Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:14:20 GMT

کشاورزان ابرکوه به سامانه آبیاری نوین توجه کنند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۹۱۳۵

کشاورزان ابرکوه به سامانه آبیاری نوین توجه کنند

مهدی غیب الهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، افزود : با توجه به تداوم ۲ دهه خشکسالی و کاهش افت سطح آب های زیرزمینی ، بهترین روش برای حفظ وضع موجود در بخش کشاورزی اجرای طرح های آبیاری نوین در مزارع و باغ هاست .

وی تصریح کرد: دولت توجه خاصی برای اجرای این طرح ها دارد که کشاورزان را با پرداخت کمک های بلاعوض در این بخش یاری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غیب الهی ادامه داد: دولت برای آبیاری کم فشار و قطره ای  در هر هکتار به ترتیب هفتاد میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می کند.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به محدویت منابع آبی و افت سطح آب های زیرزمینی ، اظهارکرد: کشاورزان از فرصتی که دولت در این مورد فراهم کرده است، برای پایداری تولید و افزایش بهره وری آب ، از مزایای این شیوه آبیاری استفاده کنند.

غیب الهی ادامه داد: آبیاری نوین شامل کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی  است  که در این سیستم راندمان آبیاری از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش می یابد.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه اضافه کرد: پارسال برای استفاده بهینه از آب بخش کشاورزی با کمک بهره ‌برداران  و ۶۰ میلیارد ریال کمک‌های بلاعوض دولت ۵۰۰ هکتار زمین‌های زراعی و باغی  به سیستم آبیاری نوین کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی تجهیز شد .

غیب الهی پیش بینی کرد که امسال دولت در اجرای سامانه های آبیاری نوین در مزارع و باغ های شهرستان حدود ۷۰ میلیارد ریال کمک های بلاعوض برای توسعه و اجرای طرح سامانه های آبیاری نوین به ابرکوه  اختصاص دهد.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه اضافه کرد: تا پایان سال گذشته چهار هزار و ۵۰۰ هکتار سیستم های آبیاری نوین در اراضی و باغ های شهرستان اجرا شد که نیمی از آن مربوط به هفت سال گذشته است.

وی تاکید کرد : با توجه به محدودیت منابع آبی و استقبال کشاورزان در اجرای سیستم آبیارهای نوین در حوزه کشاورزی ابرکوه از لحاظ اجرای طرح های آبیاری نوین در رتبه نخست استان قرار دارد.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می کنند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی آبیاری نوین کشاورزی ابرکوه غیب الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید

به گزارش «تابناک»، براساس آخرین اطلاعات سازمان هواشناسی، امروز (۹ اردیبهشت) در جنوب کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب فارس و جنوب سیستان و بلوچستان رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی شده است.

بارش‌ها در هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب استان کرمان همچنان ادامه دارد و ممکن است موجب بروز سیلاب شود.

فردا در برخی ساعات در مناطقی از غرب، ارتفاعات زاگرس و ارتفاعات البرز مرکزی بارش‌های پراکنده روی می‌دهد و دیگر مناطق کشور جو آرامی دارند. روز سه‌شنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور به‌تدریج بارش‌ها در استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، لرستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان به‌صورت رگبار باران همراه با رعدوبرق و وزش باد آغاز می‌شود.

روز چهارشنبه سامانه بارشی در غرب و جنوب غرب کشور تقویت شده و گستره فعالیت آن جنوب و بخش‌هایی از مرکز کشور را در برمی‌گیرد.

روز پنجشنبه فعالیت سامانه بارشی در نیمه غربی، مرکز و نیمه جنوبی ایران ادامه دارد. طی سه روز آینده در نوار شرقی کشور وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک پیش‌بینی می‌شود. همچنین در ۳ روز آینده شرق و جنوب خلیج‌فارس مواج است.

رگبار پراکنده در برخی مناطق جنوبی کشور

همچنین، امروز در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان رگبار پراکنده باران، گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی و برای فردا در اکثر مناطق کشور جو آرامی پیش‌بینی می‌شود.

آسمان تهران امروز (۹ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و فردا دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری و در بعضی ساعت‌ها وزش باد، گاهی افزایش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • اجرای ۴۲۵ میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس