Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یکی از راهکارهای علمی ارائه شده برای افزایش رشد و کارایی گیاهان، استفاده از ریز جانداران هم‌زیست، به ویژه قارچ‌های میکروسکوپی منحصربه فردی به نام قارچ‌های میکوریزی در مجاورت سیستم ریشه‌ای گیاهان است.

کتاب "آشنایی با قارچ‌های میکوریزی و کاربرد آن‌ها در سیستم‌های مختلف" نوشته دکتر فرهاد رجالی است که توسط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کتاب آمده است: "همزیستی  میکوریزی یکی از شناخته شده‌ترین و درعین حال گسترده‌ترین و مهمترین رابطه همزیستی موجود در کره زمین است. از آنجایی‌که اکثر گیاهان مورد استفاده در تغذیه انسان و تعلیف دام و طیور دارای همزیستی میکوریزی هستند، با انتخاب و به کارگیری بهترین ترکیب گیاه میزبان و قارچ همزیست می‌توان به نحو مؤثری از این همزیستی در افزایش تولید محصولات کشاورزی استفاده کرد.

 همچنین با استفاده از این روش همزیستی می‌توان از طریق کاهش مصرف نهاده‌های شیمیایی از قبیل کودهای شیمیایی و سموم، سیستم کشت و کار سالم‌تر محیط زیستی عاری از آلودگی‌های جانبی داشت".

رجالی، درکتاب خود آورده است: "پروفسور فرانک در سال ۱۸۸۵ متعاقب شناسایی رابطه همزیستی میکوریزی را به دو گروه میکوریز خارجی و میکوریز داخلی تقسیم بندی کرد. با آشنایی هرچه بیشتر ساختمان‌های موجود در این نوع همزیستی، دانشمندان در سال ۱۹۸۳ روابط همزیستی میکوریزی  را به هفت نوع مختلف تقسیم بندی کردند."

در این کتاب به فوائد رابطه همزیستی میکوریزی از جمله افزایش جذب عناصر معدنی از جمله فسفر، نیتروژن، پتاسیم، روی، مس، آهن، منگنز، افزایش مقاومت گیاه میزبان به تنش خشکی، تأثیر بر هدایت روزنه‌ها و میزان تعرق، افزایش فتوسنتز گیاهان میکوریزی، تأثیر بر افزایش کارایی مصرف آب، تأثیر بر افزایش رشد و جذب عناصر معدنی غذایی گیاه میزبان، افزایش مقاومت گیاه به تنش شوری، افزایش مقاومت گیاه در برابر بیمارگرهای ریشه، حتی افزایش اسانس گیاهان داروئی و استفاده از قارچ‌های میکوریزی به منظور بکارگیری و اصلاح  خاک‌های آلوده پرداخته شده است.

در این کتاب که به استفاده از قارچ‌های میکوریزی به عنوان جایگزین مناسبی برای کودهای فسفاته پرداخته شده، آمده است: "با توجه به اینکه گیاهان اولین تولیدکنندگان در هر اکوسیستمی هستند، بنابراین می‌توان نتیجه گیری کرد که تمامی موجودات زنده و تمامی اکوسیستم‌ها از باکتری‌ها گرفته تا انسان و از اراضی مرطوب تا صحراهای خشک به نوعی وابسته به روابط همزیستی میکوریزی هستند.  از آنجایی که  قارچ‌های میکوریزی  موجب افزایش توانایی گیاه میزبان در جذب فسفر و عناصر معدنی از خاک و به خصوص از منابع غیرقابل دسترس آن‌ها می‌شوند، بنابراین به این ریزجانداران مفید لفظ Biofertilizer (کود زیستی) اطلاق شده و عقیده بر این است که قارچ‌های میکوریزی می‌توانند جایگزین خوبی برای قسمتی از کودهای شیمیایی مصرف شده مخصوصاً کودهای فسفاته در اکوسیستم‌های مختلف باشند."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی معرفی کتاب قارچ گیاهان گیاه میزبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۵۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،استاندار فارس در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳گفت: عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی در شهرستان ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.
استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.
ایمانیه با اشاره به اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.
نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.
وی با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت هایی که از آب های غیرسالم استفاده می کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.
ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه  در نظر گرفته شده ، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب برای جایگزینی زمین های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و ایجاد صنایع چوبی است.

دیگر خبرها

  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس