Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، غلامرضا ذاکری مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سالانه ۹۰ میلیون مترمکعب آب از قنوات این استان استحصال می‌شود که ۱۷ درصد از آب بخش کشاورزی این استان را تأمین می‌کند.

او از اختصاص ۱۵ میلیارد ریال اعتبار در سال ۹۹ برای لایروبی ۵۰ رشته قنات دارای اولویت خبر داد و افزود: با لایروبی این تعداد منبع آبی ۳۰ درصد به دبی آب این تعداد منبع آبی افزوده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذاکری اضافه کرد: از مجموع ۸۴۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری در پی پدیده خشکسالی‌های چند سال اخیر در منطقه، یک سوم از این قنات‌ها به صورت کامل خشک و مابقی بین ۴۰ تا ۸۰ درصد کاهش آبدهی داشته است.

بیشتر بخوانید: اختصاص یک هزار میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض به بخش کشاورزی

او ادامه داد: برای مرمت و لایروبی ۱۵۰ رشته قنات کم آب دیگر در استان حداقل ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که امسال تنها ۱۵ میلیارد ریال آن محقق شده است.

ذاکری گفت: تعداد ۲۸۰ رشته قنات طی یک دهه گذشته به دلیل خشکسالی و افزایش بی‌رویه استفاده از آب‌های زیرزمینی به طور کامل خشک شده اند.

او تنها راه حل برای خروج از بحران آب بخش کشاورزی را مدیریت در مصرف آب و اجرای دقیق سیستم آبیاری نوین و تغییر الگوی کشت عنوان کرد و افزود: این استان در اجرای سیستم آبیاری نوین، با اجرای بیش از ۶۴ هزار هکتاری سیستم آبیاری تحت فشار، در کشور رتبه دوم را دارد.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی لایروبی قنوات آب های زیرزمینی سیستم آبیاری نوین میلیارد ریال رشته قنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدودی چند رشته قنات در تفت از پیامد‌های بارش‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، با بارش‌های اخیر، برخی قنوات شهر تفت مسدود شد موضوعی که باعث شده تاکنون ثمره بارش‌ها به باغات و مزارع نرسد.
روی دیگر بارش‌های بهاری خسارت به برخی تاسیسات و زیرساختها است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   دهقان فرماندار تفت در ارتباط با خبر ۲۰ شبکه یزد گفت: امسال بارندگی خوب و متعاقبا سال آبی خوبی داشته ایم.
وی ادامه داد: قنات احمد آباد و قنات کلانتری دو قنات، عمده تامین کننده آب کشاورزی باغات تفت هستند که در سال گذشته قسمت‌های مختلف آن آسیب دیده که با اعتبارات جهادکشاورزی بازسازی و مرمت آن قسمت‌ها در حال انجام بود، اما در سیل اخیر دوباره کانال انتقال آب این قنات رسوب گرفته و دو ماه زمان برای پاکسازی آن لازم است. 
فرماندار تفت گفت: با مالکان ونماینده قنات صحبت شده وبزودی عملیات اجرایی پاکسازی این قنات‌ها شروع می‌شود و تامین اعتبار در اعتبارات قنوات سالجاری دیده خواهدشد و نکته مهم اینست که ایمن سازی قنات باید مد نظر باشدچون قبلا هم این قنات آسیب دیده بود و یک قسمت به صورت دولتی و یک قسمت باخودیاری مردمی اصلاح شده است.  دهقان گفت: چاه‌های آب شرب سطح شهر را شستشو  و تقویت پمپاژ را انجام داده ایم و سطح آب چاه‌ها بالا امده و درخواست مردم ایجاد سد در حوزه آبی یزد –اردکان است درحالی که بندخاکی دره گاهان، بند تغذیه‌ای است که برای تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، جلوگیری از انتقال رسوبات سیل و نگهداری آب ورهاسازی بعداز سیل آب، از آن استفاده می‌شود.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • کلنگ‌زنی و افتتاح ۴ طرح بزرگ کشاورزی و دامپروری در چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی کارخانه فرآوری و بسته‌بندی آبزیان در شهرکرد
  • مسدودی چند رشته قنات در تفت از پیامد‌های بارش‌های بهاری
  • تشکیل ۵۸ پرونده خرید ادوات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
  • خسارت بارندگی به عشایر ۳۰ میلیارد ریال برآورد شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت