Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@09:26:46 GMT

۶ پیشکسوت صنایع دستی حصیربافی در بافق تجلیل شدند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۹۷۵۹

۶ پیشکسوت صنایع دستی حصیربافی در بافق تجلیل شدند

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بافق امروز در حاشیه مراسمی در گفت و گو با ایرنا این هنرمندان را  فاطمه کارگران، بی بی جان مهری،معصومه برزگری، فاطمه طالعی ، زری زرگری و فاطمه مرشدزاده از بانوان پیشکسوت عرصه حصیر بافی شهرستان یاد کرد که با هدایی به رسم یادبود از آن‌ها تجلیل شد.

لیلا رنجبر با بیان اینکه ۱۰ ژوئن روزجهانی صنایع دستی نامگذاری شده است، افزود:  به همین مناسبت

هرسال از ۲۰ تا ۲۶ خرداد نیز با عنوان هفته صنایع دستی برنامه های ویژه ای برای هنرمندان و صنعتگران برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: ویژه برنامه‌هایی به همین مناسبت با حضور سرپرست فرمانداری، شهردار و تنی چند از هنرمندان و مفاخر صنایع دستی شهرستان در اولین روز از هفته صنایع دستی  برگزار شد و راهکارهای فروش محصولات حصیری، ایجاد بازارچه عرضه این محصولات، آموزش ، توانمندسازی بانوان هنرمندحصیر باف و پرداخت تسهیلات بانکی بررسی شد.

رییس اداره میراث فرهنگی بافق، برپایی «ماه بازار» صنایع دستی و هنرهای فاخر شهرستان را یاد آور شد و بیان کرد:  بازارچه یاد شده تا پایان هفته جاری با مجوز مرکز بهداشت در محل دایمی ( میدان خان)  دایر می‌شود.

به گفته رنجبر ، پته دوزی، حصیربافی، مس، مینای مس، سفال و سرامیک، چلنگری و غیره از جمله صنایع دستی شهرستان بافق است که در ۱۳ غرفه این بازارچه عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه ماه بازار صنایع دستی جای خود را به خوبی در بین جامعه محلی باز کرده است افزود: ایجاد حس رقابت، تقویت روحیه خودباوری در بین بانوان هنرمند، افزایش اعتماد به نفس در هنرمندان و ایجاد زمینه مناسب برای فروش محصولات صنایع دستی و معرفی آن به جامعه شهری از جمله اهداف برگزاری بازارچه یادشده است.

رنجبر تصریح کرد: علاقه مندان می‌توانند با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک و دستکش یک بار مصرف ضمن بازدید از بازارچه یادشده، در ساعت اداری نیز رایگان از موزه وحشی بافقی بازدید کنند.

وی افزود:  اصلی‌ترین هنر مردم بافق از گذشته تاکنون حصیربافی بوده و اقتصاد صنایع دستی این شهرستان نیز بر پایه محصولات حصیری استوار است.

به گفته وی حصیربافی از جمله هنرهای سنتی شهرستان است که  بهمن ماه سال ۹۱  در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بافق ادامه داد:  این هنر به دلیل وجود درختان خرما و نخیلات فراوان به عنوان مواد اولیه، از اعتبار و ارزش فراوانی برخوردار است و در زمره صنایع دستی پرطرفدار شهرستان به شمار می‌رود.

وی ، حصیربافی، پادری ، بادبزن، جارو بافی ،ساخت کلاه حصیری و ریسمان را از مهمترین صنایع دستی

بافق معرفی کرد و افزود: مواد اولیه از مشتقات الیاف درخت خرما تامین می شود که در شهرستان فراوان و به راحتی قابل دسترسی است.

پنجمین ماه بازار صنایع دستی و هنرهای فاخر شهرستان بافق  ۱۲ دی ماه ۹۸ در میدان تاریخی خان این شهر برگزار شد.

بیش از یکهزار هنرمند صنایع دستی در شهرستان بافق فعالیت دارند که تاکنون ۳۰۰ تن از سوی اداره میراث فرهنگی شناسایی شدند.

۲۰  تا ۲۶ خرداد هفته صنایع دستی در کشور نامگذاری شده است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها حصیربافی تکریم و تجلیل وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی بافق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حصیربافی تکریم و تجلیل وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی بافق حصیربافی تکریم و تجلیل وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی بافق اداره میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۹۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی درجلسه شورای معاونین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: 20  اثر تاریخی در استان تعیین حریم شده که با این آثار ،تعداد آثار تاریخی ثبت ملی شده استان به یکهزار و ۸۰۹ اثر رسیده است.

داوود فرازی افزود: همچنین ۳۴  اثر تاریخی شناسایی شده که پرونده‌های آنها برای مطالعه و بررسی جهت ثبت ملی شدن به تهران ارسال شده است.

فرازی در ادامه اظهارکرد: برای توسعه موزه‌های استان اقداماتی صورت گرفته و یا دردستور کار قرارگرفته است که از آن جمله می‌توان به موزه‌های میاندوآب، بوکان و موزه صلح سردشت اشاره کرد.

معاون امور مجلس و حقوقی وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این جلسه گفت: همجواری با چند کشور خارجی فرصت و ظرفیت مناسبی برای آذربایجان‌غربی است و این استان با برخورداری از این ظرفیت می‌تواند به مقصد سفرگردشگران تبدیل شود.

جواد واحدی، با تأکید بر لزوم اهتمام و جدیت مسئولان حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی افزود: آذربایجان‌غربی برنامه هایی را که تدوین شده بود به درستی انجام داده است.

واحدی، با بیان اینکه امروز می‌توانیم درآمد گردشگری را به رخ نفت بکشیم،تصریح کرد: درگذشته شناسنامه نداشتیم و در حد سازمان دیده می شدیم اما امروز وظایفی از دولت گرفتیم که انقلاب بزرگی در شرح وظایف به شمار می‌رود.

معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در بحث معرفی و شناساندن ایران به دنیا با جدیت عمل کرده است.

پس از این جلسه با حضور معاون امور مجلس و حقوقی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسئولان استانی یک باب هتل در ارومیه افتتاح شد.

این هتل که با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی برای پنج نفر احداث شده است، دارای ۳۲ اتاق با ۷۸ تخت اقامتی است.

دیگر خبرها

  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری