Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه باغ فلاحت خرم‌آباد در سنوات گذشته قربانی شد گفت: جهت مقابله با قطع درختان و آسیب زدن به محیط زیست باید از ظرفیت گروه‌های مردم نهاد و رسانه‌ها استفاده شود. ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲ استانها لرستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی ظهر امروز در دیدار با مدیرکل و جمعی از کارکنان محیط زیست لرستان با بیان اینکه هیچ تمدنی بدون طبیعت به وجود نیامده است اظهار داشت: تمدن‌ها همراه خود تکنولوژی و  فناوری‌هایی دارند و این تمدن‌ها می‌توانستند به گونه‌ای عمل کنند که همانگونه که در دامن طبیعت رشد کرده‌اند حرمت طبیعت را حفظ کنند اما تکنولوژی و فناوری گلوی طبیعت را فشرده و نتیجه آن نیز بحران محیط زیست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تمدن تکنولوژی و فناوری چنان ضرباتی به محیط زیست وارد کرده است که می‌توان گفت هیچ قوم بی فرهنگ و وحشی این چنین ضرباتی بر طبیعت وارد نکرده است و به معنای واقعی انسان امروزی آینده بشریت را تباه ساخته است و ما این را از آمار و ارقام استفاده از سوخت‌ها، مصرف زغال سنگ، نفت، از بین رفتن خاک‌های کشاورزی می‌توان متوجه شد. 

یزد| محیط زیست هیچ مجوزی برای فعالیت معدن "دره زرشک" صادر نکرده استهشدار ‌‌محیط زیست ‌قزوین؛ احتمال نفوذ ‌شیرابه‌های سایت پسماند محمدآباد به مزارع کشاورزی‌حکایت دوست‌دار محیط زیستی که در محاصره آتش خائیز قرار گرفت و سوخت

نماینده ولی فقیه در لرستان عنوان کرد: جهت نجات محیط زیست روزنه امیدی در همه کشورها پیدا شده و این امید در دل‌ها زنده شده است، در کشور ایران نیز به همین گونه است چراکه در فرهنگ دینی ما انسان خلیفه و جانشین خداوند در زمین است بر همین اساس باید رابطه خلیفه خداوند با طبیعت باید مانند رابطه خداوند با طبیعت باشد.

وی بیان کرد: طبیعت امانتی در دست انسان است و باید از این امانت محافظت کنیم چراکه در بین مخلوقات تنها انسان است که امین خداوند در طبیعت است و در روایات و آیات متعددی دستور الهی است که زمین را آباد کنید و نظم طبیعت را برهم نزنید. 

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی گفت: خداوند از آسمان‌ها آب را می‌فرستند، زمین مرده را زنده می‌کند،گیاهان را می‌رویاند و مردم از نعمت‌های زمین استفاده می‌کنند ناشی از دقت نظر خداوند است که این توجه و دقت طبیعی است چون خداوند خالق است.

وی تصریح کرد: باید برای محیط زیست برنامه‌های مدون چندین ساله داشت و از تمام اهل فن،گروه‌های مردمی بهره ببریم و به عنوان حلقه‌هایی از آنها استفاده کنیم، محیط بانان به عنوان امانت دار خداوند در دل کوه‌ها زحمات زیادی می‌کشند و از امانت خداوند محافظت می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در لرستان خاطر نشان کرد: در برنامه‌ریزی برای محیط زیست نباید تنها به بودجه‌های استانی اکتفا کرد بلکه باید از سرمایه‌های مادی و معنوی ملی نیز استفاده شود و همچنین دغدغه‌های محیط زیستی را اطلاع رسانی کنیم چراکه افراد دوستدار محیط زیستی وجود دارند که حاضرند سرمایه خودشان را برای محیط زیست هزینه کنند و همچنین در این راستا باید از ظرفیت 9 نماینده استان در این زمینه استفاده شود. 

وی اظهار داشت:گاهی یک صدای واحد نمایندگان  مجلس و مدیران  استانی سبب می‌شود بسیاری از مشکلات استان حل شود ولی متاسفانه در سنوات گذشته اینگونه نبوده است.

حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی در رابطه با پسماندهای شهری نیز افزود: گاهی مشاهده می‌کنیم آب پسماند و زباله‌ها در سطح شهر رها شده و ایجاد بیماری می‌کند و در رابطه با بازیافت زباله‌ها می‌توانیم کارگاهی برای باز یافت آنها ایجاد کنیم که در همین رابطه دستگاه‌های مربوطه باید اقدام کنند.

نماینده ولی فقیه در لرستان در رابطه با  زمین خواری باغ فلاحت در خرم‌آباد عنوان کرد: باغ فلاحت در خرم‌آباد مانند گوشت قربانی شد افرادی حتی ممکن است از مجاری قانونی این کار را انجام داده باشند ولی آیا عقل، فکر و اندیشه آدم این اجازه را می‌دهد که این باغ را به این شکل درآوریم، همانند این است که پارک شهر را آسفالت کنیم و هیچ ردپایی از خود در شوراها و کمیسیون‌ها بر جای نگذاریم ولی آیا عقل و مصلحت اجازه همچین کاری را می‌دهد؟ این‌ها نشان دهنده این است که  اگر مدیر دستگاه مربوطه  هوشیارانه عمل کند و به فکر میز و صندلی مدیریت نباشد اجازه چنین کارهایی را بدهند که در همین راستا باید جهت مقابله با قطع درختان و آسیب زدن به محیط زیست از ظرفیت گروه‌های مردم نهاد و رسانه‌ها استفاده شود.

انتهای پیام/645/ ت

R41450/P/S6,72/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه در لرستان استفاده شود محیط زیست خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۴۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدار شدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری دو گروه شکارچی و صیاد غیرمجاز در پلدختر
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی