Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@02:31:19 GMT

۱۸۲۵ خبر منفی اینترنشنال علیه ایران در ۱۰۰ روز

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۸۸۵۵

۱۸۲۵ خبر منفی اینترنشنال علیه ایران در ۱۰۰ روز

شبکه ماهواره‌ای ایران اینترنشنال پس از گذشت ۱۰۰ روز از شناسایی اولین نمونه مثبت کرونا در ایران، ۱۸۲۵ خبر منفی علیه کشورمان منتشر کرد که حدود 77درصد اخبار این شبکه را تشکیل می‌دهد.

مجله فارس پلاس؛ حمزه ناجیان: کرونا از بین نرفته اما می‌توان گفت که در ایران چند هفته‌ای است به مرز کنترل رسیده؛ درست برعکس تصورات و پیش‌بینی‌ها و البته تلاش‌های دشمنان ایران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازهمان روزهای اول پیدایش کرونا (COVID 19) احتمالات و فرضیات مختلفی درباره این ویروس منتشر شد که بسیاری از آن‌‌ها در این چند ماه تغییر پیدا کرد اما واقعیتی چیزی که در طول این ماه‌ها تغییر نکرد این بود که اضطراب و استرس و ترس به طور حتم بر سیستم ایمنی و دفاعی بدن اثر می‌گذارد. با علم به این موضوع بسیاری از دشمنان، با استفاده از رسانه‌های‌شان پروژه‌هایی را علیه ایران کلید زدند.

این رسانه‌ها از روزهای اول شایعات «بی‌اعتنایی» و «پنهان کاری» مسئولان را مطرح کردند، سپس القای «بی‌تدبیری» مسئولان و «ناتوانی» سیستم بهداشتی ایران را به میان کشیدند تا پازل «ایران هراسی» خود را تکمیل کنند.

 

درحالی که ایران عملاً در دو جبهه مقابله با کرونا و جبهه مقابله با تحریم می‌جنگید، «ایران اینترنشنال» یکی از رسانه‌هایی بود که وظیفه اصلی سیاه‌نمایی علیه مردم ایران و ارزش‌های دینی را بر عهده داشت؛ سیاستی که اربابان سعودی و آمریکایی برایشان دیکته کردند. اینترنشنال در این میان، رو در روی مردم ایران قرار گرفت و حتی با انتشار گزارش‌های کذب جلوی واردات کیت‌های شناسایی کرونا از کره جنوبی به ایران را گرفت.

 

مرور عملکرد ایران اینترنشنال نشان می‌دهد که این شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان برخلاف نامش بیشتر در خدمت آمریکایی‌ها قرار گرفته، این موضوع را می‌توان از انتخاب  اخبار، نحوه بیان و گزینش تیتر و عکس‌هایشان به راحتی فهمید.

 

برای اثبات این ادعا اخبار اینستاگرام شبکه ایران اینترنشنال که مهمترین اخبار این شبکه در آن منعکس می‌شود را از آغاز اعلام شناسایی اولین نمونه مثبت کرونا در ایران (۳۰ بهمن ماه - ۱۹ فوریه) تا حدود ۱۰۰ روز بعد از آن (۹ خرداد ۲۹ می) مورد بررسی قرار دادیم که اطلاعات زیر بدست آمد.

* ۱۸۷۵ مطلب کرونایی

اینترنشنال در این مدت ۲۹۸۱ پست اینستاگرامی درباره اخبار ایران و جهان منتشر کرد که از میان تعداد ۱۸۷۵ مورد آن مستقیم به کرونا مربوط می‌شد و ۱۱۰۶ مورد دیگر به اخبار غیرکرونایی و برنامه‌های روتین ( شامل اخبار هواشناسی، برنامه‌های سینمایی، ورزشی، جهانگردی و ...) این شبکه اختصاص داشت.

 

* ۲۳۶۵ خبر درباره ایران

اخبار ایران، حدود ۸۰درصد کل اخبار ایران‌اینترنشنال را تشکیل می‌داد. اینترنشنال در این مدت ۲۳۶۵ خبر درباره ایران منتشر کرد که ۱۵۶۳ عدد از آن‌ها مربوط به کرونا و ۸۰۲ تا غیر کرونایی بوده است. اخبار کرونایی ایران ۸۳درصد کل اخبار کرونایی این شبکه بود.

 

*۱۸۲۵ خبر منفی علیه ایران

از مجموع ۲۳۶۵ خبر مربوط به ایران که در اینستاگرام شبکه اینترنشنال منتشر شد نیز ۱۸۲۵ عدد از آن‌ها یعنی بیش از ۷۷درصد، اخبار منفی علیه ایران بود (شامل زیرسوال بردن آمار رسمی ایران، ایران هراسی، القای پنهان‌کاری، ناتوانی مسئولان ایرانی، القای وحشت، دامن زدن به شایعات بی‌اساس، برجسته‌سازی ضعف‌ها و انتشار لحظه به لحظه و غیررسمی از آمار مبتلایان و فوتی‌ها با هدف ترساندن مردم، انتشار گسترده کوچکترین اتفاقات تلخ ایران، انتشار و مانور اظهارات ضدایرانی، تمسخر و یا تحقیر مردم و مسئولان، ایجاد حس منفی نسبت به مسئولان با استفاده از عکس، تیتر و یا لحن گوینده اخبار و ...).

 

۴۶۸ خبر منتشر شده در این شبکه را می‌توان در دسته اخبار خنثی (بی جهت) دسته بندی کرد. (اخباری شامل انتشار بدون جهت‌گیری صحبت‌های مسئولان، اطلاع‌رسانی‌ها، نتایج مسابقات ورزشی و آغاز به کار مشاغل)

از این میان تنها ۷۲ خبر از مجموع ۲۳۶۵ خبری که در اینستاگرام این شبکه منتشر شد را می‌توان مثبت و یا خبر خوب محسوب کرد. (اخباری مانند بهبود مبتلایان، تولد نوزادان از مادران کرونایی، ایثار کادر درمان، اظهارنظر امیدبخش مسئولان ایرانی)

 

* ۱۱۴۰ خبر کرونایی منفی علیه ایران

از مجموع اخبار منتشر شده درباره ایران، ۱۵۶۳ خبر مربوط به کرونا بود که از همین تعداد ۱۱۴۰ خبر با جهت‌گیری منفی، ۳۵۶ خبر بی‌جهت و تنها ۶۷ خبر مثبت بود.

 

* ۶۸۵ خبر منفی علیه ایران

همچنین ۸۰۲ خبر خروجی اینستاگرام ایران اینترنشنال مربوط به اخبار غیرکرونایی بود که در این میان هم ۶۸۵ خبر با جهت‌گیری منفی(بازنشر اظهارات ضدایرانی، اخبار خرابی‌ها، کمبودها)، ۱۱۲ خبر خنثی و فقط ۵ خبر مثبت بوده است.

 

* سهم کشورها از اخبار منفی کرونا

با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از شناسایی اولین نمونه مثبت کرونا در ایران، کشورمان با فداکاری کادر درمان، همکاری مردم و مسئولان، و همچنین ورود نیروهای جهادی و داوطلب، عملکرد قابل قبولی از خودشان به نمایش گذاشت اما آن‌هایی که با تمجید از غرب، سیستم بهداشتی ایران را تحقیر می‌‌‌کردند اکنون مشاهده کردند که بسیاری از کشورهای پیشرفته که به ویروس تحریم هم دچار نبودند وضعیت بدتری از ایران پیدا کردند. با این مقدمه نگاهی به تعداد اخبار منفی کرونایی کشورها در اینترنشنال انداختیم:

 

از مجموع تعداد اخبار کرونایی که به ضرر یک کشور تفسیر می‌شود تعداد ۱۲۴۴ خبر منتشر شد که سهم ایران ۱۱۴۰ خبر (۹۱.۶ درصد) بود، اما  آمریکا که آمار بیشترین مبتلایان و فوتی‌ها را از آن خود کرده تنها ۱۹ خبر منفی (کمتر از ۲ درصد) درباره‌شان منتشر شد.

 

* بایکوت اقدامات میلیونی مردم ایران

یکی از مهمترین دلایل کسب این عملکرد موفق توسط جمهوری اسلامی، بعد از فداکاری کادر درمان و همکاری اکثریت مردم، حضور گروه‌های جهادی و مردمی در ضدعفونی کردن اماکن عمومی، خیابان‌ها و ... بود.

به موازات آن نهادهای مردمی و سازمان‌های انقلابی برای تولید و توزیع موادضدعفونی، ماسک، آبمیوه، غذا و الکل به پای کار آمدند و از مدرسه و مسجد و سالن سینما را تبدیل به کارگاه تولیدی کردند.

پس از آن نیز با اجرای طرح مومنانه بزرگترین طرح خدمت رسانی به مردم نیازمند آن هم در شرایط کرونایی شکل گرفت اما واکنش ایران اینترنشنال به این حماسه بی‌بدیل چه بود؟ «سانسور».

این رسانه به جای انتشار کمترین خبری در این موضوع، سعی در عیبجویی برآمد و تمام تلاش خود را انجام داد تا به حد وسعش این اتفاق منحصر به فرد ایران را زیر سوال ببرد.

 

ایران اینترنشنال اما در مقابل، کوچکترین اتفاق مثبتی در اروپا و آمریکا را به عنوان خبر خوب منتشر کرد؛ خواه این اتفاق خوب یک دستگاه اتوماتیک فروش دستکش در فرانسه باشد، خواه توزیع چند عدد غذا در ایتالیا یا اقدام بهداشتی یک انگلیسی در قرنطینه!

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ضدانقلاب ایران ایران اینترنشنال کرونا شبکه ماهواره ای شبکه ماهواره ای فارسی زبان ایران هراسی شایعه تا واقعیت ایران اینترنشنال منفی علیه ایران منتشر شد خبر منفی ۱۰۰ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛‌ مدار زمین میزبان ایستگاه فضایی بین‌المللی و ایستگاه فضایی تیانگونگ چین است. این ایستگاه‌ها به نوعی آزمایشگاهی در مدار زمین و سکونتگاه موقت بشرند. 

این دو جرم دست‌ساخت بشر را گاهی می‌توان با چشم غیرمسلح (بدون نیاز به تلسکوپ و سایر ابزار رصدی) به مدت چند دقیقه در آسمان مشاهده کرد.

«ایستگاه فضایی بین‌المللی» ایستگاهی فضایی است که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده و محل زندگی فضانوردان و میزبان یک آزمایشگاه علمی است. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است؛ سرعت ایستگاه فضایی بین‌المللی در مدار معادل ۲۷٬۷۰۰ کیلومتر بر ساعت است که به این ترتیب روزی ۱۵ بار به دور سیاره زمین گردش می‌کند. ایستگاه فضایی بین‌المللی در مداری نزدیک به دایره و با اوج و حضیض (۴۲۵ و ۳۶۰ کیلومتر) و زاویه ۵۶ درجه از استوای زمین گردش می‌کند.

ایستگاه فضایی مدولار بزرگ چین یا ایستگاه فضایی تیانگونگ (CSS) نیز ایستگاهی فضایی است که در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد. ایستگاه فضایی چین تقریباً یک‌پنجم ایستگاه فضایی بین‌المللی است.

در ادامه مروری بر گذرهای پرنور این دو ایستگاه فضایی از آسمان شهرهای مختلف ایران خواهیم داشت. پس آلارم گوشی خود را تنظیم کنید و از تماشای این گذرها لذت ببرید.

 ***

اراک
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


اصفهان
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.1 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

 

اردبیل
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ارومیه
20 اردیبهشت ساعت 4:28 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.2 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

 

اهواز
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در ‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ایلام
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بابل
19 اردیبهشت ساعت 3:42 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 3:47 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی ‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بجنورد
19 اردیبهشت ساعت 3:43 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 3:48 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.2 رسیده و دقایقی بعد در نزدیکی ‌جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بندرعباس

20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.7 رسیده و دقایقی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بوشهر
20 اردیبهشت ساعت 19:31 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌ وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.5 رسیده و دقایقی بعد درحوالی ‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


بیرجند
20 اردیبهشت ساعت 19:33 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.3 رسیده و لحظاتی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


تبریز
20 اردیبهشت ساعت 4:28 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:33 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


تهران
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


خرم‌آباد
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.6 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


رشت
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.8 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


زاهدان
20 اردیبهشت ساعت 19:33 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی جنوب‌شرق وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 4 رسیده و لحظاتی بعد درحوالی شمال‌‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.

زنجان
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.6 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


ساری
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 1.9رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


سمنان
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


سنندج
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.9 رسیده و دقایقی بعد درحوالی جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


شهرکرد
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


شیراز
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ نزدیکی افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.

 

قم
20 اردیبهشت ساعت 4:30 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:35 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.5 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


قزوین
20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.7 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


کرمان
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌نزدیکی افق جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3.4 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


کرمانشاه
20 اردیبهشت ساعت 4:31 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.6 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


گرگان
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.1 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


مشهد
20 اردیبهشت ساعت 19:34 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب-جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:39 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


همدان

20 اردیبهشت ساعت 4:29 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ سمت شمال‌غرب وارد آسمان شده، ساعت 4:34 به بیشترین درخشش با قدر منفی 3 رسیده و دقایقی بعد در جنوب‌شرق آسمان ناپدید می‌شود.


یاسوج
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌نزدیکی افق جنوب‌ ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:37 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.4 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.


یزد
20 اردیبهشت ساعت 19:32 ایستگاه فضایی بین‌المللی از‌ افق جنوب‌-جنوب‌غرب ‌وارد آسمان شده، ساعت 19:38 به بیشترین درخشش با قدر منفی 2.7 رسیده و لحظاتی بعد در آسمان ناپدید می‌شود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل درباره رامین یکتاپرست ؛ کسی که یک فاحشه‌خانه را در آلمان اداره می‌کرد | یکتاپرست وابسته به سپاه بود؟
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • تبلیغات منفی رسانه‌های غرب درباره فتح فاو توسط ایران
  • خط و نشان تند و تیز ستاره سپاهان علیه پرسپولیس با یک تصویر ترسناک!
  • خط و نشان بازیکن سپاهان علیه پرسپولیس + عکس
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • عملیات نجات نفس‌گیر در سیل عربستان؛ مهارت این جوان ستودنی است! | فیلم
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست