را باز نمی‌کرد و باید برنامه را باز و بسته می‌کردی تا پیام‌های جدید را ببینی و هزار داستان دیگر! اگر کار کردن با این برنامه اینقدر سخت نبود، آموزش مجازی خوب بود و آن را به حضور در مدرسه ترجیح می‌دهم. چون هم دیگر رفت و آمدی نداریم و هم ساعاتی که در مدرسه بودیم خیلی طولانی بود اما حالا معلم‌ها همان محتوا را در ساعات کمتری تدریس می‌کنند و ما هم درس را متوجه می‌شویم.

مهدی با گلایه از تقلب در امتحانات مجازی می‌گوید: ایراد مدرسه مجازی تنها همین امتحانات است که به پای امتحانات حضوری نمی‌رسد. یعنی اصلا حس نمی‌کنیم که امتحان می‌دهیم و وسوسه راحت بودن تقلب می‌تواند باعث شود که تنبلی کنیم اما اگر امتحانات تصویری باشد، این مشکل هم حل می‌شود.

۴۷۲۳۲

کد خبر 1394413

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا تعطیلی مدارس آموزش مجازی آموزش و پرورش دانش آموزان آموزش مجازی دانش آموز بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • تداوم طرح«بازی یادگیری»در استان تهران/‏تأمین مسکن معلمان بررسی شد
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود