Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@07:41:04 GMT

افزایش ظرفیت تولید ۳۰ هزار عدد ماسک در روز

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۱۸۹۶

افزایش ظرفیت تولید ۳۰ هزار عدد ماسک در روز

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کروناویروس جدید از اواخر دی ماه سال گذشته از کشور چین آغاز شد و در چشم به هم زدنی همه جهان را فراگرفت. این ویروس ناشناخته میلیون‌ها نفر را در سراسر دنیا مبتلا کرده و هزاران تن را هم به کام مرگ برد.

دانشمندان بسیاری در اقصی نقاط جهان، تلاش کردند تا راه درمانی برای آن بیابند و این پاندمی را مهار کنند؛ اما تاکنون موفق نشده‌اند، از این رو سازمان جهانی بهداشت تنها راه کنترل این اپیدمی را تا کشف واکسن ویروس کرونا، پیشگیری عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه استفاده از ماسک پس از شست‌وشوی مرتب دست‌ها همواره از جمله توصیه‌های اکید این سازمان بوده است. WHO در آخرین پیشنهادات خود در این خصوص اشاره کرده است که استفاده از ماسک در مکان‌های پرتردد ضروری است.

بیشتر بخوانید: 

افزایش ۳۰ برابری ظرفیت تولید دستگاه ونتیلاتور در یک شرکت دانش بنیان

با توجه به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت و نیاز کشور به اقلام بهداشتی از جمله ماسک، بیش از پیش رخ نشان داد. ماسک‌ها انواع خود را دارند؛ ماسک‌های سه لایه جراحی، ماسک‌های سی تایپ سوپاپ دار و بدون سوپاپ و نوع دیگری از ماسک که به ماسک فلت یا اردکی معروف است. با افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ و به دنبال آن افزایش نیاز مردم به این محصول، برخی از شرکت‌های دانش بنیان با تغییر کاربری اقدام به تولید ماسک کردند.

افزایش تقاضا باعث افزایش تولید شده است

در این میان یک شرکت دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی توانسته با افزایش ظرفیت تولید ضمن کارآفرینی، نقش قابل توجهی در تامین بخشی از این نیاز جامعه داشته باشد. ظرفیت تولید ماسک در این شرکت قبل از شیوع کرونا ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ عدد ماسک در روز بود که ارتباط مستقیمی با میزان فروش داشت که پس از شیوع ویروس در کشور، به دلیل افزایش تقاضا و راه اندازی چند خط تولید دیگر پتانسیل تولید این محصول تا ۳۰ هزار عدد ماسک در روز رسیده است و قرار است این میزان را تا ۵۰ هزار عدد افزایش یابد. ۹۵ درصد ماسک‌های تولید شده در این شرکت در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد.

طبق اظهارات مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، مواد اولیه برای تولید ۲۰۰ هزار ماسک  از سوی این شرکت به سایر شرکت‌ها و حتی دانشگاه شهید بهشتی ارسال می‌شود که ۵۰ هزار عدد را شرکت مزبور خود تولید می‌کند و باقی آن در میان شرکت‌های دیگر توزیع می‌شود.

امکان صادرات ۲۰ درصد از ظرفیت تولیدی به کشور‌های دیگر

این شرکت تنها در حوزه تولید ماسک توانسته تا ۳۰ نفر اشتغالزایی داشته باشد؛ پیش از شیوع ویروس کرونا ماسک‌های تولیدی این شرکت به کشور‌های مختلف جهان صادر می‌شد، اما با توجه به شرایط فعلی و نیاز کشور، ستاد ملی کرونا مجوز صادرات این محصول را تا اطلاع ثانوی لغو کرده است، این در حالی است که به دلیل ظرفیت بالای تولید ماسک در کشور و به دنبال آن تامین نیاز مردم، امکان صادرات ۲۰ درصد از ظرفیت تولیدی به کشور‌های دیگر، می‌تواند فرصت خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان به منظور ثبیت جایگاه خود در میان کشور‌های اروپایی باشد؛ فرصتی که تا حالا اتفاق نیفتاده است.

ماسک‌های تولیدی این شرکت از لحاظ کیفیت با نمونه‌های خارجی آن برابری می‌کند و با توجه به اینکه در حال حاضر بازار جهانی از ماسک‌های بی کیفیت اشباع شده است بیش از پیش اهمیت تولید ماسک استاندارد نمایان می‌شود.



گفتنی است ماسک‌های N95 قابل شست‌وشو نیستند مگر تحت شرایط خاصی که آن هم مراحل خود را دارد. در مورد سایر ماسک‌ها هم این امر صدق می‌کند، چرا که پس از هر بار شست‌وشو ماسک‌ها بخشی از کارآیی خود را از دست می‌دهند.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که وظیفه سوپاپ، فیلتر هوا نیست بلکه صرفا در سهولت عمل دم و بازدم و تخلیه هوای درون ماسک نقش دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود افراد مبتلا و یا مشکوک به ویروس کرونا از ماسک‌های سوپاپ دار استفاده نکنند چرا که این ماسک‌ها قابلیت پخش ویروس در محیط را دارند.

 ماسک‌ها چند بخش اصلی دارند که اصلی‌ترین آن بخش فیلتر است بنابراین باید از پارچه‌های با کیفیت بالا استفاده شود. در ایران خوشبختانه مواد اولیه با کیفیت وجود دارد، اما در خوشبینانه‌ترین حالت تنها قادرند ۴۰ درصد از ذرات هوا را جذب کنند. شرکت مزبور در تولید ماسک‌های با ۳۰ الی ۴۹ درصد کارآیی از نانو الیاف استفاده می‌کند که ظرفیت جذب ذرات را تا ۹۰ الی ۹۵ درصد افزایش می‌دهد که به ماسک‌های N95 و N99 معروفند.

تنها راه اطمینان از کارآیی ماسک‌ها تست آن‌ها با دستگاه فیلتر است و راه‌هایی که در فضای مجازی و به صورت تبلیغاتی پیشنهاد می‌شود هیچکدام قابل اعتماد نیستند.

یک پارامتر دیگر به نام افت فشار در مورد ماسک‌ها حائز اهمیت است اینکه چقدر راحت می‌توانیم با استفاده از آن تنفس کنیم. بعضی از ماسک‌ها فیلتر‌های بسیار خوبی برای ذرات هستند، اما نفس کشیدن با آن‌ها بسیار سخت است. یکی از مزایای نانو الیاف این است که با وجود افزایش کارآیی ماسک تاثیر سوئی در افت فشار ندارد.

بیشتر بخوانید: 

ایران جزو اولین کشورهای تولید کننده دستگاه تصفیه هوای کمیاب بومی سازی دستگاه‌ اکسیژن ساز به دست جوانان ایرانی

با توجه به آنچه تاکنون در خصوص فعالیت شرکت‌های دانش بنیان تحت حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی گفته شد، می‌توان به جرات گفت این صندوق با حمایت استارت‌آپ‌ها و  شرکت‌های دانش بنیان علاوه بر کارآفرینی و تامین نیاز کشور در شرایط فعلی نقش مهمی در تحقق شعار جهش تولید در این زمینه داشته است. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانش بنیان ویروس کرونا صندوق نوآوری و شکوفایی شرکت های دانش بنیان ظرفیت تولید تولید ماسک هزار عدد ماسک ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۱۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی در تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی نیروگاه پنج مگاواتی شرکت ایدم تبریز که قادر است برق مصرفی شرکت ایدم و طرح‌های توسعه آن را تامین کند با سرمایه گذاری حدود ۳۰۰ میلیارد ریال ساخته شده است.

 استاندار آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح این نیروگاه با اشاره به ناترازی انرژی در صنعت استان ساخت نیروگاه به دست متخصصان داخلی در شرکت ایدم را یک کار ابتکاری و گره‌گشا خواند که می‌تواند الگویی برای صنایع دیگر استان باشد.

رحمتی ایدم را یکی از مجموعه‌های بزرگ، اثرگذار و منحصربه‌فرد در صنعت حمل و نقل کشور دانست و افزود: با توجه به اوضاع نامناسب ناوگان حمل‌ونقل عمومی و نیاز مبرم کشور به نوسازی این ناوگان افزایش تولید این شرکت در سال جهش تولید موجب امیدآفرینی و افزایش رضایتمندی مردم خواهد شد.
 وی همچنین بر ارتقای توان موتور‌های تولیدی و کاهش مصرف سوخت در تولیدات شرکت ایدم تاکید کرد و گفت: برای توسعه بازار‌های صادراتی که نسخه نجات این شرکت است باید کیفیت تولیدات را ارتقا دهیم.

مدیرعامل شرکت ایدم تبریز  گفت: هدف‌گذاری این شرکت برای سال ۱۴۰۳ تولید ۱۴ هزار دستگاه انواع موتور و ۶ هزار دستگاه کاتالیست در مجموع به ارزش ۹۶ میلیون یورو است.
 زینالی افزود: با راه‌اندازی تنها مرکز آزمون آلایندگی موتور‌های دیزلی کشور در ایدم از خروج سالانه حداقل ۵ میلیون یورو از کشور جلوگیری می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • اوجی: شرکت‌های دانش بنیان به بیش‌از ۶۷۶ شرکت افزایش یافته است
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی در تبریز
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد