Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود بابایی گفت: چالش اخیری که غرب با آن مواجه شده، این است که بسیار سخت می تواند از نظام سرمایه داری و لیبرال دموکراسی، سالم بیرون در آید و خود را نجات دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود بابایی در گفتگو با راه آرمان؛ در خصوص شرایط کنونی آمریکا و کشورهای غربی گفت: پس از آنکه اتحادیه جماهیر شوروی و بلوک غرب با چالش مواجه شد؛ در پایان قرن بیستم فرو پاشید و تحلیلگران بین الملل تصور می کردند که ایالات متحده آمریکا به عنوان هژمونی و قدرت تک می تواند نظام بین الملل را مدیریت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه فضای لازم فراهم شد تا آنکه نظام بین الملل یک دوره هژمونی را پشت سر بگذارد، تصریح کرد: در سال های ابتدایی قرن بیست و یک و سال ۲۰۰۱ مسائلی رخ داد که حدس و گمان یاد شده را تقویت می کرد.

این کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: فرو پاشی برج های دوقلو، حضور نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از جمله اتفاقات مهم در جهان محسوب می شود که در ذهنیت ژئوپولیتک جهان تک قطبی بودن قدرت آمریکا تقویت شد؛ در حالی که اگر به اصل مسئله دقت شود، مشاهده خواهیم کرد پیش فرض های و مبانی نظری نظام سرمایه داری با مشکلات متعدد مواجه است.

وی افزود: مطالعه تاریخ روابط بین الملل در دهه های اخیر در خصوص مفاهیم استعمار کلاسیک، استعمار نو و فرا استعمار به خوبی نشان می دهد که دیدگاه و ایدئولوژی غربی که مبنای سرمایه داری داشته با چالش های جدی مواجه شده است که در برهه های مختلف تلاش کرده که خود را با شرایط وفق دهد.

بابایی ابراز کرد: استعمار کلاسیک به حضور مستقیم کشورهای خارجی و مستعمره مربوط می شد که وقتی با چالش های حضوری مردمی و اعتراضات بومی مواجه شد؛ تغییر چهره داد و به شکل دولت های دست نشانده، مدیریت مناطق مستعمره را به دست گرفت که این مسئله انطباق با شرایط بود.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه استعمار فرا نو، فراتر از دولت دست نشانده است، عنوان کرد: در این نوع استعمار، افرادی کاملا مردم نما حاکم می شوند در حالی که ذهن و فکر آنها دغدغه مردم نیست و آنان دغدغه استعمارگران را دارند.

این کارشناس روابط بین الملل با تأکید بر اینکه ساختار کنونی غرب تاکنون با چالش های متفاوت مواجه شده است، اظهار کرد: برگ برنده لیبرالیسم و نظام لیبرال دموکراتیک نسبت به مارکسیسم این بوده است که تا کنون توانسته اند خود را با شرایط وفق دهند.

وی ادامه داد: چالش اخیری که غرب با آن مواجه شده است این است که بسیار سخت می تواند از نظام سرمایه داری و لیبرال دموکراسی سالم بیرون در آید و خود را نجات دهد؛ علت این امر آن است که این نظام با مشکل بحران هویت و ماهیت مواجه شده است.

بابایی با بیان اینکه هویت بیشتر به جنبه درونی و نرم افزاری بر می گردد، عنوان کرد: اگر غربی ها می گفتند دموکراسی مردم هستند که حکومت می کنند، آیا الان مردم هستند که حکومت می کنند یا رسانه ها؛ این چالش مردم را دچار بحران هویت کرده است.

استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: شعار برابری از قرن ۱۸ در غرب پا گرفت و فراگیر شد و پس از انقلاب فرانسه مشاهده می کنیم که این چالش ذهنی برای مردم ایجاد شده است که آیا این نوع حکومت ابزار برابری و برادری شده است یا نه؛ در حالی که واقعیت برابری را به مردم نشان می دهد.

این کارشناس روابط بین الملل ابراز کرد: زمانی که مردم با واقعیت که مواجه می شوند؛ مشاهده می کنیم که واقعیت اینگونه نیست و این مسئله مهمترین چالش ساختار اجتماعی و سیاسی است که در غرب و به ویژه در آمریکا در چند ماه اخیر با آن مواجه بوده اند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، نماد بارز سرمایه داری محسوب می شود به این معنی که او سرمایه داری با روتوش بسیار پائین است که می توان چهره نظام سرمایه داری را از الفاظ، عبارات و حرکات رئیس جمهور آمریکا دید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نظام سرمایه داری روابط بین الملل مواجه شده مواجه شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۷۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی ومهار تورم در مجلس موردتوجه باشد
  • وقایع دانشگاه‌های آمریکا وجهه دموکراسی غرب را نابود کرد
  • آیت‌الله علم‌الهدی: وقایع دانشگاه‌های آمریکا وجهه دموکراسی غرب را نابود کرد
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • بحران ادبیات داریم
  • وقتی نقاب دموکراسی غرب فرو افتاد + فیلم
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها