Web Analytics Made Easy - Statcounter

تدوین بزرگترین بسته تحریمی از سوی جمهوریخواهان علیه ایران، اعلان جنگ فرمانده جنجالی اماراتی علیه قطر، طرح عرب‌های حوزه خلیج فارس برای افزایش نفوذ در عراق و برخورد یک موشک در نزدیکی فرودگاه بغداد از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه بوده اند. در این میان، باید به تحریم های جدید آمریکا علیه بیش از ۱۲۰ کشتی ایرانی نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، دفتر کل دارایی‌های خارجی (اوفک) از نهادهای زیرمجموعه وزارت خزانه‌داری آمریکا امروز دوشنبه 125 کشتی باری و نفتکش ایرانی را که از قبل در فهرست کشتی‌های تحت تحریم این نهاد قرار داشتند، ذیل عنوان دیگری تحریم کرد.

در به‌روزسانی جدید تحریم‌های مرتبط با ایران در پایگاه اطلاع‌رسانی اوفک، نام 125 کشتی ایرانی که قبلاً مشمول تحریم‌های کلی وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران بودند، به فهرست اشخاص (حقیقی و حقوقی) تحریم‌شده ذیل عنوان «تحریم‌های مرتبط با سلاح‌های کشتار جمعی» نیز اضافه شده‌‌‌اند.

به عبارت دیگر وزارت خزانه‌داری آمریکا که پیش از این کشتی‌های مذکور را صرفاً ذیل یک عنوان کلی تحریم کرده بود، اکنون با اهداف حقوقی خاص، برچسب «تحریم‌های مرتبط با سلاح‌های کشتار جمعی» را نیز به فهرست تحریم‌های خود علیه این کشتی‌ها افزوده است.

دولت آمریکا از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ماه 1397 تاکنون تحریم‌های گوناگونی را علیه بخش‌های مختلف اقتصاد ایران وضع کرده و حتی اتباع و شرکت‌های خارجی را به بهانه ارتباط با ایران هدف تحریم‌های خود قرار داده است.

کارشناسان آمریکایی و نهادهای بین‌المللی اذعان کرده‌اند که اثر تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران تخلیه شده و آمریکا ابزار تحریمی بیشتری برای اعمال فشار بر اقتصاد ایران در اختیار ندارد.

ایران چندی پیش به درخواست دولت ونزوئلا با زیر پا گذشتن تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه هر دو کشور چندین نفتکش حامل سوخت را به ونزوئلا اعزام کرد. کارشناسان این اقدام را موفقیتی بزرگ برای ایران دانستند.

تدوین بزرگترین بسته تحریمی از سوی جمهوریخواهان علیه ایران

یک رسانه آمریکایی روز دوشنبه مدعی شد که به نسخه‌ای از بسته تحریمی قانونگذاران جمهوریخواه ایالات متحده علیه ایران که قرار است روزهای آتی رونمایی شود، دست یافته است.

به نوشته وبگاه «واشنگتن فری بیکن» «کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان آمریکا» (RSC) به عنوان بزرگ‌ترین گروه قانونگذاران حزب جمهوریخواه در کنگره روز چهارشنبه این بسته تحریمی گسترده علیه ایران، روسیه و چین را ارائه می‌کند.

به گفته «مایک جانسون» رئیس کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان بخش ایران این بسته شامل سخت‌ترین مجازات‌هایی است که کنگره در مورد ایران پیشنهاد کرده است و این امر تا حد زیادی فشار حداکثری دولت ترامپ را گسترش خواهد داد.

به نوشته این وبگاه،کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان از کنگره آمریکا می‌خواهد به طور یکجانبه بخشی از معافیت از تحریم‌هایی که باعث توجیه برنامه‌ هسته‌ای ایران شده و جای پای این کشور را در عراق محکم کرده را لغو کند.

بر اساس این بسته تحریمی جدید دولت آمریکا از رفع تحریم‌های ایران بدون رضایت مجلس نمایندگان و سنا منع می‌شود. در زمینه رفع تحریم‌های تسلیحاتی نیز این طرح تحریم‌های تازه‌ای را بر صنایع تسلیحاتی کشورهایی چون روسیه و چین در صورت فروش سلاح به ایران و همچنین بانک‌هایی که به ایران در این زمینه تسهیلات می‌دهند در نظر خواهد گرفت.

این در حالی است که یک مقام ارشد آمریکا نیز در روزهای گذشته گفت که دولت این کشور در حال انجام رایزنی‌های برای تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت با هدف تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است.

«برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه گذشته گفت که دولت این کشور در حال انجام رایزنی‌هایی با متحدان منطقه‌ای خود جهت تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت با هدف تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است. پایگاه «نشنال» با گزارش این خبر نوشت برایان هوک همچنین خواستار حمایت جهانی از تلاش‌های آمریکا برای تمدید این تحریم‌ها شده است. چین و روسیه که از حق وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت برخوردار هستند تا کنون به صراحت مخالفت خودشان را با تلاش‌های آمریکا در این خصوص اعلام کرده‌اند.

اعلان جنگ فرمانده جنجالی اماراتی علیه قطر

«ضاحی خلفان» معاون رئیس پلیس دبی کشورهای عربی را به جنگ ضد دولت قطر برای سرنگونی آن و تحویل دادنش به کسی که از نظر وی شایستگی آن را دارد و نیز صلح و آشتی با رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به مشکلات منطقه دعوت کرد.

خلفان در صفحه توئیتری خود هم‌زمان با وارد شدن محاصره قطر به سال چهارم و اصرار کشورهای محاصره کننده بر شروط خود برای رفع آن٬ تعدادی توئیت جنجالی منتشر کرد.

معاون رئیس پلیس دبی با یک اشاره تلویحی به پرونده لیبی و شکست‌های «خلیفه حفتر» که اخیراً به قاهره سفر کرده بود٬ اظهار داشت که قطر در پی ضربه زدن به مصر است.

توییت‌های خلفان به ویژه بخش های تحریک‌آمیز آن با محکومیت گسترده روبرو و نیز سبب حیرت مدیریت سایت توئیتر شد.

عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر ماه ژوئن سال 2017، اتهاماتی را علیه قطر مطرح کرده و تمام روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کردند.

دوحه اتهامات مطرح شده از سوی این 4 کشور عربی را رد کرد، اما این کشور، دوحه را تحت محاصره دیپلماتیک و اقتصادی قرار دادند.

اکنون محاصره قطر وارد چهارمین سال خود شده٬اما ریاض در این جبهه از سیاست خارجی خود نیز دستاوردی نداشته است.

طرح عرب‌های حوزه خلیج فارس برای افزایش نفوذ در عراق

«حنین قدو» عضو ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق  گفت که عربستان درصدد تقویت روابط با عراق به خصوص در زمینه‌های اقتصادی و تجاری است.

قدو در گفت‌وگو با پایگاه خبری «بغداد الیوم» گفت:«عربستان تلاش می‌کند از کانال کمک به عراق برای عبور از شرایط اقتصادی فعلی آن، روابطش با عراق را تقویت کند به گونه‌ای که مبادلات تجاری و طرح‌های سرمایه گذاری میان دو کشور افزایش یابد».

قدو افزود: «گروه‌های سیاسی و پارلمان عراق الکاظمی را در زمینه چگونگی سیاست خارجی خود با کشورهای همسایه و منطقه و دنیا مخیر گذاشته است».

او افزود: «درباره روابط با کویت قرار است دولت عراق تسویه بدهکاری خود را با کویت تا زمان عبور از بحران مالی به تعویق اندازد، زیرا عربستان یک کشور همسایه عراق است و سیاست الکاظمی حسن نیت عراق را در روابط با عربستان و دیگر کشورها نشان خواهد داد».

این در حالی است که «ایاد علاوی» رئیس ائتلاف الوطنیه در پارلمان عراق ضمن انتقاد شدید از اقدام نخست‌وزیر این کشور در اعزام وزیر دارایی به کشورهای عربستان و کویت با انگیزه دریافت کمک‌های مالی، آن را گدایی توصیف کرد.

«علی عبدالامیر علاوی» وزیر دارایی عراق اوایل خرداد ماه به عنوان فرستاده نخست‌وزیر این کشور به عربستان سعودی سفر کرده بود، او پیش از دیدار با مقامات سعودی درباره رویکرد این کشور برای توسعه روابط با عربستان سعودی و حمایت از اقتصاد عراق گفته بود: هدف از سفر به عربستان سعودی، توجه به سه محور برای توسعه رابطه عراق با طرف سعودی است. اول: حمایت مالی فوری از بودجه، دوم: تشویق و تحریک شرکت‌ها و موسسات دولتی عربستان به ویژه در بخش انرژی و کشاورزی برای ورود به بازارهای عراق از طریق سرمایه‌گذاری، سوم: فعال‌سازی بعد تجاری.

وی سپس عازم کویت شد و  در دیدار با نخست وزیر این کشور نامه مکتوب نخست وزیر عراق را تحویل وی داد. گفته می شود که متن نامه نخست وزیر عراق درباره حمایت از روابط میان بغداد و کویت و افق‌های گسترش این روابط و تبادل دیدگاه‌ها درباره مسائل منطقه‌ای و بین المللی بود.

برخورد یک موشک در نزدیکی فرودگاه بغداد

ارتش عراق اعلام کرد که در ساعات پایانی روز دوشنبه یک موشک در اطراف فرودگاه بین‌المللی بغداد اصابت کرد.

ارتش عراق هم‌چنین اعلام کرد که این موشک از منطقه‌ای در شمال به سمت جنوب فرودگاه شلیک شده است و هیچ‌گونه خسارات یا تلفاتی نیز گزارش نشده است.

هیچ گروه یا سازمانی مسئولیت این حمله‌ی موشکی را بر عهده نگرفته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: جلیل سبحانی اکبر طبری علی دیواندری بیژن قاسم زاده تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین کروناویروس جلیل سبحانی اکبر طبری علی دیواندری بیژن قاسم زاده عربستان سعودی آمریکا علیه بسته تحریمی علیه ایران نخست وزیر علیه قطر تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟

محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم و وزارت نفت در خصوص افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی به اجرا گذاشته اند، به خبرنگار قدس تصریح کرد: دیپلماسی انرژی یکی از نقاط قوت کشور ما محسوب می شود. وابسته کردن کشورهای همسایه به لحاظ انرژی به خودمان، از ابعاد مختلفی برایمان نفع دارد.

وی ادامه داد: افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در حوزه انرژی و به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه باعث بالا رفتن سطح درآمدهای ارزی کشورها، وابستگی دیگران به ما و تقویت جایگاه مان در منطقه می شود. از آنجائیکه گاز خاصیت تحریم پذیری کمتری دارد، گسترش روابط گازی کشور با همسایگان می تواند بسیار موثر باشد.

استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور  برایمان مزیت بالایی دارد

این کارشناس انرژی توضیح داد: افزایش تعاملات در منطقه در حوزه گازی به درستی در دستور کار قرار گرفته است. از آنجائیکه ما خودمان با موضوع ناترازی گاز روبرو هستیم، دولت باید به فکر واردات گاز نیز باشد. گفته می شود که خط لوله گازی ایران و ترکمنستان از ظرفیت 40 میلیون متر مکعبی در روز برخوردار است. باید گزینه های جذابی پیش روی عشق آباد قرار دهیم که به جای صادرات گاز به چین، بخشی از آن را در حد ظرفیت خط لوله موجود در اختیار ما قرار دهد.

قدیری گفت: استفاده از گاز وارداتی از ترکمنستان برای رفع ناترازی گازی کشور و همچنین ارائه این گاز به نیروگاه ها و جلوگیری از سوزاندن گازوئیل برایمان مزیت بالایی دارد.

دریافت نفت کوره به جای وجوهات صادرات گاز به عراق روشی است که باید ادامه پیدا کند

وی ادامه داد: در ارتباط با عراق نیز سیاست های خوبی در زمینه انرژی به اجرا گذاشته شد. به ویژه دریافت نفت کوره به جای وجوهات مربوط به صادرات گاز به این کشور روش مناسبی است که باید ادامه پیدا کند. این ماده کاملاً نقد شونده است و قابل تحریم نیست. به طور کلی، تهاتر چاره اندیشی مناسبی است که در دستور کار قرار دادیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دیپلماسی انرژی دولت فعلی نسبت به دولت قبل بهبود یافته است. به ویژه اقداماتی که در ارتباط با ترکیه، عراق، پاکستان و ترکمنستان به منظور گسترش روابط در حوزه انرژی انجام داده ایم، قابل قبول است. اما این حد از اقدامات هنوز کافی نیست و نیاز است بر فعالیت های خودمان در این حوزه ها اضافه کنیم.

گفتنی است، وزارت نفت طی سال های اخیر و به ویژه بعد از اعمال تحریم های همه جانبه علیه صنایع نفت و گاز کشور، نقش مهم و موثری در حوزه خنثی سازی تحریم ها برعهده داشته است. افزایش تعاملات با کشورهای همسایه و رایزنی برای برقراری روابط گسترده تر در حوزه انرژی نیز از جمله راهکارهای پیش رو برای بی اثر کردن تحریم هاست.

دولت فعلی به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات و امید داشتن به رفع تحریم ها، درصدد خنثی سازی تحریم ها برآمد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد. استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور، توسعه زنجیره ارزش محصولات، عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از جمله این سیاست ها هستند.

در ادامه سیاست های اعمالی به منظور خنثی سازی تحریم ها، وزارت نفت دیپلماسی فعال انرژی را در پیش گرفته است. در این چارچوب، افزایش تعاملات با کشورهای منطقه در دستور کار قرار دارد.به زعم کارشناسان، افزایش روابط با کشورهای همسایه نه تنها به لحاظ اقتصادی برای طرف های درگیر رابطه سودمند است، بلکه به لحاظ تأمین امنیت منطقه نیز به نفع تمامی کشورهای منطقه است. از سوی دیگر، وابسته کردن کشورهای دیگر به خودمان، در راستای تأمین منافع ملی ماست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • توقیف لنج تجاری با ۶۰ میلیارد کالای قاچاق در خلیج فارس
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟