Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:11:50 GMT

کاربرد پهپادها؛ از حریق‌های جنگلی تا جست و جوی اجساد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۵۶۲۰

کاربرد پهپادها؛ از حریق‌های جنگلی تا جست و جوی اجساد

معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ضمن اشاره به برخی از کابردهای پهپادها برای عملیات جست و جو، اطفاء و فرماندهی اطفاء حریق گفت: وجود پهپادها برای حریق‌های جنگلی و فضای سبز بسیار مفید است و به اطفا آن سرعت می‌بخشد.

محمود قدیری در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد:‌ یکی از تجهیزاتی که می‌تواند کمک رسان سازمان آتش‌نشانی باشد پهپاد است و به نوعی کاربردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:‌ اگر بتوان آن را به مکانیزم‌های دیگر نیز تجزیه کرد کاربرد آن افزایش خواهد یافت.

معاون پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران گفت: یکی از کاربردهای پهپادها در زمینه فرماندهی است. حین وقوع حریق بزرگ اگر بتوان به وسیله پهپاد  حریق را از بالا نگاه کرد، زاویه دید افزایش پیدا می‌کند و فرمانده اطلاعات دقیق تری را برای فرماندهی عملیات به دست می‌آورد. بنابراین مدیریت حریق آسان تر می‌شود.

قدیری اظهار کرد:‌ وجود پهپادها برای حریق‌های جنگلی و فضای سبز بسیار مفید است و به اطفاء آن سرعت می‌بخشد. از طریق آن‌ها می‌توان عملیات را مدیریت کرد و محل استقرار نیروها را در این دسته از حریق‌ها مشخص کرد؛ چرا که مدیریت این آتش‌سوزی‌ها بسیار دشوار است.

قدیری یکی دیگر از کاربردهای پهپاد را در زمینه سرچ (جست و جو)‌ دانست و گفت: یکی دیگر از کاربردهای پهپادها در زمینه انجام جست و جو است. پهپاد در برخی از عملیات‌ها که طی آن جست و جو انجام می‌شود، همانند عملیات یافتن مفقود شدگان در سیلاب‌ها کاربرد بسیاری دارد.

وی افزود: این عملیات‌ها بسیار پیچیده و دشوار است چرا که سیلاب‌ها پیکر افراد غرق شده را با خود می‌برد، به طوری که ممکن است نیروها برای یافتن پیکر فردی که غرق شده ۵۰کیلومتر را طی می‌کنند. این دسته از عملیات‌ها را نیز می‌توان از طریق پهپادها مدیریت کرد.

معاون سازمان پیشگیری سازمان آتش‌نشانی تهران گفت: در برخی از نقاط دنیا نیز از پهپادها برای اطفاء حریق استفاده می‌کنند. این پهپادها از قدرت بیشتری برخوردارند و با حمل آب، حوادثی مثل حریق نمای ساختمان را اطفاء می‌کنند. این پهپادها به دست نیروهای عملیاتی کنترل می‌شوند.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان آتش نشانی تهران پهپاد سازمان آتش نشانی جست و جو حریق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۵۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی

تحلیلگران و کارشناسان نظامی در غرب تاکید دارند که پهپادهای ایرانی کارآمدی خود را در میدان‌های واقعی اثبات کرده‌اند و به همین دلیل با استقبال کشورهای زیادی روبه‌رو شده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامدهای جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران اما علاقه جهانی به پهپادهای ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپادهای به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش تصریح کرد: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

«فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، معتقد است: بیشتر کشورهایی که به پهپادهای ایرانی علاقه مند هستند، می‌خواهند از آنها در مقابل دشمنان توانمندی همچون آمریکا و اسرائیل استفاده کنند. برای این کشورها قابلیت‌های دشمنان پیشرفته‌ همچون ایالات متحده در رهگیری این تسلیحات چندان نگران کننده نیست. پهپادهای تهاجمی ایرانی کارایی خود را به خوبی اثبات کرده‌اند.

«ساموئل بندت» کارشناس هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین در اندیشکده CNA در واشنگتن نیز عنوان داشت که مخالفت‌های اسرائیل هم بر بازار فروش ایران به‌ویژه به کشورهایی که به دنبال اتخاذ رویکرد سیاسی و نظامی مستقل از غرب هستند، تأثیر نخواهد گذاشت.

این گزارش با بیان جزئیاتی از تعداد و نوع پهپادها و موشک‌های مورد استفاده ایران در «وعده صادق» مدعی شد که ایران ۱۷۰ پهپاد شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در کنار بیش از ۳۰ موشک کروز و بیشتر از ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک کرد. طبق این تحلیل، در سال‌های اخیر خانواده پهپادهای شاهد به دلیل استفاده موفق در چند سناریوی عملیاتی توجه گسترده‌ای را در جهان به خود جلب کرده‌اند که مهمترین محل نمایش آن‌ها در اوکراین بوده است.

«ژان مارک ریکلی» رئیس بخش ارزیابی ریسک‌های جهانی و نوظهور در مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو هم به Breaking Defence مدعی شد: اوکراین ویترین قدرتمندی را برای پهپاد شاهد ارائه کرد ضمن آنکه حتی اگر این پهپادها در حمله به اسرائیل شکست خورده باشند، آن ها اثبات کردند که هزینه قابل توجهی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های گران‌قیمت برای نابودی این پهپادهای ارزان هزینه زیادی را به بار می‌آورد مهمتر آنکه توانمندی‌های مدافع را از بین می‌برد. در مورد اسرائیل هم انهدام پهپادها هزینه‌ای بیشتر از پهپادها را در بر داشت.

ریکلی با بیان اینکه محاسبه فوق، پهپادهای ایران را برای بسیاری از خریداران بین المللی جذاب کرده است، افزود: بازار بالقوه ایران شامل کشورهایی می‌شوند که از سوی غرب تحریم شده‌اند یا هراسی از تحریم آن‌ها ندارند و مایل هم نیستند شرایط غربی‌ها هنگام فروش تسلیحات را بپذیرند.

طبق این گزارش، علاقه به خرید پهپادهای ایرانی حتی پس از بحث‌ها و انکارهای فراوان در مورد استفاده روسیه از این پرنده‌ها علیه اوکراین بیشتر هم شد. چند ماه بعد از آن یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ۲۲ کشور به خرید پهپادهای ساخت ایران ابراز علاقه کرده‌اند. «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل هم در ماه فوریه مدعی شد که ۵۰ کشور در حال مذاکره با تهران برای خرید موشک و پهپادهای این کشور هستند.

حتی یکی از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» هم عنوان داشت که «اکنون پهپادهای ایرانی در چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی در میدان عملیات حضور دارند.»

این گزارش در زمینه رقبای ایران در بازار پهپادها نیز آورده است: تحلیلگران پهپادهای ایرانی را راه حلی کم هزینه‌تر می‌دانند. ... با اینکه چین در صدر صادرات حوزه پهپاد قرار دارد اما کارشناسان می‌گویند که ایران فراتر از پکن است و رقبای اندکی هم در بازار خاص خود دارد.

هینز در این رابطه تاکید کرد که ایران در رده پهپادهای برد بلند، جنگی و انتحاری کارآمدی اثبات شده‌ای دارد. ضمن آنکه در واقعیت هم شرکت‌های چندانی در این بازار مطرح هستند.

طبق تحلیل فوق، وقتی بسیاری از کارشناسان برای نخستین بار با گزارش‌هایی در مورد وابستگی روسیه به پهپادهای ایران برخورد کردند، شگفت‌زده شدند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آتشنشانان شوش ۵۶ عملیات در بارندگی انجام دادند
  • ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در عملیات میدانی
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • درخواست الجزایر از شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • چهره زن نئاندرتال ۷۵هزار ساله رونمایی شد (+عکس)
  • کشف بقایای اجساد انسان‌ها در مقر هیتلر در لهستان