Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@04:31:39 GMT

تسریع در بهبود زخم با روش نوین دانشمند ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۳۷۴۶

تسریع در بهبود زخم با روش نوین دانشمند ایرانی

پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس"(UCLA) در مطالعه اخیرشان با همکاری "علی خادم حسینی" مدیرعامل "موسسه تراساکی"(Terasaki Institute) و پژوهشگر ایرانی و استاد دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس دریافته‌اند میکروسوزن‌های پر شده از سلول‌های بنیادی باعث تسریع در بهبود زخم می‌شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، سلول‌های بنیادی ابزار قدرتمندی هستند که می‌توانند روزی راه‌های جدیدی را برای توسعه در داروهای ترمیمی نوین به روی دانشمندان بگشایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون یک مطالعه جدید نشان داده است که می‌توان نوع خاصی از سلول‌های بنیادی را با استفاده از میکروسوزن‌های حل شونده به بافت‌های آسیب دیده ارسال کرد تا زخم‌ها سریع‌تر بهبود یابند.

سلول‌های بنیادی مزانشیمی(MSC) وظیفه پر کردن مجدد سلول‌های استخوانی، غضروفی، ماهیچه‌ای و چربی بدن را بر عهده دارند. اما اخیراً دانشمندان دریافتند که سلول‌های بنیادی مزانشیمی پتانسیل زیادی برای بهبودی طیف وسیعی از بافت‌های اسیب دیده دارند. در صورت آسیب دیدن بافت‌های آسیب دیده، سلول‌های بنیادی مزانشیمی باعث تقویت تشکیل رگ‌های خونی جدید، کاهش التهاب و زنده نگه داشتن سلول‌ها می‌شوند. اما مشکلاتی در این باره وجود دارد. برای مثال تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی به طور مستقیم درون سلول‌های طبیعی با سوزن معمولی، می‌تواند باعث آسیب بیشتر و زخم شدن بافت شود علاوه بر آن مقادیر زیادی سلول برای انجام این کار لازم است.

بنابراین طی مطالعه جدید محققان تلاش کردند تا روشی کم تهاجمی و مؤثرتر برای تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی درون سلولها پیدا کنند. محققان قصد داشتند تا راهی برای سالم نگه داشتن سلول‌های بنیادی مزانشیمی پیدا کنند تا این سلول‌ها بتوانند در آنجا بمانند و مدت بیشتری کار کنند.

برای این کار محققان تلاش کردند تا محیطی را که این سلول‌ها(سلول‌های بنیادی مزانشیمی) به طور طبیعی در آنجا زندگی می‌کنند را مجددا بازسازی کنند.

آنها با استفاده از یک ماتریس از الیاف ژلاتین این کار را انجام دادند زیرا این کار به سلول‌های بنیادی مزانشیمی(MSC) اجازه می‌دهد تا مواد معدنی را نگه داشته، مواد مغذی را جذب کرده و شروع به ترمیم بافت‌های آسیب دیده کنند.

مرحله بعدی انتقال سلول‌های بنیادی به داخل بافت‌ها بود و میکروسوزن‌ها نیز برای این قسمت کارآمد بودند. همان طور که از نامشان پیداست، میکروسوزن‌ها به حدی ریز هستند که می‌توانند بدون درد به پوست یا بافت نفوذ کنند. آنها معمولاً به صورت هزارتایی بر روی یک پچ قرار می‌گیرند و دارو را به بدن ارسال می‌کنند. با گذشت زمان داروهای انتقال یافته به بدن توسط میکروسوزن‌ها، در پوست به آرامی آزاد و حل می‌شود.

در این حالت محققان میکروسوزن‌های تولید شده از ماتریس ژلاتین را که سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر روی آنها بودند را ایجاد کردند. سپس این میکروسوزن‌ها در یک پوسته ساخته شده از یک ماده بیولوژیکی سفت‌تر به نام "پی ال جی ای"(PLGA) قرار گرفتند. پس از اینکه آنها بر روی یک بافت آسیب دیده قرار گرفتند، ابتدا پی‌ ال‌ جی‌ ای حل شد و سپس میکروسوزن‌ها مواد را به داخل بافت ارسال کردند.

در آزمایشات محققان دریافتند ۹۰ درصد از سلول‌های بنیادی مزانشیمی ۲۴ ساعت بعد از تزریق به بافت طبیعی زنده بودند و فعالیت داشتند.

محققان در گام بعد آزمایشاتی را بر روی بخش کوچکی از پوست موش‌ها انجام دادند. میکروسوزن‌های پوشیده شده با پی ال جی ای با استفاده از چسب زخم‌های ساده قدیمی بر روی زخم قرار داده شدند. محققان نام این سیستم را "میکروسوزن‌های ذخیره‌ای هیبریدی جداشدنی"(d-HMND) نهادند.

در گام بعدی پژوهشگران با اندازه‌گیری تعدادی از نشانگرهای مختلف مشاهده کردند که این روش باعث تسریع در روند انقباض/کوچک شدن زخم، رشد مجدد پوست و مو، کاهش التهاب و بازسازی بافت و تشکیل رگ‌های خونی جدید می‌شود و این درمان بهتر از تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی به طور مستقیم به زخم یا استفاده از میکروسوزن‌های فاقد سلول‌های بنیادی مزانشیمی بود.

علی خادم حسینی یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: در پژوهش‌های آینده، "میکروسوزن‌های ذخیره‌ای هیبریدی جداشدنی" می‌توانند اندکی قبل از استفاده در آزمایشگاه‌های کلینیکی ساخته شوند تا از آنها برای درمان آسیب‌های پوستی استفاده شود. البته می‌توان از آنها برای درمان طیف وسیعی از دیگر اختلالات از جمله ملانوما و سایر اختلالات پوستی نیز استفاده کرد.

ملانوما(Melanoma) به تومور با منشا سلول‌های ملانین‌دار گویند. این تومور بدخیم اصولاً یک تومور پوستی است. این نوع سرطان به سرعت می‌تواند در بدن گسترش پیدا کند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Advanced Functional Materials" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زخم دانشمند ايراني سلول بنيادي سلول های بنیادی مزانشیمی آسیب دیده سلول ها بافت ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۳۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، یعقوب نوروزی، مسئول برگزاری این کنفرانس روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: ما در راستای تحقق شعار سال به دنبال افزایش استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی اساتید و دانشجویان هستیم و اعتقاد داریم که برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های تخصصی در رشته‌های مختلف علمی، به طور حتم عامل مهمی برای رسیدن به این هدف است.

وی افزود: کنفرانس فیزیک بنیادی ایران نیز با همین هدف در دانشگاه قم برگزار می‌شود و ما این روند را به صورت مستمر در سال جاری ادامه خواهیم داد،‌ به نحوی که تا پایان سال حداقل در هر ماه شاهد برگزاری یک همایش ملی مهم در رشته‌های مختلف علمی در دانشگاه قم خواهیم بود.

مسئول کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ادامه داد: دانشگاه قم بر اساس رسالت علمی و پژوهشی خود با سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور و بسیاری از دانشگاه‌های معتبر خارجی همکاری دارد و ما تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های علمی این دانشگاه در همه حوزه‌های مورد نیاز کشور، یافته‌های پژوهشی کاربردی را ارائه دهیم.

همچنین در این نشست،‌ دبیر اجرایی کنفرانس فیزیک بنیادی ایران، گفت: برای برگزاری این کنفرانس از مدت‌ها قبل، طرح نوشته و اعضای کمیته‌های علمی و اجرایی مشخص شدند،‌ همزمان با نهادهای تخصصی این موضوع همچون انجمن فیزیک ایران نیز مکاتبات و هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفت.

سید وحید موسوی افزود: در ادامه اقدام‌های لازم برای کسب اعتبار علمی مورد نظر کنفرانس انجام و سایت و پوستر آن طراحی شد، در ادامه کار ثبت نام از متقاضیان صورت پذیرفت و ما در روز همایش میزبان ۱۶۰ شرکت کننده به صورت حضوری و مجازی خواهیم بود.

وی ادامه داد: ۲۰ مقاله تخصصی به این کنفرانس رسیده‌است که پس از انجام ارزیابی‌های لازم، ۲ مقاله از سوی نویسندگان آن به صورت سخنرانی و چهار مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می‌شود. همچنین در این کنفرانس که با حضور استاد مهدی گلشنی(فیزیک‌دان و نظریه‌پرداز برجسته ترتیب می‌یابد) علاوه بر ارائه مقالات شاهد ۱۰ سخنرانی از سوی اساتید برجسته فیزیک خواهیم داشت.

دیگر خبرها

  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر ایرانی قوم ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • برگزاری کنفرانس فیزیک بنیادی ایران به میزبانی قم
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • ۳ عنوان نشریه دانشگاه قم به ISC ورود پیدا کرد
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد