Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضل الله رنجبر روز دوشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کرمانشاه که در سرسرای فرمانداری برگزار شد؛ زیربنای کتابخانه های عمومی شهرستان کرمانشاه را ۱۷ هزار و ۷۳۳ متر مربع اعلام کرد و افزود: ۱۶ هزار و ۲۱۸ متر آن دولتی و هزار و ۴۹۵ متر مربع نیز از محل مشارکت احداث شده که با توجه به میانگین سه متری فضای کتابخانه‌های کشور بسیار عقب هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنجبر بااشاره به روند ساخت و ساز کتابخانه مرکزی شهر کرمانشاه با ۱۱ هزار مترمربع زیربنا گفت: برای تعیین تکلیف و جذب اعتبارات ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه باید از همه ظرفیت ها مانند نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار و دیگر نهادها برای بهره برداری رسیدن آن کمک بگیریم تا این میزان عقب ماندگی را جبران کنیم.

رییس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کرمانشاه در ادامه، واگذاری کتابخانه مرکزی شهر کرمانشاه به بخش خصوصی بدون مصوبه انجمن کتابخانه های عمومی را خلاف قانون دانست.

رنجبر با اشاره به سند چشم انداز ۱۴۰۴ کشور که در آن به میزان هر ۱۰۰ نفر هشت متر مربع فضای کتابخانه ای ترسیم شده است، گفت: برای رسیدن به افق سند چشم انداز ۱۴۰۴ ابتدا باید اطلاعات از وضعیت کتابخانه‌های موجود در شهرها و روستاهای شهرستان گردآوری شود و سپس برای افزایش آنها برنامه های دقیق و مدونی  فارغ از داشتن یا نداشتن اعتبارات تدوین کنیم و سپس در راستای جذب اعتبار و افزایش مطالبات کتابخانه ای در سطح کشور و استانداری تلاش کنیم.

رنجبر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از حوزه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری کرمانشاه خواست با توجه به وضعیت بیماری کرونا، برنامه‌های مختلفی برای تشویق شهروندان به کتاب خوانی و یا برگزاری جشنواره ارایه کند.

وی بر اجرای برنامه های نرم افزاری برای تشویق کتاب خوانی در سطح شهرستان تاکید کرد و خواستار دعوت از برگزیدگان برتر استان درحوزه های مختلف برای تبلیغ کتابخوانی در شبکه های اجتماعی از سوی انجمن کتابخانه های عمومی شد.

فرماندار کرمانشاه همچنین خواستار بررسی مصوبات جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان در سال ۹۸ شد که چند مصوبه به اجرا درآمده و علت اجرا نشدن سایر مصوبات چه بوده است. 

 فرماندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود از نحوه هزینه اعتبارات کتابخانه های عمومی کشور انتقاد کرد و از دبیرکل کتابخانه های عمومی خواست سهم نیم درصد شهرداری کرمانشاه فقط در این شهرستان هزینه شود نه جای دیگر.

 سال ۹۸ از ۵۰۰ میلیون اعتبار بخش کتابخانه شهرستان کرمانشاه فقط ۹۰ میلیون تومان تخصیص یافت 

مدیرکل کتابخانه های استان کرمانشاه نیز در این جلسه بااشاره به کمبود اعتبارات کتابخانه‌ها برای اجرای طرح و برنامه در سال های اخیر؛ گفت: پارسال از سهم ۵۰۰ میلیون تومانی کتابخانه های شهرستان کرمانشاه فقط ۹۰ میلیون تومان تخصیص یافت که این باعث کندی روند اجرای برنامه ها شد.

معصومه حسنی خوانساری، همچنین به شرایط سخت نگهداری از ۷۰۰ نسخه کتاب نفیس و قدیمی استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه جا، امکانات و اعتبار برای نگهداری این کتاب ها در استان نداریم.

او در بخش دیگری از سخنان خود بااشاره به تعطیلی کتابخانه ها از پنجم اسفند ماه ۹۸ تا ۲۹ اردیبهشت ماه به خاطر شیوع بیماری کرونا گفت: کتابخانه ها در این مدت کار را تعطیل نکرده و پویش های مختلفی مانند هر کرمانشاهی یک کتاب، هر خانه  یک کتابخانه، کرونا شکست را می دهیم، نقاشی کودکان، پویش بازی کودکان ، مسابقه فیلم یک دقیقه ای بازی کودکان و پویش کتابداران از طریق شبکه های اجتماعی راه اندازی کردند.

خوانسار همچنین به راه اندازی پویش بزرگ کتاب و کتاب خوانی رضوی در سطح کشور اشاره کرد و گفت از شهرستان کرمانشاه پنج هزار و ۲۱۸ نفر شرکت کردند که ۵۶ نفر آنها برگزیده شدند.

مدیرکل کتابخانه های استان کرمانشاه در بخش دیگری با ارایه گزارشی؛ فضای کتابخانه های عمومی استان و شهرستان  کرمانشاه را نسبت به میانگین کشوری بسیار کم برآورد کرد و گفت: طرح هایی برای ارتقا این فضا در دست اقدام است که متاسفانه اعتبار نداریم.

خوانسار افزود: میانگین فضای کتابخانه های عمومی کشور سه متر مربع به ازای هر ۱۰۰ نفر است در حالی در استان این مقدار هر یک متر و ۷۴ سانتی متر به ازای هر ۱۰۰ نفر است که بسیار عقب هستیم.

او اضافه کرد در سند برنامه توسعه ششم و همچنین  افق سند چشم انداز میزان فضای کتابخانه ای کشور به ازای هر ۱۰۰ نفر هشت متر تعریف شده بنابراین برای رسیدن به سطح کشوری و همچنین افق برنامه ۱۴۰۴ کرمانشاه نیازمند توجه ویژه در خصوص پروژه های کتابخانه ای از سوی وزارتخانه و مقامات ارشد استان است. 

شهرستان کرمانشاه بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون نفری استان را در خود جای داده است.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه کتاب کتابخانه های عمومی شهرستان انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان کرمانشاه فضای کتابخانه بخش دیگری کتابخانه ای ۱۰۰ نفر برنامه ها متر مربع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!

 ارزیابی مکانیزم‌های اثرگذاری بودجه عمومی بر روی نرخ فقر نشان‌می‌دهد که آیا لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با مولفه‌های که گفته شد در سال آینده حامی فقرا خواهد بود

به گزارش صدای بورس، بر اساس داده‌های برآوردی سرانه حقیقی بودجه عمومی، این شاخص در سال ۱۴۰۳ به سطح سال ۱۳۹۰ خواهد رسیدبه‌عبارت دیگر بر اساس لایحه بودجه، دولت در سال ۱۴۰۳ معادل ۵ میلیون تومان به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵ برای هر ایرانی هزینه خواهد که دقیقاً معادل همان مبلغ در سال ۱۳۹۰ است.

این در حالی است که اگر از منظر فقر (که یکی از موضوعات مهم است که بودجه نسبت به آن مسئولیت دارد) به موضوع توجه شود، جمعیت فقرا در سال ۱۴۰۳ در کشور حدود ۱۰ میلیون نفر بیشتر از سال ۱۳۹۰ است.

با فرض اینکه کاهش سرانه بودجه به معنی کاهش به نسبت مساوی میان همه موضوعات بودجه‌ای باشد، می‌توان نتیجه گرفت با وجود افزایش قابل توجه نرخ فقر ، امکانات بودجه برای مقابله با فقر در سطح سال ۱۳۹۰ قرار دارد.

این گزارش ادامه می‌دهد که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نشان‌می‌دهد که نسبت بودجه عمرانی به تولید ناخالص داخلی در کشور همچنان روندی نزولی دارد، این مسئله در کنار کاهش حقیقی هزینه‌های سرمایه‌ای شرکت‌های دولتی، نشان دهنده کاهش اثرگذاری بودجه بر روی رشد اقتصادی و در نتیجه کاهش نرخ فقر است.

این گزارش توضیح می‌دهد که بر اساس داده‌های برآوردی شیب کاهشی شاخص نسبت کسری تراز عملیاتی به تولید ناخالص داخلی برای سال ۱۴۰۳ تندتر شده و این کاهش به‌دلیل تکیه بیشتر بر درآمدهای مالیاتی و کاهش هزینه‌های بودجه‌ای و نرخ رشد اقتصادی مناسب در سال‌های اخیر است.

فارغ از سایر تبعات این مسئله که در جای خود قابل تحلیل است، به‌طور کلی این موضوع از منظر کاهش کسری بودجه و تبعات آن برای تورم و افزایش فقر می‌تواند مثبت ارزیابی شود. با این حال، ترکیب جمعیت پرداخت کننده مالیات خود می‌تواند از منظر تأثیر بر فقرا یا جمعیت نزدیک خط‌فقر قابل تحلیل باشد.

هرچند که سیاست‌گذار سعی کرده مالیات بر ارزش افزوده اثر کمتری بر روی فقرا داشته‌باشد، با این حال این شیوه مالیات ستانی، روش ایده آل برای توزیع درآمد و مقابله با فقر نیست. ایده‌آل‌ترین نوع مالیات در مقابله با فقر، مالیات بر مجموع درآمدها است و سازه مالیاتی در ایران فاصله زیادی با شرایط مطلوب دارد.

در این گزارش مطرح می‌شود که تسهیلات تکلیفی اشتغال‌زایی که بخشی از آن به فقرا اختصاص می‌یابد از ظرفیت‌های خوب دیده شده در بودجه‌های سال‌های اخیر است که مبلغ آن در بودجه سال ۱۴۰۳ نیز افزایش یافته‌است. با این حال، عملکرد ضعیف این تسهیلات در سال‌های گذشته امید به تأثیر قابل توجه آن بر کاهش فقر از طریق اشتغال و توانمندسازی را مبهم می‌کند.

در این گزارش آمده است که بر اساس قوانین برنامه و با توجه به رشد ۳۵ درصدی حداقل دستمزد، متوسط مستمری کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیز باید ۳۵ درصد افزایش یابد با این حال در بند (ذ) تبصره ۱۵ بخش اول قانون بودجه سال ۱۴۰۳ میزان رشد مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان سی درصد (۳۰%) تعیین شده است که کمتر از ۳۵ درصد رشد حداقل دستمزد است.

فقیرترین فقرا در اولویت کالابرگ قرار بگیرند

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که اعتبارات لازم برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به‌طور مشخص در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ پیش بینی شود و از جابه‌جایی ردیف‌های تبصره هدفمندی که در سال ۱۴۰۲ در دستور کار دولت قرار گرفت، اجتناب شود.

همچنین در شرایطی که دلایل گذشته گسترش فقر در ایران همچنان به قوت خود باقی است ادامه روند فقرزدایی به سبک گذشته در بودجه عمومی خطای سیاست‌گذاری به‌حساب می‌آید، بنابراین اعتبارات حمایتی در بودجه عمومی نیازمند یک بازنگری کلی در راستای اولویت‌بندی و انتظام بخشی است.

رویکرد اولویت‌بندی برای تخصیص اعتبارات حمایتی ناکارآمدی‌های کنونی بودجه عمومی در راستای فقرزدایی را کاهش داده و منجر به بهبود اثرگذاری بودجه عمومی بر نرخ فقر می‌شود. به این منظور پیشنهاد می‌شود در تخصیص اعتبارات مربوط به مصارف حمایتی هدفمندی یارانه که اصلی‌ترین بخش بودجه در مقابله با فقر شناخته می‌شود، توجه ویژه به دو گروه فقیرترین فقرا و کودکان، از جمله در موضوع یارانه‌های تشویقی کالابرگ الکترونیک در اولویت قرار گیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!