Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد پیرانگاه ادیان زرتشتی، یهودی و مسلمان در یزد که عبادتگاهی مشترک میان این ادیان است، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

«پیرانگاه» یا «پیرون» زرتشتیان و یهودیان در مرز محلات نصر آباد و کسنویه یزد، عبادتگاهی مشترک میان ادیان زرتشتی، یهودی و مسلمان است که پیروان هر سه دین، این محل را مقدس شمرده و در گذشته‌ای نه چنان دور در آن به عبادت می‌پرداختند و مراسمات و جشن‌های خود را در آن برگزار می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان‌های زیادی گرد این بنای تاریخی و در مورد تاریخچه ایجاد آن نقل می‌شود که یکی از این روایت‌ها که زبان به زبان از سوی افراد قدیمی و محلی منقول است، به تاریخچه ساخت این بنا اشاره دارد.

یکی از این روایات، ساخته شدن این بنا توسط یک فرد ثروتمند از پیروان حضرت موسی (ع) را نقل می‌کند که گویا پس از ورشکستگی و از بین رفتن تمام دارایی‌اش در دوازه شهر یزد که در آن نزدیکی بوده است، به خواب می‌رود و در خواب حضرت خضر نبی(ع) را می‌بیند و از حال و روز خود به پیامبر خدا می‌دهد و حضرت خضر(ع) نیز به او امید می‌دهد و می‌خواهد تا به خانه‌اش برود و در تپوها (ظروف قدیمی)، طاقه‌های ابریشمی‌اش را بردارد و او پس از بیدار شدن به صحت خواب خود پی می‌برد و سرمایه‌اش به او باز می‌گردد که همین مسئله منجر به ساخت عبادتگاهی در محل نرسی آباد یا نصر آباد امروزی می‌کند.

این عبادتگاه در اصل برای کلیمیان در روستای قدیمی نرسی‌آباد ساخته می‌شود اما پس از آن، یکی از خانواده‌های زرتشتی که فرزندی فلج داشته‌ و فرزند خود را به همین علت از دست می‌دهند، به نزدیکی این عبادتگاه رفته و فرزند مرده خود را در همان جا می‌گذارد و انتظار شفا یافتن داشتند. پس از محقق شدن آرزوی این خانواده، اهالی زرتشتی محله از کلیمیان می‌خواهند تا بخشی از این عبادتگاه را به آن‌ها اختصاص دهد و این گونه این پیرانگاه صاحب دو قیمت زرتشتیان و کلیمیان می‎شود.

البته از آنجایی که حضرت خضر(ع) یکی از پیامبران الهی و مورد قبول مسلمانان نیز به شمار می‌رود، این عبادتگاه مورد احترام مردم مسلمان محله نیز بوده است به طوری که در این محل مسلمانان نیز دعا خوانده، نذر کرده و شمع روشن می‌کردند.

این بنای تاریخی ارزشمند در یزد که به شهر زندگی مسالمت آمیز ادیان ایران نیز شهره است، هم‌اکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بنابراین هر گونه دخل و تصرف و آسیب به این بنا جرم است و دارای پیگیرد قانونی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری زندگي مسالمت آميز اديان مسلمانان یهودیان زرتشتیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۰۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم احساس مسئولیت مسلمانان نسبت به همدیگر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، ماموستا هاشم آبادی ضمن تبریک روز شورا و روز معلم گفت: در دین مبین اسلام درمورد  انسانهایی که راهنمایی و امر و نهی مسلمانان را به خیر و نیک انجام میدهند و تعلیم و تعلم جامعه اسلامی را برعهده دارند آیات و احادیث فراوانی نازل شده است .

حق مسلمین بر یکدیگر از دیگر موارد مورد اشاره خطیب جمعه شهرستان پیرانشهر بود.

امام جمعه پیرانشهر افزود: اعمالی که بر خود تکلیف میدانیم بر دیگران هم تکلیف باشد و اگر لازم به مشاوره و نصیحت باشد باید راهنمایی های لازم را انجام دهیم که یکی از دستورات مهم دین اسلام است و نصیحت و تبعیت از کارهای نیک و مورد پسند خداوند جامعه ی سالم را به بار می آورد.

ماموستا هاشم آبادی گفت: خیر و برکت راهنمایی برای کارهای خیر شامل خود انسانی که راهنمایی می کند نیز می شود و اگر این راهنمایی به ضرر فرد مورد نظر باشد یقینا ضرر آن کار گریبانگیر خود شخص نیز خواهد شد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • رسانه‌های جهان اسلام باید به خوبی خروش عواطف انسانی در حمایت از مردم غزه را به تصویر بکشند
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • تصاویری از قبرستان بقیع
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد
  • لزوم احساس مسئولیت مسلمانان نسبت به همدیگر
  • نشست علمی وحدت و همگرایی مسلمانان از منظر اهل‌بیت برگزار می شود
  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند