Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:32:37 GMT

ضرورت توجه به گیاه صنعتی «وشا» در مراتع مهریز

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۵۰۱۳

ضرورت توجه به گیاه صنعتی «وشا» در مراتع مهریز

ایسنا/یزد رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهریز با اشاره شناسایی تاکنون ۲۰ گونه گیاهان دارویی شاخص در این شهرستان، گفت: «وشا» یا «اشترک» از گیاهان با ارزش علوفه‌ای، صنعتی و دارویی مهریز است که حفاظت از آن در مراتع شهرستان وظیفه همگانی و نیازمند تقویت نظارت و فرهنگ سازی است.

«سید علی باقری» با بیان این که این گیاه دارویی صنعتی در مراتع شهرستان به صورت گونه غالب یا همراه با ترکیب تیپ‌های مرتعی دیده‌ می‌شود، افزود: وشا با طول عمر تخمینی پنج سال، تنها یک‌ مرتبه در سال گل و بذر می‌دهد و پس از بذردهی از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مهمترین ویژگی و ارزش این گیاه را تولید شیرابه‌ای به نام «گام آمونیاک» یا «وشاست» خواند که در صنایعی نظیر داروسازی و تولید داروهای داروهای مقوی، رفع بیماری‌هایی نظیر برونشیت و تنگی نفس، اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی ادامه داد: از شیرابه‌ی این گیاه همچنین در صنایع شیرینی‌سازی، صنایع غذایی، رنگ‌سازی و ساخت مواد پاک‌کننده نیز استفاده می‌شود.

به گفته‌ی باقری، این شیرابه بر اثر خراش‌ها و شکاف‌های طبیعی ساقه‌ها به ویژه در محل اتصال ساقه‌های فرعی به ساقه اصلی یا محل گزش حشرات روی ساقه گیاه جمع و توسط بهره‌برداران جمع‌آوری می‌شود.

وی افزود: فصل بهره‌برداری وشا عمدتاً از اواخر خرداد تا اواسط مردادماه است و بهره‌برداری عموماً در سال آخر عمر گیاه صورت می‌گیرد.

رییس اداره منابع طبیعی و ابخیزداری مهریز گفت: شیرابه تولیدی از این گیاه حاوی ۶۹ درصد رزین، ۲۲ درصد صمغ، ۸.۱ درصد اسانس، مقداری اسید سالسیلیک و ۲ تا ۱۲ درصد آب است.

وی با تاکید بر این که بهره‌برداری نامناسب باعث نابودی این گیاه خواهد شد، یاداور شد: تاکنون ۲۰ گونه گیاهان دارویی شاخص در شهرستان مهریز شناسایی شده که حفاظت از آنها وظیفه همگانی است و تحقق این مهم نیز به تقویت نظارت و کنترل و فرهنگ سازی نیازمند می‌باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهریز، باقری در پایان اهم گیاهان دارویی این شهرستان را شامل کلپوره، کاکوتی، بادام‌کوهی، زیره سیاه و کور علف مار اعلام و اظهار کرد: از دیگر گیاهان دارویی شاخص شهرستان مهریز نیز می‌توان به درمنه، پونه، قیچ، اسپند، بنه، هندوانه ابوجهل، افدرا، گون کتیرایی، وشق (وشا)، مریم گلی، زرشک، سریش ایرانی، آنغوزه، ریواس و آویشن شیرازی اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منابع طبیعی و آبخیزداری مهريز گیاه دارویی گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۵۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد

رازیانه خواص اعجاب انگیزی دارد، باعث از بین بردن نفخ می‌شود، گوارش را بهبود می‌بخشد، دارای خواص ضد التهابی است و باعث می‌شود که در فصل زمستان بدن‌تان گرم شود.

به گزارش جام جم، می‌توانید دانه رازیانه را داخل سبزیجات مختلف به کار ببرید یا دمنوش آن را بنوشید که نفخ را بعد از غذا از بین می‌برد.

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان