Web Analytics Made Easy - Statcounter

تظاهرات سراسری در آمریکا علیه خشونت پلیس و نژادپرستی در 600 شهر و 50 ایالت این کشور برگزار شد؛ اتفاقی که بخشی از آن به دلیل عدم بازدارندگی قوانین تنبیهی علیه پلیس روی داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خشونت مرگبار پلیس آمریکا که منجر به مرگ «جورج فلوید» سیاه‌پوست ساکن شهر مینیاپولیس از توابع ایالت مینه سوتا شد، ناآرامی‌هایی را در این کشور رقم زد که طی حداقل نیم‌قرن گذشته بی‌سابقه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین مورد از ناآرامی‌های گسترده آمریکا در سال 1992 در شهر لس‌آنجلس رقم خورد. انتشار ویدئوی ضرب و شتم «رادنی کینگ»، شهروند سیاه‌پوست منجر به آشوب وسیع در این شهر شد اما جنبه کشوری و حتی ایالتی نیافت.

در اعتراضات حدوداً دوهفته‌ای علیه توحش پلیس آمریکا، 600 شهر آمریکا در سراسر 50 ایالت این کشور درگیر تظاهرات شدند.

این تظاهرات تنها در محدوده مرزهای آمریکا باقی نماند و به سایر نقاط جهان نیز کشید. شهرهای آکلند، بارسلونا، برلین، بریزبن، مادرید، کپنهاگ، دوبلین، لاگوس، نایروبی، کیپ تاون، پاریس، ریودوژانیرو، سیدنی، سئول، توکیو، وین، آتن و ده‌ها نقطه دیگر جهان شاهد تظاهرات علیه نژادپرستی بودند. بر اساس آمار رسمی، در بیش از 50 کشور در سراسر قاره‌های جهان، تظاهرات اعتراضی برپا شد و جنوبگان، تنها قاره‌ای در جهان بود که تظاهرات در آن برگزار نشد.

بیشتر بخوانید:

ابوالفتح: چشم‌اندازی از فروکش کردن آشوب‌های آمریکا دیده نمی‌شود/ورود ایالات متحده به بحران عمیق امنیتی

۶ دلیل برای بحرانی شدن اوضاع آمریکا پس از قتل جورج فلوید/ سیاه‌پوستان پرچم ابرقدرت را به آتش کشیدند

شدت اعتراضات به حدی بود که در 40 شهر آمریکا حکومت‌نظامی برقرار و گارد ملی آمریکا در 15 شهر استقرار پیدا کرد. گارد ملی ایالات متحده آمریکا National Guard of the United States)) در سال 1903 با حکم کنگره این کشور تشکیل شد. این نهاد نظامی، 456 هزار عضو دارد و تحت امر دولت فدرال و فرمانداران ایالت‌ها وارد عمل می‌شود. گارد ملی، ذیل ارتش و متشکل از نیروهای ذخیره پنتاگون است که در مواقع نیاز همچون جنگ‌ها، کنترل بحران‌ها و آشوب‌ها فراخوانده می‌شوند.

آمار مجروحین و جان‌باختگان در اعتراضات اخیر

آمار دقیقی از تعداد کشته‌شده‌ها و مجروحین در دسترس نیست و در غیاب نهادهای رسمی، تنها، برخی رسانه‌ها همچون خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس آماری در این خصوص منتشر کرده‌اند.

به گزارش این خبرگزاری، مجموعاً 85 معترض مورد اصابت پلیس قرار گرفتند و از این میان، 24 نفر جان خود را از دست دادند. این در حالی است که تعداد مجروحین آشوب‌ها هزار و 300 نفر گزارش شده‌اند. از سوی دیگر، 130 پلیس نیز در درگیری‌های اخیر مجروح شده‌اند.

گاردین نیز گزارش کرد که بیش از 10 هزار نفر از آغاز اعتراضات در 25 می (5 خرداد) دستگیرشده‌اند. همچنین، 135 قبضه سلاح در جریان دستگیری‌ها توقیف و 62 مورد دستگیری هم در ارتباط با نقض قوانین حمل سلاح ازجمله شلیک به پلیس انجام‌شده است.

این در حالی است که از نخستین روزهای تظاهرات ضد نژادپرستی که خبرنگار شبکه سی.ان.ان در حین گزارش اعتراضات مینیاپولیس دستگیر شد، بیش از 130 خبرنگار در میانه انجام گزارش خبری، موردحمله پلیس قرار گرفتند.

حمایت رده‌های سنی آمریکا از تظاهرات ضد نژادپرستی

حمایت رده‌های سنی مختلف در آمریکا از اعتراضات علیه خشونت پلیس و نژادپرستی پس از قتل جورج فلوید نیز قابل‌توجه است. افراد 18 تا 34 سال، بیشترین حمایت و سالمندان 65 سال به بالا، کمترین جانب‌داری از تظاهرات اخیر این کشور را داشته‌اند، به‌نحوی‌که در گروه اول 59 درصد حامی سرسخت تظاهرات بوده و 41 درصد بقیه، تا حدی از این جنبش حمایت کرده‌اند. 49 درصد سالمندان آمریکایی نیز طرفدار معترضین بودند که با این حساب، بیش از نیمی از مردم آمریکا یا در اعتراضات شرکت کرده و یا به‌شدت حامی آن بوده‌اند.

فقدان مجازات بازدارنده، عامل ادامه خشونت پلیس

به گزارش نیویورک‌تایمز، عدم مقررات تنبیهی متناسب، عاملی محوری در ادامه خشونت پلیس علیه مردم آمریکا به‌ویژه سیاه‌پوستان بوده است. در طول 10 سال گذشته، از میان 17 هزار و 985 نیروی پلیس آمریکا، بخش اندکی با موارد ذیل مواجه بوده‌اند:

برکناری تنها 30 هزار پلیس از 80 هزار پلیسی که مجرم شناخته شدند. مختومه شدن 110 هزار پرونده تخلف بدون ارجاع به دادگاه انجام 3 هزار و 145 مورد تحقیقات در مورد تجاوز و سوءاستفاده جنسی از سوی پلیس 2 هزار و 307 تحقیق در مورد خشونت خانگی نیروهای پلیس مرگ 7 هزار و 666 آمریکایی از سال 2013 تا 2019 به دلیل خشونت پلیس 23 هزار مورداستفاده غیرضروری از زور توسط افسران پلیس برکناری 4 هزار و 537 پلیس به دلیل اعتیاد به الکل و مواد مخدر برکناری 9 هزار و 643 نیروی پلیس به علت نژادپرستی و حمله به مردم اخراج 2 هزار و 254 هزار پلیس به دلیل شلیک غیرضروری و منجر به قتل اخراج 5 هزار و 416 پلیس به علت سرقت و اظهارات غیرواقعی علیرغم اینکه در مورد افسران پلیس اخراج شده حداقل 20 الی 110 تحقیق انجام شد، اما حکم برکناری آن‌ها یک سال به تأخیر افتاد.

این آمار نشان می‌دهد که حدود کمتر از یک‌هشتم از نیروهای خشن‌ترین پلیس دنیا، تحت بازجویی و تعقیب قرار می‌گیرند و سرانجام در مورد تعداد کمی از آن‌ها مجازات اعمال می‌شود.

انتهای پیام/4106/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: نژادپرستی تظاهرات آمریکا مینه سوتا مینیاپولیس جورج فلوید خشونت پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیران صهیونیستی: اعتراضات دانشجویی تهدیدی وجودی است

رسانه‌های صهیونیست از «ناامیدی» کابینه رژیم صهیونیستی از وضعیت دیپلماسی عمومی این رژیم در پی تظاهرات گسترده در دانشگاه‌های آمریکایی و بین‌المللی صحبت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، این رسانه‌ها امروز-چهارشنبه- گزارش دادند وزرای کابینه رژیم صهیونیستی در جلسه کابینه «ناامیدی خود را از وضعیت دیپلماسی عمومی اسرائیل» در پی تظاهرات گسترده در دانشگاه‌های آمریکایی و بین‌المللی ابراز کرده و برای مقابله با گفتمان حمایت از فلسطین، برای مظلوم‌نمایی و جلب توجه خواستار انتشار فیلم‌های کوتاه از حوادث روز هفت اکتبر شدند.

به نقل از وبگاه خبری المیادین، «نیر برکات»، وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی گفت: افکار عمومی آمریکا یک تهدید وجودی برای اسرائیل است.

این اظهارات پس از گسترش تظاهرات برای پایان دادن به جنگ غزه و قطع کمک‌های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود که به بیش از ۷۹ دانشگاه و کالج آمریکایی سرایت کرد و به دیگر کشورهای غربی و عربی مانند کانادا فرانسه، آلمان، بریتانیا، لبنان و غیر آنها کشیده شد.

در همین زمینه، روزنامه ترکیه‌ای «دوغرو هابر» (اخبار راست) در واکنش به انقلاب در دانشگاه‌های آمریکا، جایی که دانشجویان به تظاهرات خود در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه ادامه می‌دهند، نوشت «وجدان جهانی»، یک «قیام جهانی» را برانگیخت و شعله‌ور ساخت.

این روزنامه با تاکید بر اینکه خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان با حمایت مقامات، چهره واقعی کشورهای غربی و متحدان آنها را آشکار کرد، آزادی بیان و دموکراسی را که این کشورها از آن دم می‌زنند، زیر سوال برد و نوشت بیداری مردم، نظام تحت رهبری آمریکا و «اسرائیل» را نابود خواهد کرد.

در همین زمینه، روزنامه ترکیه‌ای «ینی شفق» در مطلبی با عنوان «از خودت خجالت خواهی کشید» به گسترش نفرت در جهان علیه صهیونیسم و ​​فروپاشی جایگاه و اعتبار «اسرائیل» در سطح بین‌المللی پرداخت که حمله به غزه هیمنه آن را فرو ریخت.

بنابراین، غزه در بی‌ثبات کردن روایت رژیم صهیونیستی موفق بوده است و این همان چیزی است که صهیونیست‌ها را دیوانه می‌کند چرا که علاوه بر خسارات میدانی، رژیم صهیونیستی اکنون با خسارات رسانه‌ای روبروست و همین مساله تشدید جنایات رژیم علیه مردم غزه، متوسل شدن آن به جعل حقایق، پخش ادعاها و تحریف تمامی صداهایی که جنایت‌های رژیم صهیونیستی را رد می‌کنند و یا حتی سیاست آن را تحت عنوان «یهود ستیزی» مورد انتقاد قرار می‌دهند، روشن می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • اعتراضات روز کارگر و مخالفت با جنگ غزه در سراسر آلمان
  • هراس وزرای اسرائیلی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • شمار دانشجویان دستگیر شده در دانشگاه‌های آمریکا به بیش از هزار نفر رسید
  • وزیران صهیونیستی: اعتراضات دانشجویی تهدیدی وجودی است
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • بحران آزادی بیان به روایت کاریکاتوریست اردنی
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • خشم مردمی از برداشتن حجاب یک دانشجوی معترض توسط پلیس آمریکا
  • روایت «شینهوا» از ماشین سرکوب آمریکا دربرابررستاخیزدانشجویان