Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@17:15:29 GMT

گام‌های کرواسی در مسیر الحاق به منطقه اقتصادی یورو

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۱۸۴۲

گام‌های کرواسی در مسیر الحاق به منطقه اقتصادی یورو

به گزارش ایرنا،  گزارش اتاق بازرگانی کرواسی نیز نشان می‌دهد که این کشور بالکان غربی عضو اتحادیه اروپا، یک قدم به مکانیسم ارز واحد اروپا و پیوستن به منطقه یورو نزدیک‌تر شده است. مقامات زاگرب بر اساس موفقیت‌های اقتصادی انجام شده، سال ۲۰۲۳ میلادی را به عنوان زمان الحاق رسمی کرواسی به منطقه یورو برنامه‌ریزی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط پنج بانک بزرگ کرواسی از جمله Erste & Steiermaerkische Bank و OTP banka که چهار پنجم کل دارایی بانک‌های کرواسی در آنها قرار دارند توسط بانک مرکزی اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفته است.

اتاق بازرگانی کرواسی دسترسی به امکانات اعتباری، بهره‌مندی از پشتوانه مکانیسم ثبات مالی اروپا و ادامه تثبیت نرخ برابری «کونا» واحد ارزی این کشور را از مزیت‌های عمده پیوستن به منطقه یورو برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌داند.

کرواسی رسما در چهارم ژوئیه سال ۲۰۱۹ خواستار عضویت در منطقه اقتصادی یورو شده است.

بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی کرواسی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کرواسی طی سال ۲۰۱۹ میلادی یک میلیارد و ۲۴۰ میلیون یورو بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ با افزایش ۱۹ درصدی مواجه است. این بالاترین میزان سرمایه گذاری خارجی کرواسی از سال ۲۰۱۴ به بعد است.

لوگزامبورگ با ۲۸۶ میلیون یورو بالاترین میزان سرمایه گذاری خارجی در کرواسی را در سال گذشته میلادی داشته است. اتریش با ۲۵۷ میلیون یورو و اسلوونی و آلمان به ترتیب با ۱۴۲ و ۱۳۵ میلیون یورو کشورهای بعدی بودند.

از سال ۱۹۹۳ تا پایان سال ۲۰۱۹ جمعا به میزان ۸.۳۱ میلیارد یورو در کرواسی سرمایه گذاری مستقیم خارجی صورت گرفته است.

منطقه یورو؛ یک اتحادیه مالی و اقتصادی به شمار می‌رود که تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را شامل می‌شود و یورو را به عنوان پول رسمی‌ خود انتخاب کرده‌اند.  در حال حاضر منطقه یورو شامل ۱۹ کشور است.

سیاست‌های پولی این کشورها توسط بانک مرکزی اروپا تعیین می‌شود. این بانک توسط یک رییس و شورایی متشکل از رؤسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو اداره می‌شود.

آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هلند، بلژیک، یونان، پرتغال، اتریش، فنلاند، اسلواکی، ایرلند، لیتوانی، اسلوونی، لتونی، استونی، قبرس، لوگزامبورگ، مالت از کشورهای عضو در منطقه یورو هستند و  جمعیت منطقه یورو حدود ۳۴۱ میلیون و پانصد هزار نفر برآورد شده است.

رشد اقتصادی کرواسی در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ چهار دهم درصد (۰.۴) بوده و این کشور با وجود شرایط بیماری همه گیر ویروس کووید-۱۹ و وقوع زلزله در زاگرب در میان هشت کشور عضو اتحادیه اروپا با رشد اقتصادی مثبت قرار دارد.

بر اساس آمار منتشره در برخی از رسانه‌های خبری زاگرب؛ تولید ناخالص داخلی کرواسی در دوره (ژانویه تا پایان مارس ۲۰۲۰) نسبت به سه ماهه قبلی آن با کاهش ۱.۲ درصدی مواجه شد. اما در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، روند مثبت ۰.۴ درصد دارد.

کمیسیون اروپا می‌گوید؛ رشد اقتصادی کرواسی پس از سقوط ۹ درصدی در سال جاری، سریعتر و در سال آینده ۷.۵ درصد خواهد بود، ولی دولت زاگرب انتظار بهبودی ۶ درصدی را دارد.

بر اساس ارزیابی کمیسیون اتحادیه اروپا، کرواسی پس از یونان، ایتالیا و اسپانیا چهارمین کشور عضو اتحادیه است که در سال جاری با بیشترین کاهش تولید ناخالص داخلی در اتحادیه اروپا مواجه خواهد شد.

این در حالیست که انتظار می‌رود کرواسی با توجه به پایه اقتصادی خوبی که دارد در سال ۲۰۲۱ شاهد بهبودی اقتصادی خود باشد.

کرواسی در سال ۲۰۰۹ به ناتو و در سال ۲۰۱۳ به اتحادیه اروپا پیوست.

برچسب‌ها یورو زاگرب کرواسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یورو زاگرب کرواسی یورو زاگرب کرواسی اتحادیه اروپا سرمایه گذاری عضو اتحادیه میلیون یورو کشورهای عضو منطقه یورو بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۱۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت‌وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان در برابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نیابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر

حسین امیرعبداللهیان و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی در این تماس، آخرین وضعیت تحولات فلسطین و تلاش‌ها و تحرکات دیپلماتیک جاری برای توقف فوری تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و نسل‌کشی مردم بی‌دفاع فلسطین و راه‌های تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به غزه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز